-
Receptie wireless....
Vreau sa ma conectez la "vecinu":D care are wireless...dar cu scula din dotare, un laptop receptia nu este stabila pentru o conexiune buna!
Vreau o recomandare pentru o antena wireless exterioara care sa aiba o raza de cel putin 1Km, in cazul in care nu imi prieste conexiunea de la" vecinu "sa ma mut la "vecina":D. Cablaraia se conecteaza prin mufa USB sau necesita adaptor pentru conexiunea la laptop.
Sa nu va aruncati la niste preturi mari ca e criza...:lol:una asa care sa se invarta la 100 de lei, ar fi bine , astept recomandarile voastre.
-
Solutia este urmatoarea:
Solutie folosita de mine in Bucureshti(Zona Universitate) timp de 2 ani am avut net moka, fara prb.
- Adaptor wireless pe USB(preferabil cu chipset Ralink 2500, sau unul care e recunoscut intr-o distributie de Linux, cume "backtrack" dk vecinu are wifi cu WEP, care se poate sparge, dk are WPA nu sepoate face nik)
- Prelungitor USB de calitate
- Antena Offset
Adaptoru wireless se pozitioneaza cat mai aproape in focar antenei in locul LNB, pentru conectare in PC se foloseshte prelungitorul USB
Cu aceasta modalitate nu o sa ai deloc pierdeeri in cablu in comparatie cu varianta dk foloseai antena si adaptor pe cablu coaxial
- Se masoara semnalul in windows cu un prg pana la optimizare:
Inssider: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Netstumbler: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
rezultattele sunt foarte bune
dk vecinu are WEP no problem, se poate sparge, dara asta e alt subiect
-
Da asta e cea mai simpla varianta cu un castig mare si directivitate buna.
Ar mai fi sa-ti faci singurel o antena ...dar asta implica sa faci conexiunea antenei direct in placa din laptop lucru care nu e extraordinar de greu dar ar trebui sa-ti desfaci laptopul sa-i montezi o mufa la care sa te legi cu antena.
Sau [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]eu asta folosesc cand plec de acasa si deregula ma descurc oriunde cu ea. Are si cipset bun :D cu suport pentru linux in caz ca......:cool2:
Iar daca te tenteaza o antena la acest adaptor dai jos antenuta lui si te legi cu cablu......
ATENTIE : pierderile pe cablu la wi-fi sunt foarte mari pe metru liniar ...daca nu ai un cablu bun. Iar un cablu bun e destul de scump.
-
Ma intereseaza cam ce raza de actiune are? Este ok in pricipiu....daca face fata cerintelor, daca nu ii montez si o antena exterioara!
-
Cu adaptorul EDIMAX cu antena cam 500m, inafara in linie dreapta cu vizibilitate directa merge exccelent. La distante mai mari 1000m sau un pic peste posibil sa scada semnalul la jumatate..sau mai rau, deja incep sa apara probleme de de inconstanta a puterii receptionate.
Cu o antena parabolica care are in focar adaptorul USB teoretic s-au facut conexiuni si la 5Km sau chiar mai mult.....15km...dar sa nu fabulam.
Deja astea sunt DX-uri.
Pentru 1000-1500 sau chiar 2000 de metri merita sa incerci sa faci ceva, intr-un oras aglomerat cu multe blocuri si alte probleme dar doar daca ai vizibilitate directa.
Undeva in afara localitatilor unde e vizibilitate directa si nu mai e nimic altceva merita sa te apuci sa faci ceva si la distante mai mari 2000-5000 sau chiar 10000 de metri.
Ce sa zic ...doar la fata locului si cu sistemele in functiune poti sa spui sigur....daca merge au BA!
-
O sa fac comanda la un Edimax, nu este foarte scump. O sa va anunt cat de buna este....
Daca mai aveti propuneri accept!
-
Sunt multe necunoscute.
-ce are vecinul ala in dotare?Are cumva antena exterioara?
-vrei doar sa il "agati" fara stirea lui sau e de acord sa iti dea si tie?
-in momentul asta ai semnal chiar foarte slab?Chiar si de afara.
Pana in 100 ron nu vei avea receptie stabila la distanta asta decat cu minime cunostinte de construire a antenelor,cabluri si mufe la dispozitie din recuperari.Recomandarile pe USB sunt pentru a putea "misca" ceva si fara aprobarea respectivului,dar e foarte greu sa adaptezi o solutie pentru a mari castigul (antena).Pozitionarea lui intr-un focar de antena este o solutie doar daca esti totusi destul de aproape cu antena de laptop.
Daca ai o intelegere cu respectivul si te poti conecta la el mai bine pui asta [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] si tragi cablu UTP pana la laptop.Asa pozitionezi antena si AP-ul unde vrei si vei avea si receptie stabila,dar asta doar daca are si el antena exterioara,la 500 m cu antena interioara in partea cealalta nu garantez nimic.
-
Ca solutie alernativa iti recomand
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Si aceasta solutie are avantajul ca nu are pierderi pe cablu coax. AP/CPE-ul se cupleaza direct in antena, alimentarea AP/CPE se face cu POE.
Ca informare pierderile in cablu sunt de 0,22 db/m la LMR 400 si 0,55db/m la LMR 200
Poti calcula cu datele de mai sus bilantul de cashtig a unui sistem facut cu/fara cablu coax.
-
Vreau sa "agat" tot ce este "free" pe o raza de 500-1000m asta este ideia,nu vreau sa ma bag in spargeri de retele criptate...nu ca nu ar fi o ideie rea:D...
Antena vreau sa fie cat mai mobila si portabila pentru a fi cat mai usor de montat in diferite locatii unde ma deplasez!
Nu vreau sa fac modificari in partea integranta a laptopului...vreau o conectarea cat mai usoara pe USB.
Ieri pana sa postez am luat la rand cam tot ce se putea in materie de antene wireless...de la cele confectionate in casa dintr o cutie de "bere" si pana la scule profesionale!
-
Eu ash merge tot pe prima varianta, propusa de mine, AP-uri free nu gaseshti asha ushor, cele mai multe au macar o filtrare pe MAC, sau un WEP amarat.
Dk foloseshti un cablu USB de calitate poti sa te duci lejer la 5 metri cu sistemul de receptie fata de laptop.
-
Eu am gasit cam asa: Din zece AP-uri gasite cam in 4 se poate intra fara nicio grija. bine e sa nu-i umbli prin router "prea" mult ca s-ar putea sa se prinda si asa pierzi in acea locatie o "poarta " buna :cool2:
-
Tre sa umbli atat cat sa-ti mearga netul shi tie, nu tre sa te faci observat, iti pui limitare soft la banda sa nu deranjezi, ....shi poti sa-ti faci treaba linishtit.
-
Cele mai bune routere wireles (AP , ROUTER , CLIENT) sant acestea
au 400mw si merg super am 12buc la 5-10km
-
Sitecom e clona perfect care am vz cu 8186 de la reatech
-
asta merge la ce vrei tu
Cel mai bun chipset probat de mine in ultimii 4 ani,rtl 8187L
-
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] pana la urma ai gasit antena wireless de exterior care sa dea rezultate bune ?
Nu de alta dar sunt si eu interesat de o antena wireless de exterior.
-
Eu am renuntat pentru ca asa mare nevoie de net de la vecina nu aveam, era un experiment la locul de munca, unde nu aveam o conexiune stabila la wi-fi din aceasta cauza cautam o antena exterioara pentru o receptie mai buna!
-
Eu as recomanda aceasta antena directionala,si cu acest adaptor usb sa stiti ca combinate impreuna face minuni.