Abia astept!:)Quote:
Originally Posted by zildan [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Printable View
Abia astept!:)Quote:
Originally Posted by zildan [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Mai zi-mi odata ordinea/pasi butoanelor de apasat sa intri in meniul de service la Samsung
Parca era - INFO - MUTE - POWER - din cate imi aduc eu aminte , numai stiu exact
Sa postez si eu imaginea meniului de service de la Samsung-ul meu
Din pacate eu am antena fixata pe 31.5E si nu am cum sa testez receptia prg tv in dvb-s2x
Ia incearca...info...menu...mute...power
cu tv-ul stins apesi info+menu+mute+power
eu m-am jucat pe acolo mult cu schimbarile, nici nu stiu daca le-am pus pe toate la loc cum au fost
odata am schimbat tipul tv-ului si imi arata apoi imaginea cu capul in jos. ( acum daca intru la contact samsung in meniu la asistenta imi spune ca tv-ul meu este 65H , dar practic este doar 48H )
Am schimbat acolo pentru ca cineva care avea acelasi model ca mine , doar cu diagonala mai mare de 65 (si eu am doar de 48 si nu e 4k ) si el vedea Netflix 4k, dar mi-a spus ca atunci cand l-a cumparat asa avea caracteristicile, ca este 4k
Cineva mi-a spus ca nu este nici o diferenta intre softul pt tv-ul meu si softul de 65 , deci banuiesc ca e vorba de o setare de prin meniul de service , un codec , ceva , dar nu mi-am dat seama exact ce trebuie sa schimb acolo ca sa il fac si pe al meu 4k ( panelul meu e 3D deci unul destul de bun seria 8000 )
Cum aș putea proba 4k pe TV-ul meu. O metodă clasică
Un link de pe YouTube sau cum? Nu am receptor 4k
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Ma tem ca lucrurile sunt un pic mai complicate !!!
un televizor 4K are un chipset care implementeza
hard decompresia HEVC ... asa ca simpla schimbare
a tipului de TV in FW in scopul pacalirii NetFlix ...
s-ar putea sa nu ajunga ! desi NetFlix este un caz
special ... extremitatile negociaza tipul si calitatea
streamului in functie de viteza liniei si setarea TV.
Maximul realizabil ar putea fi vizionarea unor filme
din capitoul NetFlix 4K in 1080p iesire nativa pe local !
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]Quote:
Originally Posted by horatyu [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Mihai dar cum explici că in soft nu există diferențe, dacă pui in paralel software-ul?Quote:
Originally Posted by MihaiP [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Cel care mi-a spus, a făcut in trecut modificări la alte modele de Samsung și le transforma in alte tipuri care in magazine constau mai mult.
Eu ar trebui să am foarte mare ințelegere din partea celui cu TV 65 să intre el in meniul de service și să imi spună exact ce are pe acolo și eu să modific in meniul de service
La test pe YouTube in aplicația de pe tv imi intră automat doar 1920*1080. Am dezactivat update pentru software-ul tv-ului că altfel aș pierde Root
Dacă știe cineva unde trebuie să intru in meniul de service la modificarea codecurilor ar fi ideal. Nu mă pricep ce să modific și nu aș vrea să stric ceva.
Asa este ! softul este comun cu cel unor modele superioare !
chiar si in cadrul aceleaiasi familii ... seria 6 , 7 , 8 si 9 de
la Samsung s-ar putea sa aiba functii dezactivate la modelele
de jos , placa de baza neechipata sau pur si simplu ca sa faca
diferenta de model si bani ! dar ... acolo unde chipsetul nu stie
HEVC ... nu stie si gata ! de regula playerele de YouTube si
NetFlix dau iesire in 1080p ... in afara unor cazuri speciale !
Daca esti convins ca poate 4K atunci trebuie modat,vorbeste cu @Zildan,iti intra automat doar 1920*1080 pentru ca asa reda playerul integrat in tv,aici doar @Zildan se poate pronunta corect
---------- Post added at 11:35 ---------- Previous post was at 11:29 ----------
Totul tine de playerul integrat, daca el este construit sa redea 4K o va face, daca nu...ramane full HD,uite la mine de ex. intra 4K automat prin playerul de la youtube integrat in Toshiba,la fel si pe Netflix:
Nu conteaza versiunea de soft, placa de baza poate fi diferita!
Nu are treaba versiunea de soft si meniul de service cu ce stie televizorul.
In primul rand chipsetul tau ar trebui sa suporte VP9 si HEVC, si asta s-a intamplat din 2016 la cele 4K.
La Vestel exista SD-uri 2017 cu placi de 4k, acolo Netflix merge pe codec Vp9.
Intră te rog in mai multe opțiuni și acolo ai in dreapta ultima opțiune pentru pasionații și pune o poza
Zildan TV-ul meu e seria 2014 curbat și a celui cu 65 tot curbat tot 2014 dar seria 8500 al meu e doar 8000, deci modelul 65H8500 știa 4k din 2014, posibil in 2016 să fie o imbunătățire
Nu stia sigur VP9 nici unu nici altul!