Pentru Bucuresti fixezi latitudinea la 44,5 la montura H_H,la antena modifici elevatia in functie de semnal pana prinzi semnal maxim pe un transporder slab.
Printable View
Pentru Bucuresti fixezi latitudinea la 44,5 la montura H_H,la antena modifici elevatia in functie de semnal pana prinzi semnal maxim pe un transporder slab.
pai bun spaniolule si atunci inseamna ca numai este valabila chestia cu "satelitul cel mai sudic" ( pt. buc - badr 4/6 26 est ) , fiindca practic fixand latitudinea la 44,5 pe partea elevatiei imi reiese ca este la 45 si mai mult de 2-3 grade maxim in jos (42) sau sus (48) nu ma pot misca , deci "la revedere elevatie la 38,8"
nu de alta , dar ma gasesc in postura iarasi de a nu putea receptiona sateliti incepand de la 4 est pana la 5 vest , situatia cum a fost prima oara
a si in cazul fixarii latitudinii pe 44,5 cam pe ce satelit ar trebui sa-ma reorientez cu receptia pe un transpoder slab ( bratul monturii find fixat pe 0 ) fiindca badr 4/5 26 est cade din cauza elevatiei peste 38,8
Nu e vorba de acelea suruburi, sunt alte suruburi cu care rezolvi jocul motorului, o sa vad daca pot face rost de unul si sa fac niste poze sati arat cum.Quote:
Originally Posted by Tic [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Eu ma intalnesc cu aceste motoare findca lucrez in domeniu, dar e o problema minora, lasa ca dupa ce vezi pozele o sati fie clar.
Nu, pe latitudine se pune latitudinea zonei in care esti, nu trebuie sa scazi nimca. Nu stiu de ce complicati lucrurile.Quote:
Originally Posted by mario08 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Deci pui 44.4 sau 44.5, oricum virgula nu o poti determina la milimetru :)
Vrei sa o montezi corect? atunci; pui montura pe 44,5,stragi suruburile la maxim,aduci montura la punctul 0 montezi antena in asa fel incat bratul lnb-ului sa aibe aceiasi linie cu punctul 0 de pe montura,stragi suruburile de prindere la maxim ale antenei de bratul motorului, impingi lnb-ul spre antena la maxim si il centrezi la 0,nici spre stanga nici spre dreapta,perfect drept,pui tot ansamblul[H_H= antena] pe stalpul de sustinere,indrepti tot ansamblul spre S,incepi sa cauti semnal pe un transporder puternic de pe 26E,cand il receptionezi strangi suruburile la montura H-H,umbli usor la elevatia antenei cautand sa ai un semnal maxim pe un transporder slab,strangi suruburile la antena bine,memorezi satelitul,il scanezi apoi pleci usor din satelit in satelit ii memorezi pe rand,ii scanezi apoi,enjoy!!! vizionare placuta pe satelitii de la;30W-80E!Quote:
Originally Posted by mario08 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
O adaugare la ce a scris spaniolul. Daca Receptorul are functiea USUAL (GotoX) de ce nu intrebuintezi aceasta functie, nu trebuie sa te mai chinui sa cauti satelitul, motorul se va duce singur in pozitia care tebuie.
Nu am mai memorat pe vreun receptor pozitiile de vreo 2 ani :)
<sorin8m> ti-as ramane recunoscator, daca ai face acele poze. Si cred ca nu numai eu 1
Nu de alta, dar daca ma apuc eu de desfacut motorul, sigur la montare imi ies doua !!!!!!
Hai ca luni cand ma duc la serviciu o sa caut unul sai fac poze si seara o sa le pun pe net (cu conditia sa nu uit :) )
toate sunt ok spuse dar trebuie mentionat inca ceva in plus : faptul ca stalpul de sustinere trebuie sa fie perfect perpendicular ( 90 grade cu solul) altfel totul e in zadar pentru ca H-h nu mai e perpendicular pe sol la punctul zeroQuote:
Originally Posted by spaniolul [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Adica sa fie perfect sub boloboc
cu multumiri ...esti meserias ..Quote:
Originally Posted by staric [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
theghostbuster
ps: o mica problema elevatia = 90 - latitudinea ... la Bucuresti latitudinea 44.5 ... elevatia este 45.5 in rest e totul ok ...
scze de deranj ...
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
"Greseala" e de aici (vezi unghiul η ) ... nu putem instala antena in centrul pamantului... mai apare si din cauza ca pamantul nu are o forma ideal sferica ... corect = in majoritatea cazurilor aceasta valoare e ignorata ... ...e prea mica ... posibil pentru antene mici ... dar antenele mari?
ai dreptate dar eu iti spun din experienta ... la mine ... Bacau 46.5 elevatia am pus-o la 90-46.5 adica 43.5 ... dupa aia declinatia si toate celelalte ... diferenta de sud magnetic si geografic ... daca socotesc unghiul aratat de tine nu mai prind nimic adica 44.5 ... ce chestie ....desi asa e nu e asa ...
Stima ...
cine ma poate ajuta cu inslatarea unui triax tds110 si un dm3800 in bucuresti(voluntari)? vreun instalator meserias? astept pm ..va multumesc!
Cred ca ai uitat de tot. Ne mai pui si noua pozele alea cu reglajul jocului la motor?Quote:
Originally Posted by sorin8m [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Multumim de pe acum.