Toroidala SKY UK in Bucuresti
Salutare la toata lumea ,
Incep prin a spune cain prezent detin o antena aluminiu 1.4 m mobila + DM800. Deci cam stiu ce vreau...
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...][Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Dar .
Trebuie sa ma mut in alt bloc. La noua locatie am urmatoarea problema:
NU AM UNDE MONTA ANTENA PE BLOC. Pt ca nu exista notiunea acolo fiind un amaprament [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Asadar singurul loc und epot monta antena este undeva in curtea blocului unde mai este montata o antena colectiva pe un bat.
Ce vreau eu sa fac :
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Vreau sa montez un T90 pe batul respectiv si de acolo sa ma duc la 3-10-15 TV uri. Voi mai gasi vecini dornici. Unii poate au un DM si ei , nu multi 2-3 insi. Acum nu au decit Dolce , si bineinteles ca multi vor Digi . Eu insa vreau sa am tot mai ales 28.2 pt sky.
DIn cit am citit eu SKY UK HD nuintra decit daca pui 28.2 in focarul central si asa pierzi digi.
Drept pentru care va rog sa ma sfatuiti daca merge urmatoarea combinatie : un T90 cu 28.2 in centru si un offset mic 0.9 sau 1m linga T90 Pt digi/focus/Akta/Boom si ma gindeam adica un multifocus cu 3 LNB uri . Merg? Eu zic ca da
De la multifocusul mic mergem la fiecare abonat de DTH ca nu pot fi multi la 30 aparmanete daca sunt maxim 16 receptoare care sa nu vrea Dolcele colectiv , iar de la T90 + multifocusul mic sa plec catre mine si eventual 1-2 amatori adica un maxim 8 recepoare.
Intrebarile ar fi urmatoarele:
1. merge combinatia de mai sus ?
2. exista un diseq cu 8x16, nu cred aici cred ca solutia este LNB cu 8 iesiri si dupa el bagat in 1x16 pt ca fizic nu vad cum ar functiona. iar quattro nu ma ajuta ca nu are decit 4 sateliti maxim?
3. Sa zic ca stau la et 8 si trebuie cobaorit din bloc mers prin subsol (canalele sunt trase trebuie decit bagat cablul deci asta e usor) pana la antena deci sa zic citeva zeci de metrii cam 40 mai ajunge ceva in casa ca sa vad HD urile ?
4. Unde gasesc un instalator sa faca el treaba asta indiferent de cit costa si mai ales sa fie si instalator de Digi ca sigur o sa vrea lumea Digi in loc de dolce (Fotbal cehstii fiecare cu treaba lui). VA ROG RECOMANDATI PE CINEVA. Nu conteaza cit costa stiu ca este deranj mare dar asta este prefer o instalare profi cu sculele de rigoare decit sa bajbai 2 saptamini.
Re: Toroidala SKY UK in Bucuresti
sigur nu prinzi hd de pe 28,2 in bucuresti cu toroidala ! ma poate contrazice oricine pers. care detine ?!? cum ti-am zis si in pm prinzi intre 1w si 39e , dar pe 28,2 nu intra toti transp. !
Am vazut multe tentative de impresionare gen antenele toroidale cu 20 de lnb-uri , care fac din unii peste noapte experti in receptia satelitara.Si antena mobila are anumite pierderi la satelitii cu semnal slab ce sa vorbim apoi de toroidala cu care nu veti putea urmarii sau va merge in cel mai bun caz sacadat in bucale:
Pt bucale deci poti lua adio de la:
36E
28,2E cel putin 5-6 tp
23,5E nu prea cred ca intra stabil
19,2E adiode la
12246 V........DELUXE MUSIC...DMAX DEUTSCHLAND...DR.DISH
12460 H........GUSTO...1-2-3 SAT...GIGA...DAS VIERTE
12480 V........TELE5...DSF
12663 H........TW1
(conform unor pasionati din sud!!) evidet nu astea sunt singurele tp cu probleme dar dupa cum stiti eu privesc receptia satelitara din prisma canalelor FTA DE CALITATE
5E spotul nordic
1w thor5 spotul1
Eu consider ca cei care se ocupa de sering si stau in capitala sau imprejurimi pt a avea suficient semnal pt receptia tp unde se gasesc DTH straine au nevoie de 2-3 antene offset fixede 150cm cu mai multe lnb-uri sau o antena prim focar mobila de cel putin 150cm A nu se trece cu vederea ca pe 36E e absolut necesara utilizarea unui lnb pt polarizari circulare dc se doreste receptia tuturor tp circulare de pe acest satelit. Nu va lasati impresionati deci de pozele cu toroidale care "lucreaza" bine si foarte bine in V si NV tarii sa u mai zic de europa vesticau si in S si S-E :comp:
Banii investiti in antena nu sunt o prostie deoarece o antena schimbati la cca 10 ani dar un receptor la 2-3 ani:D
Sper sa nu fi "suparat" pe nimeni ; am schitat doar realitatea , nu ca si un comerciant ci ca unul care cunoaste cate ceva despre sateliti si tp!
Mltumesc pentru raspunsuri.#
Ins firsit am aflat ceea ce ma intresa si anume ca pt HD imi trebuie antena nrmala si nu merge cu toroidala.
Mark21 nuziceai tu ca merg HD urile pe alte forumuri cu centrul pe 28,2 ? poate ma insel.
In fine vad ca pot avea SD fara probleme cu toroidala si HD cu antena fixa, este cam nasol pt ca nu pot sa pun 5 antena fixe cite una pt fiecare satelit si daca vreau sa ma uit la 2-3 tv uri in acelasi timp iar nu am facutnimic.
Nici nu stiu cum sa fac.
Sunt cam in impas.
mirceas merci pt ofrta am sa te sun sa vad cum fac sa am timp sa vin la tine sa vad cum merge treaba . Am numarul tau timp nu am avut . Desi dupa ce vad scris aici m-am lamurit este exact cum ma asteptam, adica prost.dar in fine .
Ma gindesc cum sa fac.
@rama
Mark21 nuziceai tu ca merg HD urile pe alte forumuri cu centrul pe 28,2 ? poate ma insel.
salut!
merg, 5 db, asta nu insemna ca ti recomand...uita te la semnatura mea si vei vedea cum am rezolvat sky uk...
cum a zis cineva mai jos, in Bucuresti, toroidala fara:
Sky UK, C+ Nordic, Viasat, considerand centrul undeva 13-19 Est.
De ex la mine cu centru 19,2 E, prind DSF, 6 dB maxim, Ein Festival HD 7 dB,
dar cand ploua tare nu mai prind DigiSport, si tot ce tine de DigiTV Intelsat.
Am semnal 5,8 dB pe cer senin pe Digi.
Hd-urile cel putin de pe 23 Est la mine merg, cele olandeze, 7 dB,
Cehii , Slovenii ce mai sunt pe acolo... 10 dB.
Tp=uril de la nemti de pe 23 E nu merg.
Pai daca ai 5,8 la digi pe 1w daca valoarea scade la 5 db paa semnal.Cit ai cu antena dedicata (0,9 parca) la digi?
Eu cu 0,9m pe digi sport am semnal 10db.
Quote:
@rama
salut!
merg, 5 db, asta nu insemna ca ti recomand...uita te la semnatura mea si vei vedea cum am rezolvat sky uk...
cum a zis cineva mai jos, in Bucuresti, toroidala fara:
Sky UK, C+ Nordic, Viasat, considerand centrul undeva 13-19 Est.
De ex la mine cu centru 19,2 E, prind DSF, 6 dB maxim, Ein Festival HD 7 dB,
dar cand ploua tare nu mai prind DigiSport, si tot ce tine de DigiTV Intelsat.
Am semnal 5,8 dB pe cer senin pe Digi.
Hd-urile cel putin de pe 23 Est la mine merg, cele olandeze, 7 dB,
Cehii , Slovenii ce mai sunt pe acolo... 10 dB.
Tp=uril de la nemti de pe 23 E nu merg.
Merci. Complicat ce sa zic . Din pacate nu pot sa pun 3 antene acolo. din pacate .
Nici nu stiu ce sa mai zic.
Probabil ca solutia este o toroidala cu care sa prind bine digi, focus , akta , etc de acolo pana la cit o merge si sa mai bag un 1,2 aluminiu pt sky cu un LNB cum trebuie si gata.
Ce prind prind ce nu nu si gata. Iar Dolce il am deja instalat. asta e.
Acum la cäte indicatii ai primit nu pot sa nu iti urez spor la lucru cänd ai terminat zine si noua ce ai reusit
baftä
Da
Am deliberat
WF T90 intre 4W si 26E cum o merge treaba lui asta e
UN Triax Unique pe 28,2E in focar si 39E in secunar.- aici am dubii daca are cineva poate ma lamureste daca asa am Sky HD si Dolce t ca sunt cam 10 grade distanta in secundar iar cum dolce are semnal garla ar trebui sa mearga.
Am vazut ca lumea se plinge ca e greu de montat un triax , om vedea noi.
Maidau telefoane si vad eu