-
am facut si asta crezi ca nu am citit si tot citit si pe situl producatorului am si instalat driverul si am si copiat dll in win 32 de nu stiu cate ori!sau pate sa fie eroarea si din cauza adaptorului usb to serial ch340?
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
---------- Post added at 08:01 ---------- Previous post was at 08:00 ----------
singurul in care pot instala driver e win 7 in win xp nu vrea deloc nici cu win instalat nou
-
Mai oameni buni, lasati-l $@#$@#! de serial! Nu asta e problema! Ordinea operatiilor pentru rescriere flash e urmatoarea:
1. Conectarea cu procesorul prin jtag
2. Blocarea executiei procesorului prin jtag
3. Incarcarea in ram-ul placii de baza a unui programel (prin jtag)
4. Incarcarea in registrul PC (program counter) al procesorului a unei adrese de la care sa inceapa sa execute instructiuni (tot prin jtag)
5. Lasarea procesorului in pace -> incepe sa execute programul din ram -> in sfarsit avem comunicatie pe serial!
Abia de aici incolo avem nevoie de serial, terminal, transfer de fisier prin xmodem sau ymodem, comenzi de rescriere flash, etc.
Noi pana acum n-am ajuns la punctul 3 asa ca chiar nu inteleg de ce ne chinuim sa rezolvam punctele ulterioare. Ziceam ieri de verificatul firelor intre interfata si receptor deoarece acum un an eu am aprofundat lucrul cu jtag la nivel de semnale electrice de comanda si am ajuns la concluzia, din ce am vazut in ultima eroare, ca id-ul procesorului e citit corect deci cel putin pinii TMS, TDO si TCLK comunica. ID-ul procesorului este incarcat in registrul X (nu-mi aduc aminte denumirea) din TAP la resetul unitatii jtag (e diferit de resetul procesorului) si, ca sa ajungi la el, trebuie sa-i dai o secventa de semnale electrice doar pe TMS si TCKL. La un momentdat, dupa ce i-ai dat secventa corecta, incepe sa verse pe TDO registrul X. In acelasi timp, in registrul X se incarca ceea ce vine pe TDI (practic se face deplasarea interna a registrului, primul bit iese pe TDO iar ultimul bit intra prin TDI). Asta e singurul lucru pe care l-am vazut corect in ultimele capturi de ecran.
Acum:
- daca pe TDI nu intra ceea ce trebuie, atunci unitatea jtag nu executa ceea ce trebuie -> eroare
- daca TRST nu functioneaza atunci nu poti aduce TAP-ul in stadiul de initializare (bine, mai e o varianta cu 5 pulsuri de clock cat timp TMS=high, dar nu stiu cum anume incearca softul sa aduca TAP in stadiul de init si cel mai probabil foloseste pinul de reset pentru ca e mai rapid)
Nu stiu daca pinii nSRST, nASSEBRK, TRIGOUT si TRIGIN sunt folositi la ceva, dar minumum pentru ca jtag sa functioneze sunt TDI, TDO, TMS si TCLK. De asemenea, in functie de softul care foloseste portul jtag, poate fi absolut necesara si folosirea pinului TRST (am explicat mai sus de ce).
PS: Eu am folosit XP-ul.
---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 10:17 ----------
Later edit: Si totusi... m-am uitat atent pe poze: ce semnal ai pe firul verde? Ce port AD din ft2232 si ce anume semnal din conectorul TAP? Apoi: ce semnal ai pe firul albastru/alb sau verde/alb (nu vad bine culoarea) care vine in pinul stanga jos din pozele tale?
-
@mrx76:Cand ai timp treci pe [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] si citeste regula 12
-
salve ,
sfatul meu, daca ai un osciloscop, sa vizualizezi pini din jtag, sa vezi daca ai conexiuni fizice(electrice) pina la procesor.
sar putea ca totusi sa fie contact imperfect la unu din pini procesorului, sau poate una din memori flash, ram , sa fie cu probleme
bafta si spor la treaba
-
salve din pacate nu am dar nu ma dau batut!k-mel multumesc de sfat o sa incerc si ce ai spus mai sus si vorbim!
@mrx76:Cand ai timp treci pe [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] si citeste regula 12
-
DACA NU RESPECTI REGULA 12 iei pauza.
Itzi editez de 3 zile nesimtirile !
Citeste[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
-
k-mel rogute daca se poate un mail ca vad ca aici nu avem loc de alti!!!!!!!!!!!!!care vor sa ma baneze!
-
Nu e corect fata de ceilalti sa continuam pe mail. Continuam aici iar singurul lucru care ti-a fost solicitat e sa nu mai dai quote la un post intreg. E enervant de citit si pt ceilalti. Te cred ca vrei sa-ti resuscitezi receptorul si pentru asta te ajutam fiecare cum ne duce mintea si experienta.
PS. Daca nu era forumul, de unde ai fi aflat ca te pot ajuta?
-
ok am inteles dar sunt trist nu ca nu am cu ce vedea mai am un amiko combo si inca vreo 4,5 recuri hd si vreo 20 sd,dar am ambitia sa il aduc la viata si pe acesta,si nu pot trece de acea eoare,maine o sa ma duc sa iau si rezistente de 10 k sa incerc si asa.
-
Am cautat eu expresia "jtag sdsr register". Nu am gasit vreo rezolvare dar am gasit aceeasi eroare: id procesor citit corect si apoi erori. Si in acele topicuri recomandarile au fost verificarea conexiunilor intre ft2232 si receptor. Raman la parerea mea cum ca cel putin unul din semnalele TDI sau TRST e conectat gresit. Fa o proba: da-i de doua ori la rand comanda "sh4tp STMCLT1000a:mb618.......", fara a interveni in alt mod asupra receptorului, fara a-i da alte comenzi, fara a-l reseta. Pur si simplu scrie comanda, asteapta sa dea erorile, scrie-o inca o data, vezi erorile. Apoi spune-ne daca de fiecare data identifica corect procesorul: 0x2d43b041. Pentru ca daca asta nu se intampla, atunci cel mai probabil TRST e gresit conectat. Daca-l identifica, atunci TDI gresit conectat.
-
am dat aceeasi comanda de 2 ori si identifica corect procesorul: 0x2d43b041 in ambele cazuri,am luat si rezistente daca le pun nu mai identifica procesorul si spune sa verific daca pini jtagului sun pusi corect.
---------- Post added at 15:02 ---------- Previous post was at 14:21 ----------
fara nici un fir conectat de la placa receptorului la jtag asta imi da si cu recul in priza si cu el scos
-
de conectat gresit nu are cum ca am conectat si reconectat sl jumperi la jtag si lipiturile la placa de baza a recului.eu zic sa nu fie ceva busit prin el vreo memorie sau altceva.
-
Dupa cum vezi in capturile tale (ultimele doua) ai obtinut urmatoarele rezultate:
- cu receptorul conectat ok ai obtinut device id 0x2d43b041
- cu receptorul deconectat ti-a dat "read a device id of 0xffffffff"
Dupa cum am spus si mai sus atunci cand citesti id procesor corect nu e neaparat ca transmisia pe TDI sa fie corecta. Te rog mai fa o proba: vezi daca citeste corect id-ul procesorului cu toate firele conectate ca in schema, apoi dezlipeste doar firul TDI si vezi daca-l mai citeste. Parerea mea e ca o sa ti-l citeasca in ambele cazuri si atunci trebuie sa ne ocupam de TDI (si din pacate e posibil ca ceva sa fie prajit in receptor sau poate chiar pinul corespunzator lui TDI fie din receptor, fie din interfata ft2232).
-
fata fir tdi conectat nu mai vede procesorul
---------- Post added at 10:43 ---------- Previous post was at 10:37 ----------
mai incerc ,am dat comanda de niste fire cu jumperi sa nu mai fie lipituri si astept sa vina si daca nu reusec nici cu ele pot sa til trimit k-mel impreuna cu interfata?poate reusesti tu?
-
Mda... deja raman in pana de idei. Oricum, interesant cum da fara fir TDI conectat: id procesor=0xFFFFFFFEL! Ce-o fi cautand L acolo n-am idee. Cand te plictisesti de incercari trimite-mi-l; o sa incerc si cu interfata mea. Poate reusesc macar sa-ti rescriu boot-ul, ca de acolo sunt convins ca te descurci.
-
salut k-mel revin uite ce am obtinut dupa ce mi-au venit firele cu conectori mama,acum ma inpotmolesc aici!ce nu fac bine?
-
In sfarsit! Pai acum ai reusit sa te conectezi cu receptorul. Daca citesti in ultimele randuri ale capturii de ecran scrie clar ce-l doare: c:\alien\c-boot.o nu exista (si nici c:\alien\c-boot). Nu cumva fisierul tau u-boot e u-boot.img? Sau poate il ai in alt folder?
Oricum, de la punctul la care ai ajuns mai ai doua comenzi de dat:
1. load <nume_fisier_care_exista> - ca sa incarci boot-ul in ram
2. continue - ca sa lasi procesorul sa-l execute
Si din momentul asta o sa ai comunicatie pe serial.
-
il am pe c sub format uboot-alien.
- - - Updated - - -
uboot-alien.bin
---------- Post added at 13:26 ---------- Previous post was at 12:51 ----------
din cate am vazut eu in clipurile acele de pe youtoube,are 2 fisiere unul u-boot si unul u-boot.o pe care eu nu le am!am doar uboot-alien.bin!
-
Si? Pana la urma i-ai dat de cap? I-ai dat comanda "load" cu un fisier bun? Lasa clipul si ce denumiri de fisiere sunt in el. Vezi ca e la pagina 3 atasat la o postare de-a mea un uboot-alien. Extrage-l din arhiva si incarca-l.
PS. Vad ca ai bin-ul. L-ai incarcat cu comanda load?
-
da il am și l-am extras dar tot așa zice!