Re: Cred ca ma duc la vot
ar trebui sa mergem toti ca sa facem tot posibilul ca mosnegi din parlament sa nu mai doarma pe banii nostri sa mai stea si ei acasa ca si asa cheltuie tara asta o gramada de bani cu ei
Pentru ca multii din noi nu cunosc diferenta dintre " bicameral si unicameral" vin cu avantajele si dezavantajele parlamentului " bicameral" :
Avantaje!
1. Controlul reciproc al celor două camere legislative, in paralel cu controlul mai riguros a activităţii executivului
2.Un proces legislativ de calitate, bazat pe o dezbatere mai eficace şi mai profundă
3. Reprezentativitate mai largă a populaţiei, un parlamentar fiind ales de un număr mai mic de electori
Dezavantaje!
1. Procedură greoaie şi indelungată de adoptare a actelor normative
2. Risc de lipsă de consens intre cele două camere pe marginea unui proiect de lege
3. Costuri ridicate de intreţinere şi funcţionare datorat numărului mare de parlamentari şi personalului administrativ care ii deservesc
Acum avantajele si dezavantajele unui parlament unicameral!
Avantaje!
1. Proces mai rapid şi mai eficient de legiferare
2. Costuri mai reduse de funcţionare
3.Se elimină contradicţiile dintre cele două camere
4.Inlesnirea relaţiei Parlament-Executiv
Dezavantaje!
1. Creează premisele autoritarismului şi deciziilor arbitrare, prin faptul că există o mult mai mare posibilitate de subordonare sau dominare a sa de către o forţă politică majoritară
2. Nu constituie o reprezentare prea fidelă a voinţei poporului, intrucat numărul redus al membrilor săi este limitativ
3. O calitate mai redusă a legilor elaborate, procesul electoral fiind unul mai superficial
4. Control mai slab al Executivului şi a Preşedinţiei
Asa ca nu va lasati manipulati de presedintele la putere pentru ca va manipuleaza fara sa stiti....informativa inainte sa votati!
Eu va sfatuiesc sa nu mai mergeti deloc. Boicotand alegerile dati palme grele celor cu curu gras...
Pai s-o luam sistematic :
- doua camere care au aceeasi compozitie politica sint ...inutile ! votul fiind politic ...nu are nici o importanta cine voteaza ! ca oricum turma ridica mina ...la ordin !!!
- o singura camera cu membri putini ...ar mai elimina din cumparatorii de locuri ...sau ar creste pretul ! pe liste de redistribuire apar niste personaje care te lasa cu gura cascata ...semianalfabeti ... ca romanul impartial ...de la 48 in toate colegiile !!!
- greseala lui Base este ca l-a luat gura pe dinainte si a promis si chestii la care el nu are nici o putere ! dar a fost motorul unor schimbari in esenta bune ... care insa mai au nevoie de timp pana sa dea efecte ... campania mediatica desantata impotriva sa ...arata cat de mult a deranjat ! nu cred ca un presedinte decorativ ar fi de vreun folos Romaniei ... mai degraba o dictatura ! ca o turma de imbecili se poate tine pe drum exclusiv cu biciul !
o sa ma duc la vot ! macar pentru ca mi s-a cerut parerea , pentru ca votez un om ! si nu o turma ...pentru ca mi se cere parerea si cred ca ea va conta ! poate mai ies din securistii abonati la parlament ...pe tusa ! nu ma vad stind pe margine si huduindu-i pe participanti ...
este doar o smecherie a lui popey
daca se voteaza la referendum ca da sa fie doar o camera nu se trece automat la asa ceva
tot cei din parlament o sa voteze deci ..sanse mari sa nu se schimbe nimic si base iese si din jocul asta fara sa fie afectat
nu bicamera e problema ci numarul
dupa mine se poate si doua camere dar numai cu 25-50 de membri fiecare
deci maxim 100 de membri ca si asa sunt multi
si sa isi mute curul din CASA POPORULUI ca aia inghite miliarde de euro numai cu intretinerea ... mai bine se face ceva util cu ea ...cum a spus si Prigoana ...gen cazinouri sau alte sali de conferinte inchiriate ca sa aduca bani la buget nu sa pape banii nostri din impozite si taxe ...sa mearga la smecherii de pe la gazmetan sau electrica
Eu nici nu ma duc scurt.:)
Sky, solutia ta se pare ca ar fi ultima solutie impotriva nesimtirii si lacomiei, dar cred ca boicotul ar trebui sa fie total. Noi ne-am saturat de ei, reciproc nu, ei nici macar nu au obosit. Mergeti mai bine la vot altfel campaniile electorale cu mici si bere vor avea iar un cuvant greu de spus. Lasati-i pe alti sa se calce in picioare pentru astfel de pomeni, berea si gratarul zic sa le lasam pentru vremuri mai bune cand vom avea cu adevarat ce sarbatori.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
P.S.
Sigur ! Nu ma duc la vot !
Sa ma duc.... sa nu ma duc...daca nu ploua sau nu ninge ma duc...daca nu ...cred ca sunt la munci....
Eu zic ca o schimbare a parlamentului ..oricare ar fi ea ..este mai de ajutor decat neschimbarea ! asta vor si ei ... sa nu se schimbe nimic !
"Frati romani!
Iliescu si Constantinescu ne-au adus pe marginea prapastiei. Numai alegandu-l pe Traian Basescu vom face un pas inainte!"
:clap:
Un pas inainte faci atunci cand primesti un sut in "fund" asa cacare este el mare presedinte am primit multiiiii suturiii in fund....deja cred ca am ajuns pe " luna"...:D
... pe luna ne duce "prostanacul"! :D
Ala e si mai bun,cred ca si cu el am face doi pasi inainte.:D
Azi m-am socat,brusc s-a aflat ca va candida Basescu.Am ramas asa:
Ar fi bine zik eu sa se duca cat mai multa lume la vot.Sa-si miste fundurile si creierele sa u mai dormiteze pe acasa.Sa realizeze ca ei care conduc tara praf in frunte cu seful tarii.Problemole sunt doar la inceput si vorba aia da sit iz dip si nu e necesar sa ne scufundam si mai tare.Chiar daca unii vreau foarte ult acest lucru.O reteta buna ar fi vreo 200-250 de parlamentari , ministrii cu capu pe umeri, un presedinte demn de aceasta functie si nu in ultimu' rand separarea puterilor in stat
una dintre probleme la noi este votul. lumea nu merge la vot. lumea s-a urat de toate prostiile lor, minciunile lor, vrajala lor, promisiunile lor.
Nu ma intereseaza ca fura, toti fura, MACAR SA FACA CEVA dracului. Toti fac ceva, ajung sus, 2-3 zile misca ceva sa se arata si apoi tacere, au ajuns la cufarul cu bani...
Nu inteleg de ce tot injurati de Iliescu , Constantinescu sau Basescu in special si clasa politica in general ! Aveti o atitudine detasata de parca i-ar fi votat rusii sau americanii . NU ! Au fost votati de poporul roman cu minutele lui ! Asa ca daca vreti sa injurati , injurati-i pe romani . Sunt roman si asta nu este o atitudine anti patriotica dar trebuie sa recunoastem incapacitatea ( prostia ) romanilor in a-si alege conducatorii !
Deci :
Consolati-va sau incepeti sa ginditi !
PS. Fac parte din poporul roman .
De ce esti tu convins ca au fost votati de poporul roman si nu de alti de mai sus ? :)