Testul sa facut in acelasi timp pe doua antene diferite, nu?
Printable View
Testul sa facut in acelasi timp pe doua antene diferite, nu?
Intersant test.
Păcat că nu s-a putut face şi o testare in care să intervină şi temperatura ambiantă. Stabilitatea şi performanţa unui LNB poate fi afectată şi de acest aspect.
.
Orice discutie legata de prezentare de [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] va rog s-o purtati in acest topic. La sectiunea de prezentari si teste nu apar intrebarile voastre. Pot fi validate teste si prezentarile voastre doar.
Testul a fost facut in acelasi timp cu doua sisteme de receptie identice la care doar cele doua lnb uri au fost diferenta?
Daca nu, testul pe o vreme instabila si facut in pasi.... si nu concomitent nu este concludent pe o vreme instabila.
Fa acest test pe o vreme cu cer senin!
Am sa repet testul si cand o sa fie senin. Testul l-am facut timp de doua ore. Am avut aceleasi rezultate tot timpul. Puterea tp-urilor sunt undeva la mijloc. Nu m-a interesat sa postez valori de 90 si ceva snr. Am cautat special ceva mai slab. Vedeti si detaliile antenei. O sa va spun diferentele si de pe triax tds 110 deoarece vreau sa pun titanium pe ea.
La test s-au folosit aceleasi echipamente mai putin lnb-ul. Daca nu ma insel am precizat.
Echipamentul a fost acelasi am inteles, dar testul nu a fost in acelasi timp!
Daca era cer senin era OK , dar pe vreme instabila cu nori si ploaie un test facut in pasi cu cele doua LNB nu este conculdent pentru ca intensitatea ploii si perdeau (grosimea plafonului de nori, difera de la un minut la altu).
Eu zic ca la aceste teste mai trebuie adaugata o evaluare a comportamentului in timp ... dupa prima iarna petrecuta pe antena !
Cel putin la inverto stiu sigur ca exista niste date de catalog ... poate ar fi interesanta si comparatia prin prisma acestora !
Un alt element interesant este dispersia valorilor specifica orcarui produs in serie mare !
Am testat eu domnle mihaip dar pot spune ca e cu putin sub nivelul LASER Gold care are cca 4 ani vechime de stat afara :D
Inverto Black Ultra nou mi s-a comportat mai slab pe Nilesat si pe 62E sateliti cu semnal slab pt zona mea
Evident am testat pe aceeasi antena cu acelasi receptor si in aceeasi ora din zi!
Eu nu scriu in general ca sa ma aflu in treaba. Am scris si despre Inverto la vremea respectiva. Am un titanium twin de 0.2 pus pe o antena de 4 ani si inca isi face treaba. In acesti ani a trecut prin multe. Lnb-urile smart titanium sunt produse de [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
O sa repet testul si pe cer senin.
Atentie eu nu spun nimanui sa cumpere acest lnb. Alegerea va apartine.
Am spus clar, diferenta e de 1%. In marja +/-1% poti spune ca sunt egale. Diferenta apare la pret.
Uite un test publicat chiar pe pagina celor de la inverto
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
S-au folosit lnb-uri de 0.2 daca am inteles eu bine. Cineva priceput la germana ne-ar putea ajuta. Google translate e varza.
Inteleg din test ca gaurelele din antena B-SKY-B permit receptia benzii C ( 3977/17777/V ) cu doua LNB pentru banda Ku .
Cit priveste dispersia de 1% a valorii parametrilor este practic nesemnificativa ( adica testul este esuat - aici sint un dulce :p ) asta daca nu ne multumim cu vorba populara ,, tot o apa si-un pamant ".
PS ,,Anduranta" LNB o verifici mai usor pe la -20 grade cu scoateri repetate din priza a receiverului ( pentru siguranta ) pentru cca 30 min .
Multumesc pentru corectie. Testele la oboseala nu-s bune. Frecventa verticala e de la axn ce 12532 v 23340.
In momentul in care m-am dus in meniu-setup-service searching-satfind imi apare frecventa cu 39777V17777. Puteti verifica. M-am prins unde e greseala.
O sa vac poze noi azi pe soare direct in imaginea de baza.
ps: smv167, nu inteleg de ce daca ai ceva de spus trebuie sa te ascunzi in spatele altui id.
feedhornul LNB este .... universal , antene sint diverse ; poate pe alt tip de antena le departajezi .
testeazale cu skew diferit de cel optim pe transponderii cu dubla polarizare H/V.
daca ai receiver cu blind-scan poate mai putem testa citeceva
PS vroiam sa vad care crapa la soc termic :p
Ok, poze noi in seara asta. Nu fac decat sa confirme ce era si ieri. Calitatea semnalului insa mai buna. Daca vreti sa testez anumiti transponderi anuntati-ma. Nu uitati insa datele antenei. Antena se foloseste in special in Anglia pentru sky, dar isi face treaba si pentru providerii nostri de la 1w.
M-am mai gandit la ceva intre timp. Sunt dispus sa trimit lnb-ul si altor useri cu vechime sa-l testeze. Postati care sunteti interesati. Rugamintea mea este ca dupa ce-ati facut testul sa-l trimiteti urmatorului tester. Testul va costa 6 lei :) cred ca atat costa sa-l trimiti prin posta romana de la unul la altul. In final il putem dona unui membru al forumului pe criterii ce le vom stabili impreuna.
Asadar, cine se aboneaza?
later edit: evident trebuie sa fiti din Romania si sa aveti un black ultra deja.
S-au testat toate tipurile de LNB-uri din seria "Black Ultra"(Inverto) si "Titanium Edition"(Smart).Quote:
Originally Posted by Snow [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Aparatul de masura folosit: Rover "DM 16Q GOGUmax"
Antena: 80cm
Satelit: Hotbird
Cablul: 3m lungime, 120dB, Preisner
Locatia: Leipzig
Vremea: 15°C, nori
Reglajul instalatie s-a facut cu LNB-ul de referinta Hama(cel mai bun LNB testat pina la aceea ora).
S-a acordat urmatorul punctaj in categoriile:
Receptie: Inverto 48 puncte / Smart 45 puncte din 50 posibile
Prelucrare: Inverto 7,5p / Smart 9p din 10 posibile
Date tehnice: Inverto 17,5p / Smart 18p din 20 posibile
Testul a fost cistigat de Inverto care devine si noul LNB de referinta, urmat la o diferenta minima de Smart, ambele depasind LNB-ul Hama.
De remarcat pretul aproape dublu al LNB-urilor Inverto!!
Punctul negativ al LNB-urilor Inverto este in opinia redactiei, carcasa de culoare neagra ce poate duce la supraincalzirea si scaderea randamentului convertorului.