-
salut k-mel nu am rezolvat problema nu vrea sa imi ia comanda deloc.am incercat si cu redenumirea fisierulul si nu vrea.dau load c:\uboot-alien.bin si tot asa zice.
---------- Post added at 09:35 ---------- Previous post was at 09:10 ----------
uite si comanda care o dau si uite si fisierul bin care e pe c!
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
-
Sper ca avem amandoi stiinta despre organizarea fisierelor in windows, dar totusi:
Esti absolut sigur ca fisierul este in C:\ ? Sau e pe desktop sau in vreun folder, ceva...
Incearca sa faci in discul D un folder numit "alien". In el pune fisierul si redenumeste-l boot.img. Apoi da-i comanda:
load d:\\alien\\boot.img
Daca nu vrea nici asa, incearca cu
load d:\alien\boot.img
Dar vreau sa fiu sigur ca stii unde e fisierul (nu vreau sa aud ca e pe desktop, mai la dreapta de my computer) si ca denumirea lui este completa si corecta (incluzand aici extensia pe care o ascunde implicit windowsul pentru "known file types"). Ca sa te convingi de asta deschizi un command prompt cu privilegii elevate (start -> search ->cmd ->click-dreapta pe cmd-ul din lista -> run as administrator) si acolo dai comenzile
C:<enter> (pentru a te pozitiona in discul c)
cd \<enter> (pentru a te duce in radacina discului, unde zici tu ca ai uboot-alien.bin
dir<enter> (pentru a afisa lista de foldere si fisiere, in care te uiti ca exista uboot-alien.bin si nu uboot-alien.bin.dat sau uboot-alien.bin.bin sau alta chestie de genul asta).
Imi cer scuze daca stiai lucrurile astea dar nu am alta explicatie pentru care sa-ti dea "file not found" in afara de:
- fisierul nu exista
- setul de caractere din denumire nerecunoscut sau caractere speciale in denumire (chestie foarte improbabila)
- permisiuni security NTFS care nu-ti permit accesul (la fel de improbabil)
---------- Post added at 10:44 ---------- Previous post was at 10:40 ----------
Hopa! stai asa ca vad ca ai actualizat: nu e aceeasi eroare. Acum l-a vazut si iti spune "is not an object file". Stai sa cautam fisierul care trebuie si sa-l punem aici.
merge cu 1 si 3 dar acum hyperterminalul nu recunoste receptorul
---------- Post added at 10:59 ---------- Previous post was at 10:52 ----------
sa fie din cauza ca am adaptor usb to serial?
---------- Post added at 11:16 ---------- Previous post was at 10:59 ----------
uite si setarile din hyperterminal si ca nu vede receptorul!
-
Offff!!!! baud rate=115.200, nu 125100
Oricum, daca ai receptorul conectat si pe serial, in momentul in care din gdb ii dai "continue", o sa-ti apara MB618, etc.
LE: m-am grabit. Area code vad ca e 125100. Da disconnect la serial, apasa pe configure si verifica inca o data setarile (acolo o sa vezi baud rate). Daca tot nu vrea (am mai patit-o cu hyperterminalul) descarca putty.exe, ruleaza-l, bifeaza la tip conexiune "serial" , scrie "com23" la serial line si 115200 la speed. Apoi da-i "open". Ca sa-i incarci fisierul cu ymodem trebuie sa-i dai intai comanda "loady" din terminal sau putty (nu din gdb) iar pentru asta trebuie sa-ti apara "MB618>" iar pentru asta trebuie sa functioneze serialul.
In cazul in care resetezi sau scoti din priza receptorul trebuie sa reiei procedura cu incarcarea din gdb. Repet: gdb-ul prin jtag incarca in RAM.
Atentie: fisierul pe care i-l dai prin ymodem nu e acelasi cu cel pe care i l-ai dat prin gdb, ci cel pe care il aveai de prima data. Prin jtag i-ai dat un boot in format .elf iar prin serial are nevoie de format .bin.
-
da am vazut asta deja dar nu vrea sa se conecteze prin serial deloc.ia spune-mi si mie te rog cum vin firele leate la serialul de la mufa rs de la receptor?am unul legat la2,unul la3 si unul la 5 in partea de sus a mufei iar in partea de jos unul la 7 si unul la 8!
---------- Post added at 18:08 ---------- Previous post was at 16:59 ----------
uite nu se intampla nimic in hyperterm
-
Ai doua mufe. Se leaga 5 la 5 (masa). Apoi 2 si 3 se leaga fie la 2 si 3, fie la 3 si 2. Depinde de mufe si tipul de echipament: DCE sau DTE. Nu intru in detalii ca sunt tot de pe telefon dar incearca 2-2 si 3-3, sau 2-3 si 3-2. In una din variante sigur e bine. Restul de semnale nu sunt utilizate pt ce avem noi nevoie.
-
ok cred ca am unul care se poate desface,eu am incercat cu unul cumparat din magazin turnat direct fara a fi desfacut.cel care il am eu era facut pt un kaon ksf 100 si mergea pe el!
---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:47 ----------
pe un alt site din afara am vazut ca aceeasi problema a avut-o si ionut_pit [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] dar vad ca nu raspunde nici aici nici pe mail.a raspuns o data si de atunci nu a mai aparut1
-
ce zici k te bagi cu teamviewer in pc la mine sa vezi ce setari fac gresit?
-
Acum e cam tarziu pentru teamviewer... Oricum, cred ca o sa intru degeaba. Setarile portului par bune. Cu porturile seriale am intalnit fel de fel de situatii. De exemplu, modemul huawei 655b de la romtelecom nu merge cu un anume chip usb/serial de 2$ dar merge cu unul de 10$. Sper sa nu fie acelasi lucru si la tine. Eu chiar nu mai tin minte daca am folosit serial hardware sau usb, dar parca totusi hardware. Ziceai ca mai ai niste receptoare. Incearca serialul pe alt receptor, vezi daca obtii ceva, macar eliminam cablul defect din posibilele cauze. Ai incercat cum ti-am zis mai sus cu 2-2 si 3-3 cat si cu 2-3 si 3-2? Ai incercat putty in loc de hyperterminal? Fa-ti un cablu sau taie-l pe cel cumparat din magazin si identifica firele de la pinii 2, 3 si 5 si inverseaza 2-ul cu 3-ul.
-
da l-am folosit si pe cel turnat(cumparat) si pe cel facut de mine si merg amandoua ie-am folosit la un kaon ksf100 si un opticum 4100,parca si am rescris ce vroiam sa rescriu.la opticum bulisem bootul dar am facut un j ag cu rezistente si am rescris bootul cu e jtag si apoi firmwerul cu cablurile null modem.sa fie portul serial defect de la alien?uite ce imi da cate odata pe hyperterminal cand il bag in priza!numai pe pcul unde am adaptor usb serial,pe pcul unde serialul este pe placa de baza a pcului nu da nimica.
---------- Post added at 00:28 ---------- Previous post was at 00:23 ----------
se intampla asa cand il scot si il bag iar in priza!
---------- Post added at 00:41 ---------- Previous post was at 00:28 ----------
sa incerc sa iau asa ceva?http://www.okazii.ro/electronice-altele/cablu-convertor-serial-usb-rs232-ttl-pl2303-a171158874?icid=recomandari_expirat&ibid=carousel_mlt[171158874]
-
incearca si alt pc de la un vecin, ruda etc ,poate cine stie ce versiune de windows e buna ( sunt cateva de versiuni de xp )
-
am incercat pe 2 pc diferite si pauza mai incerc sa vad ce merge nasol.
-
Ce-ti apare in terminal e un fel de "zgomot de fond". In momentul in care-l bagi in priza doar procesorul stie ce cod executa si ce semnale da pe TX-ul serialului. Si mie imi apareau chestii din astea cand n-avea boot sau faceam eu experimente pe el. Pana la urma, daca ai chef de experimente, leaga firul TX al receptorului la line-in al placii de sunet. Da-i volum si fa-i procedura de incarcare din gdb, inclusiv comanda "continue". In momentul cand ai dat continue ar trebui sa auzi pentru o fractiune de secunda in boxe un zgomot ca de modem, iar asta ar insemna ca programul a fost incarcat, executat si cand i-ai dat continue a varsat pe serial textul care trebuia sa apara in terminal. Macar stabilim ca functioneaza portul serial. Ideal ar fi daca ai inregistra in cool-edit un wav (wav chior necomprimat, nu mp3 sau alta varianta) cu ce se aude in secunda de dupa ce ai scris continue, poate ne dam seama de ceva dupa sunet.
Cablul serial de pe okazii nu e cablu serial RS232. RS232 are alte nivele electrice (+12V si -12V). Ce ai gasit tu acolo e serial TTL (0V si 5V). Pe langa el mai trebuie un MAX232 pentru conversia nivelelor de tensiune. Nu-ti recomand.
-
ai cumva schema pinilor rs 232 de pe placa de baza a receptorului?
-
Nu. Dar sigur Rx, Tx si GND sunt pe 2, 3 si 5. Sau de bate gandul se te legi dincolo de (echivalentul lui) max232? Nu de alta, dar acolo logica e de 3.3V si merge un asa ceva:
Are jumper pentru selectia intre 3V3 si 5V.
-
da asta vreau dar... am banuiala ca cineva a umblat la mufa de rs232 de la receptor si nu a mai pus firele bine!
-
De fapt nu aveai nevoie de jtag din ce vad eu.
Da cand nu are omu ce face ..... isi gaseste.
Daca si numai daca nu ai nimic pe seriala si esti sigur ca ai interfatza si conexiunile bune, te gandesti la jtag.
-
dar nu am nimic pe serial!am incercat si cu hyperterminal si cu putty si nu apare nimic!
---------- Post added at 20:29 ---------- Previous post was at 20:26 ----------
receptorul il am de la cineva care la busit si nu a mai avut ce face cu el si se incurca prin casa de el si mi la donat mie si eu as vrea sa il fac sa il pun la tara pe o antena mulrifocar!
- - - Updated - - -
dar vad ca nu se da batut asa usor!
---------- Post added at 20:32 ---------- Previous post was at 20:30 ----------
am mai rescris eu firmwere si la kaon 100ksf cu si la opticumuri cu jtaguri si nullmodemuri facte de mine si am avut si acolo batai de cap dar cala acesta nu!
---------- Post added at 20:36 ---------- Previous post was at 20:32 ----------
si de ce aveam nevoie daca nu de jtg?ca imi bubuie capu nu mai stiu ce sa ii fac,aici chiar m-am inpotmolit de tot si nu stiu ce sa mai fac!te rog zildan spne-mi ce trebuia sa fac sau ce trebuie sa fac!
-
Nu am intervenit la JTAG pentru ca nu am facut inca la alien asa ceva.
Daca ai o interfatza seriala VERIFICATA, adica testezi pe alt aparat (orice model) si merge, vezi ce scrie pe seriala aparatul la boot.
Daca nu scrie nimic discutam de JTAG.
Daca da eroare la boot cu mesaj in consola e clar ca il faci doar cu seriala.
-
asta incerc sa iti explic ca nu da nimic pe serial!nici in putty nici in terminal!