Imi cer scuze daca-s mai greu de cap si nu ma pot exprima prea clar! :grin:
Si va multumesc pentru bunavointa...
Din ce arata calculatorul de mai sus... cred ca e stricat!
Pentru locatia mea, cu un sistem premium de 5kwh, am pe sol productie estimata anuala de 3581 KW, iar pe traker cu 2 axe 7580kw.
Asta zice el!
Eu vad marea problema cu sistemele astea, ca-ti dau de mancare cand esti satul si n-ai chef sa mai mananci (vara), iar cand mori de foame (iarna) doar te amageste. Ideea e sa scoti spor de productie cand ai mai mare nevoie.
Nu am ce face cu o tona de cirese in iulie, nu le pot manca, vinde etc ... se strica. Asa ca mai bine imi dai 500 kg in decembrie, sunt clar mai castigat!
Ca costa mult, de acord, dar ieftin si bun... mai rar!
Eu vreau sa bifez toate capitolele pentru o instalatie 5-10 kw, cu stocare mare, tot ce trebuie ca sa-mi dea senzatia de independenta energetica.
Nu vreau sa-mi calculez consumul si sa fac un proiect in functie de asta, nu am muncit o viata ca sa stau sa ma uit chioras la un bec daca sa-l aprind sau nu.
Exagerez nitel, dar de la confort nu fac rabat.
Deci, vreau sa am o idee tehnica completa despre acest sistem, apoi analizez partea financiara si iau o decizie, mai tai din ele, il fac sau renunt. Nu plec de la bani, plec exact invers. daca n-o sa am suma respectiva... macar am invatat ceva.
Sa ajung eu pana acolo...