Incepator - Prima achizitie
Buna ziua,
Am achizitionat un reciever amiko shd 8360, un LNB inverto ultra black si o antena offset aluminiu de 100cm design triax. Nu stiu daca a fost o alegere inteleapta sau nu, sau daca mai trebuie ceva la acest setup. (stiu ca-mi lipseste satellite finder-ul care era piesa de rezistenta, dar nu mai era pe stoc)
Fiind incepator sunt cateva amanunte care imi ingreuneaza situatia. :)
Am tot citit in stanga in dreapta, dar nu am gasit niste informatii concrete cu privire la recieverul acesta.
Am mai citit cum ca o antena conectata la reciever chiar daca nu e reglata pe un satelit anume, ar trebui sa indice ceva semnal macar 1% pe reciever.
La mine nu se intampla asa. Am semnal 0%, calitate 5%. Destul de bizar... calitate la ce?
Tot rasfoind internetul am mai aflat faptul ca nu e recomandat cablul de la lnb la reciever sa fie mai lung de 2 m. Din curte pana in casa sigur am mai mult de 2m :)
Am vedere la sud, camp deschis, ma gandesc ca si daca as atarna-o intr-un gard ar trebui sa indice ceva.
Ma gandeam sa o setez pe eutelsat 16e, dar cum nu-mi indica nimic nici dupa 40 de min de stat in suport, mi-e greu sa cred ca am sa ajung sa prind ceva.
As fi pe deplin recunoscator daca m-ar putea ajuta cineva cu ceva sfaturi. Sunt dispus sa invat si sa cercetez.
Multumesc, o zi cat mai frumoasa!