-
atentie sa nu faci o confuzie , cu un lnb unicable conectezi mai multe receptoare la acelasi satelit-la acelasi lnb- avind posibilitate ca fiecare receptor sa receptioneze in intregime satelitul respectiv -ambele benzi si ambele polarizari- fara sa limiteze receptia la celelalte receptoare. In configuratia unicable nu mai are ce cauta un diseq ,comutatorul diseq este un comutator cu comanda logica si care permite accesul doar la un satelit , nu la toti sateliti simultan . Iar lnbul unicable are un fel de multiswitch incorporat (tot comanda logica), asemanator cu multiswitchul cu 4 intrari de satelit si iesiri atitea cit a stabilit fabricantul 4,8 ,24 si chiar mai multe receptoare , vezi cite frecvente intermediare de comunicare suporta lnbul. La instalatiile cu mai mult de 8 receptoare se mai adauga un sumator ,sumator cu care faci coloane separate pentru ca receptoarele in mare lor majoritate nu stiu de protocol unicable cu mai mult de 8 frecvente de comunicare. E cam nebunie dar in fine e ultima dezvoltare dupa protocolul diseq pentru receptia pe un singur cablu a unui satelit la mai multe receptoare. Cum deocamdata fabricantii de lnburi unicable nu au dat documentatie clara cu posibilitatile de configurare trebuie sa ne multumim cu schemele simple de pe cutiile lnburilor sau cu schema anemica pusa in cutie. Eu astept lnburile de la un anume brand ,de la care am promisiunea unei documentatii complete .
-
Multumesc ptr raspuns, dar as dori sa folosesc LNB-uri Wideband(Inverto Pro Wideband LNBs) si 2 Multischalter Unicable II IDLU-UWT110-CUO1O-32P 5/32 care ar trebuii sa aibe 32 de frevente de comunicare.
Legacy-Port ramane nefolosit, nu cred ca va fii nevoie de el. ce nu mi clar trebuie sursa de curent si daca da unde trebe bagat power conecterul?
Instalatia arata asa:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
-
Sa rezolvat, Power Inserter trebuie bagat inainte de Combiner....
-
Din pacate, am amanat mult timp instalarea unei antene offset de 1.9.
Daca tot o pun in functiune, ar fi bine sa pun mai multi sateliti pe ea.
Ce plaja ar putea acoperi in grade, ma intereseaza in principal 1W, apoi 7E si 10E (pentru feeduri)
Plaja maxima de interes cred c-ar fi 5W-13E dar nu neaparat ca am o toroidala in functiune 1W-39E.
Are cineva multifeed pe o asemenea antena?
-
La mărimea aia îți intră și o plaja mai mare de "sateliți" potențial recepționați.
Cel puțin 5w -19 est.
-
Salutare,
Pe o antena de 1,2M pe care o am fixata pe 0.8W as vrea sa adaug un lnb in sistem multifeed, pentru 1,9E.
Întrucât distanța dintre cei doi sateliți este de 3 grade și vreau să folosesc lnb normal, as vrea sa știu dacă se încadrează pentru a permite receptia și a satelitului Bulgaria Sat 1.9E. Practic ca și distanță de la centrul LNB Thor până la centrul LNB Bulgaria Sat ar trebui să fie 3 cm care să corespundă celor 3 grade difernță. În acest econdiții pare că ar trebui să renunț la lnb normal și să pun un Inverto multiconect.
Ceva idei?
Multumesc!
-
un lnb monobloc pentru 2 sateliti la 3grade
-
Hai ca acum vin si cu urmatoarea intrebare, fireasca, de altfel - e lumina pe-acolo sau nu?