Aici puteti posta incercarile voastre reusite pe diversi sateliti aflati la extrema receptiei dar care totusi se pot receptiona si la noi cu antene foarte mari,minim 2m!
Printable View
Aici puteti posta incercarile voastre reusite pe diversi sateliti aflati la extrema receptiei dar care totusi se pot receptiona si la noi cu antene foarte mari,minim 2m!
Ok... pun si aici doua dintre cele mai importante realizari DX, din 2007
INSAT 4A 83'E (banda Ku) RECEPTIONAT !!!
Este cea mai importanta receptie de tip DX... de cand am luat antena de 2.2M si pana acum
Marturisesc ca nici nu aveam de gand sa incerc (stiind ca e imposibil asa ceva) daca nu as fi vazut un report din Croatia, in care un DX-er local spunea ca a receptionat semnal pe o frecventa a spotului INSAT 4A, din banda KU, satelit aflat la 83'E
Da, confirm receptionarea spotului exclusiv indian din banda KU (satelit INSAT-4A 83'E)... dar nu in India ci aici, in Romania !!!
Concret, receptionez semnal pe 3-4 transpondere ale platformei DTH indiene TATA SKY [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Din pacate, au totul codat... iar receptie exista doar cateva ore pe zi, mai mult ziua
Si acum a doua receptie DX, tot pe un satelit INSAT insa cel de la 93.5'E
INSAT 4B 93.5'E (banda Ku) RECEPTIONAT !!!
Aceleasi ''valuri cu semnal'' ca si la INSAT 4A 83'E insa macar aici se pot viziona free foarte multe canale indiene... sunt momente in care semnalul este foarte stabil si se pot vedea imagini fara intrerupere multe ore pe zi!
Ma uit si eu si parca nu imi vine sa cred ca vad cei 2 sateliti INSAT banda Ku, spot India... oricat de gresita ar fi harta de acoperire, pare imposibil sa ajunga semnal tocmai in Romania (am aflat de la un DX-er polonez ca si in Polonia ajunge semnal!) dar iata ca ajunge!
bravo felicitari stiu ca este o munca grea care iti pune nervi si rabdarea la incercare dar placerea si curiozitatea triumfa.felicitari
Este o mare realizare,putini stiu ce mult te chinui ca sa poti prinde un firicel de semnal indeajuns pentru o imagine stabila fie ea chiar si pentru 20 sec. BRAVO Rz!! felicitarile noastre,
@ razvan
In ce perioada a zilei ai reusit sa ia semnal mai bun?
La INSAT 83'E incepe sa apara pe la 8-9 dimineata si are un varf de semnal pe la miezul zilei (11-13) iar apoi se mentine cat de cat pana se insereaza (dupa ora 16 incepe incet sa scada)
La INSAT 93.5'E e mult mai stabil si bun semnalul !!!
Nu am stat noaptea sa verific insa ziua era cat de cat stabil si foarte rar erau caderi sub limita de receptie... abia spre seara au disparut cateva transpondere insa tot mai vedeam ok pe alte cateva frecvente!
Ma pregatesc acum de o alta incercare... un INTELSAT de la 45'E cu spot tot spre INDIA si caracteristici asemanatoare (ca putere si focalizare) cu INSAT 83 & 93.5'E insa mai slab ca emisie spre partea de vest a INDIEI
Totusi... o sa incerc iar asta inseamna iar sa stau ''la panda'' la diverse ore din zi sau noapte
Practic, asta e secretul receptiilor DX... sa fixezi antena pe tinta si sa astepti:)
Desigur, buna ar fi si o antena de 3.6-4.5M insa... cam greu:)
P.S. Pe INTELSAT 45'E se afla un pachet din Sri Lanka numit DIALOG, codat irdeto2, si care are canale destul de interesante (inclusiv HBO hit's sau Signature ori Australia Network sau ESPN)
Acoperirea arata asa:
Bravo este o realizare mare.
cine il stie pe razvan mai bine nu are rost sa mai afle detali despre realizarile lui.Noi ne cunostem mai bine.Si chiar are lumea de invatat de el multe.Doar ca putin respect ai trebuie si este de ajuns.Salut Razvane si bine team gasit pe aici.Nu ma asteptam sa apari dar ti-am cunoscut parabolicele.
:drinks: :drinks: :drinks:
da parabolicele si poza de la avatar lol
Iata mai jos (sper sa puteti deschide ''micro-filmul'') cum arata valurile de semnal despre care am vorbit in acest thread...
Uitati-va la ledul din stanga... asa vine semnalul de la INSAT 83'EST banda KU (cu mentiunea ca inainte era mai stabil semnalul decat acum)
Da foarte interesant!
Antena 16 feets in curs de instalare la Bacau.
Cat a costat? si de unde ai cumparat asa o bijuterie?
1400$ + 300$ transportul, e veche de 10 ani si a fost gasita parasita intr-un depozit sub forma de Kit. A fost cumparata din Kuweit si vinzatorul s-a bucurat ca a scapat de ea. Mai am poze inclusiv de la cumparare dar nu am timp sa stau sa le micsorez.
Felicitari pentru o astfel de achizitie,sa ne ti la curent cu ceea ce vei receptiona cu ea!Quote:
Originally Posted by YO8 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
asa ceva gasesti in america de nord ...si mult mai ieftin..Quote:
Originally Posted by spaniolul [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
WOW... au inceput sa apara si la noi acest tip de antene :)
Daca nu ma insel, 16 feets = 5M... super fain !!!
@YO8, proprietarul este persoana fizica sau firma/institutie si daca poti sa ne spui ce isi doreste (ca favorite) sa receptioneze cu ea ?
Poate il convingi chiar sa intre pe acest forum...
Cat despre antena, daca are chiar 5M diametru, nu este scumpa la 1400$... la un magazin de profil romanesc (la peruv...) aceeasi antena dar de 3.7M costa undeva la 1150 EURO!
Bine, nu comparam cu preturile din State caci oricum e diferenta... ca la noi asta e.
Eu am pus ochii pe antena de 3M si care costa undeva la 700 EURO...
Oricum, super fain ca apar si la noi aceste antene ''perforate'' !
Trebuie totusi sa precizez ca aceste antene cu plasa sunt mai bune in C BAND decat in KU BAND... asta nu inseamna ca nu fac fata in KU band ci doar ca au un castig putin mai mic in KU band fata de o antena identica ca diametru dar din Aluminium
@YO8, chiar te rog sa ne tii la curent cu realizarile inj materie de DX... la un astfel de diametru sunt multe ''porti deschise'' adica posibile receptii extraspot
In ce zona a Bacaului va fi instalata? Nu de alta dar poate ma duc s-o fur ca-i prea faina... Kidding! Oricum ma bate gandu sa-i fac o vizita oficiala sau ne-oficiala cum o vrea stapanu...si bineinteles daca ma primeste