Simplu, folosesti un emmu la care setezi portul 12000
Printable View
Simplu, folosesti un emmu la care setezi portul 12000
nu am inteles nimic ce este ala emmu ,ruterul meu are portul 12000 deschis ,cu dreambox nu tre setat altceva nimic recunoaste portul ca fiind deschis ,cand pun alien cu tot ce stiu eu sa setez in el, primesc dar nu dau pentru ca portul este inchis undeva in alien sau imaginea asta nu are server in ea numai setari de client . multumesc
Ce emu folosesti ?
Ai pus o intrebare incuietoare ... omul nu stie ce este ala emu :) , trebuie sa se documenteze un pic pentru a reusi sa faca setari minime pentru sharing.
nu stiam de emmu emm folosesc cel pe care-l are imaginea asa cum am descarcat-o oscam 6182 nu am gasit nici unde in oscam cum sa fac sa deschida portul sharingul merge bine am 38 de linii dar prietenii spun ca ma vad off in timp ce eu cand verific cu broserul 192....:84 apar ca on la mine ,am verificat prin openportchek si arata portul inchis,cum spuneam mai sus atunci cand la acelasi ruter pun un alt receptor cum ar fi dreambox arata ok portul deschis intrebarea era de ce cu aceasta imagine nu deschide portul si unde trebuie sa umblu sa rezolv problema multumesc
Deci sa o luam babeste :
1. Oscam nu se ocupa cu deschiderea unui port ... in fisierul de configurare se trece ce port dorim sa-l folosim pentru sharing iar acel port il deschidem din router .
2. Imaginea nu are treaba cu deschiderea unui port ... de acest lucru se ocupa routerul
3. Daca pentru un receptor este deschis un port si pentru altul nu este deschis acelasi port este pentru ca routerul aloca portul respectiv doar pentru un singur IP.
4. openportchek iti arata portul deschis pentru ip-ul public dar depinde catre ce ip intern deschide routerul acel port
5. Cu siguranta tu folosesti in acest moment o configuratie client oscam si acesta este motivul pentru care partenerii tai nu te vad ca si server ... pentru remediere trebuie sa setezi oscam in asa fel incat sa simulezi un server cccam , gasesti pe forum cum se face.
6. Tu cand accesezi adresa cu 192.168.x.x intri in webinterface oscam si nu are treaba cu faptul ca esti online sau offline.
Trebuie sa citesti un pic pe forum sa te familiarizezi cu anumiti termeni pentru a fi mai usor sa primesti ajutor.
Bafta
la mine este asa : oscam server [reader]
label=ectc1.dyndns.org
enable=1
protocol=cccam
device=ectc1.dyndns.org,12000
user=xxxxxxxx
password=xxxxxxxxxxx
cccversion=2.1.2
group=1
inactivitytimeout=1
reconnecttimeout=30
lb_weight=100
cccmaxhops=10
ccckeepalive=1
cccwantemu=0
oscam user :[account]
user=xxxxxxxxxxx
pwd=xxxxxxxx
group=1
cccmaxhops=5
cccreshare=0
oscam config: [global]
logfile = stdout
nice = 0
waitforcards = 0
preferlocalcards = 1
saveinithistory = 1
lb_mode = 1
lb_save = 100
lb_nfb_readers = 5
lb_savepath =
lb_reopen_mode = 1
lb_max_readers = 40
[monitor]
aulow = 0
hideclient_to = 15
appendchaninfo = 0
[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
boxtype = dreambox
user = kathy
pmt_mode = 1
request_mode = 1
[webif]
httpport = 84
httpallowed = 127.0.0.1,192.168.0.1-192.168.254.254
unde am gresit cu setarile pentru ca sa nu fiu numai client ci si server ? multumesc
Un exemplu il gasesti aici : [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
adaptezi setarile cerintelor tale .
Bafta
am facut atatea teste pana am rezolvat cu deschiderea portului in alien . pentru cine are nevoie de rezolvare eu am facut asa: am intrat cu webinf 192.168......84\CONFIGURATION\CCcam si aici am scris la port 12000 acum e ok merge si la verificare arata port deschis .
Am mai spus dar este bine de stiut .... un port nu se deschide din Alien ci din router iar ce ai facut tu a fost sa treci in configurarea oscam cu ce port sa faca sharing si atata tot .
asta am inteles ce spui tu ,doar ruterul deschide ,pe mine ma interesa cum sa fac sa am portul deschis iar pentru mine care nu am stiut cum sa explic ce am nevoie asta era solutia ,acum merge si sunt multumit si eu si ei
Important este sa fii multumit si sa mearga fara probleme dar am vrut sa fie inteles ca expresia "a deschide un port" se poate aplica doar atunci cand faci setarea in router :drinks: