ma intereseaza in mod special HD-ul si share-ul si atunci o sa merg pe varianta dm800...e adevarat ca pretul este un pic mai mare dar ce nu face omul ca sa-si faca damblaua :lol:
Printable View
ma intereseaza in mod special HD-ul si share-ul si atunci o sa merg pe varianta dm800...e adevarat ca pretul este un pic mai mare dar ce nu face omul ca sa-si faca damblaua :lol:
Sfatul meu este sa faci comanda direct AICI!!
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Momentan nici o firma din Ro nu este dealer autorizata dream- multimedia
Salut!. Nu stiu daca am postat bine. Scuze ptr. admin. Vreau sa-mi instalez o instalatie satelit si trebuie sa mai cumpar cate ceva. Mai exact nu am decat 2 receptoare- un DM500S si un Optibox la fel ca DM500S. Cel putin asa a zis cel de la care am luat Optiboxul. Bun! si cam atat. Locuiesc la parter in bloc cu 4 etaje, voi monta antena pe bloc, nu stiu ce sa aleg( motorH-H sau actuator)ca nu stiu cum functioneaza actuatorul, ma tenteaza o antena pana la 1m(poate 90cm)nu stiu daca renteaza peste 1m, un LNB twin adica cu 2 iesiri pentru fiecare receptor cate una, nu stiu daca exista amplificatoare ptr. cablul de la antena la receptor(in ideia ca este distanta mare pana la parter). Vreau ca antena sa fie mobila(sa pot vedea mai multi sateliti).Nu stiu ce inseamna montura polara, desptre reglajul unei antene nu am citit decat de pe cateva forumuri, si acolo despre antena fixa. Oricum nu voi monta eu antena(prietenul care se pricepe o va face) dar eu trebuie sa cumpra restul de subansamble si nu stiu ce si de unde. Locuiesc in Giurgiu. Daca aveti ceva recomandari le primesc bucuros. Am inteles de la un tip care se pricepe ca motorul se mai blocheaza , daca aleg H-H, (desi mie mi se pare mai interesant H-H), plus ca mi-e greu sa cred ca un 2A de la receptor(sau mai putin , ca atat are alimentatorul )are putere sa miste antena cu motor H_H.
Nu poti pune doua receptoare pe o antena mobila,doar unul dintre ele va comanda motorul in timp ce celalalt va ramane fara semnal cand se muta antena,"nestiind" pe ce satelit s-a mutat.Solutia simpla e antena fixa pe un satelit cu LNB twin si doua cabluri pana la receptoare.Daca folosesti cel mult 35m de cablu nu e nevoie de nici o amplificare.
Solutii mai complicate se gasesc,dar depinde de cate antene poti pune,etc.De exemplu pui o antena de 0,8 fixa pe un satelit pentru un receptor si alta mobila pentru altul.Poti pune o antena de 1.3m fixa cu LNB twin si multifeed pentru un singur receptor,dar poti pune multifeed pentru ambele receptoare (doar ca e mai greu cu suportul pentru LNB-uri) ca aici [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] .Daca vrei cumperi o antena toroidala si faci asa [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ca sa ai 16 sateliti pe ambele receptoare.
Motorizat nu merge decat cu antene separate si monturi H-H pentru fiecare.Despre H-H si marimea maxima a antenelor gasesti pe forum mai multe informatii.
Nu am inteles partea cu, din cand in cand se blocheaza motorul H-H, motorul H-H este foarte bun pentru antena de 90cm, iti recomand modelul Strong DM2100 sau Opticum DM2800.Quote:
Originally Posted by ValiV66 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
intrebare.Dk s-a deranjat lnb-ul de la locul lui,cum mai gasesti focarul?
prin teste....
adica mergi ...pe probe ...cu un televizor sau un aparat profesional de prins semnal de satelit
Salutare! Zilele astea imi ajunge un INETBOX DVB 300(clona dm 500).... si as vrea sa montez o noua antena.... dar nu cum obinuieste tata( adica fixa cu mai multe LNBuri). AM o antena de 120cm....! Locuiesc in Roma... si as vrea sa pun un motor sa pot sa prind mai multi sateliti! Sincer nu am inteles prea bine daca cu motorul ... prin intermediul Dreamului pot sa misc antena pe oricare satelit vreau sa imi mai trebuiesc ceva materiale. Motorul ce vreau sa il cumpar este un Golden Interstar DiSEqC Motor GI 50-120! As vrea sa prin Intelsatu, Hotbirdu, astra si Sirius in primu rand... iar daca se poate si altceva e binevenit!
Mersi baieti!:oops:
Pentru Roma trebuie sa instalezi tot sistemul pe satelitul sudic ce te reprezinta in speta hotbird 13:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
dar...mai bine apeleaza la un instalator in zona ta,pretul e undeva intre 75-100E,dar merita decat sa te chinui degeaba,daca vrei sa faci singur mult succes!
Da un search pe forum,vezi ca e un topic cu lux de amanunte cum sa instalezi un H_H,monteaza-ti singur sistemul!:clap:
Se da'
a)1 (una) buc. antena fixa
b)1 (una) buc. antena cu motor dm2800
c) 1 (una) buc. diseq switch 2 way
intrebare
Ce setari trebuie facute in dm 800 pentru ca atunci cand aleg un program din cele receptionate cu antena fixa sa nu se invarta antena mobila.
Multumesc anticipat.
@skystar
Nu merge,
Ori esti pe diseqc 2x1 ori pe mobila.
Io am asa, diseqc 2x1 si motor, pe iesirea 1 e antena mobila, pe 2 e alt diseqc 2x1 pe care is 2 antene, una la 1w si una la 39E. Si mere de rupe! Si motor si diseqc. :P
Cu ce setari ? - daca nu-i mare secret si deranj, bine`nteles!
Sanatate!
salutari respectuoase, poate ma ajutati si pe mine cu o intrebare ca nu ii dau de cap :(
scurt pe 2 situatia este astfel: 1 bucata antena (offset) fix, 1 bucata offset cu montura H-H (motor Moteck), 1 bucata Dream 500S si...1 bucata switch 2.0. Problema apare cand schimb de pe antena fixa pe cea motorizata in sensul ca trebuie sa schimb de cateva ori canalele pe satelitul ales pana cand motorul muta. Nu-mi dau seama care e problema (nu sunt deloc avansat), as aprecia enorm un pic de ajutor. Configurarea din dream este non-standard user configuration, antena mobila este LNB 0 (4.8E, 13E,16E,19.2E,28.2E,39E) iar cea fixa LNB 1 (0.8W). Ce am mai sesizat eu sunt o serie de canale "fara semnal", adica apare un mesaj de la switch cu "this channel doesn't currently send a signal" si nu cred ca e in regula. Va rog, orice idee, sfat, solutie ar fi excelent.
Salutare.
Aceeasi combinatie de 2 antene am avut-o si eu, una cu HH cealalta fixa pusa pe Hellas, conectate la un rec printr-un switch si facea exact la fel, trebuia sa dau de vreo 3 ori pe un canal pana se misca motorul.
Asa se comporta pentru ca este o schema neortodoxa, nu este nimic in neregula cu rec-ul sau cu setarile din el. Pana la urma am renuntat si am lasat numai antena cu HH ca devenise plictisitor. Ca sa functioneze cum trebuie acea combinatie este nevoie de un rec cu 2 tunere.
cel mai teama mi-e sa nu se strice tunerul de la dream, incerc sa folosesc cat mai putzin switch-ul dar oricum... si inca nu sunt lamurit de ce, chiar si pe antena motorizata care merge fara probleme imi apar acele canale "fara semnal" sa fie tot din cauza sistemului neortodox?
Ai lasat rec-ul doar cu antena motorizata si tot nu ai semnal pe acele canale ? Trebuie sa fie din alte motive : ori nu e HH-ul reglat cum trebuie, ori nu le receptionezi din cauza dimensiunii antenei sau a locatiei.
Spune te rog care sunt acele programe, ce dimensiune are antena si ce locatie ai.
nu am scos switchul din rec, adica n-am lasat motorizata solo pe dream, e sistemul initial. zici sa incerc cu motorizata singura, fara switch direct in dream eventual? cat despre dimensiune am un offset de 0.9, locatie timisoara.
Ziceam sa verifici si aceasta varianta ca sa fii sigur, desi e putin probabil sa fie asta cauza, eu nu am avut aceasta problema. Spune totusi cateva dintre canalele pe care nu ai semnal, poate le verifica cineva de la tine din zona.