tot nu pricep nu prea stiu ..... nu poti sa imi spui la cati centimetri sa tai cele 2 bare?
Printable View
tot nu pricep nu prea stiu ..... nu poti sa imi spui la cati centimetri sa tai cele 2 bare?
L total = 155 cm cu tot cu 3 cm distanta dintre cele 2 bare. L simetrizare = 54,57 cm pentru cablu de 50 ohmi
ms frumos esti un dragutz:clap:
Misto - numai infotmatii eronate marca radio sistem !Quote:
Originally Posted by cipryDXfeed [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
daca am 300 si il impart la 2 imi da 145?
Efectul de gama match are diferente?
Trezirea!
Marmota este in lumea piratilor!
cu 10,6V pe un intreg emitator si o antena pusa la punct scoti 24,6w
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
mai zvartoshe cei 2 elementi ce lungime trebuie sa aiva? ca nu sunt bun in aces domeniu cu antenele
O insiruire de date incorecte in poza aceea. in primul rand factorul de scurtare nu tine de valoarea ohmajului ci de spuma coaxialului. Daca e din plastic e mai mica si daca e din spuma e mai mare. In primul rand vorbim de o antena de 50 ohm si nu 75 ca in poza. Deci ca sa sa emitem trebuie o antena corecta pe fm. Luati aminte ce se spune in carte. lambda pe 2 impartit la 2 din frecventa deci daca emit pe 94mhz deci un element are 79,8cm. Deci antena noastra va avea 2 elemente de 79,8. Factor de scurtare , lambda din 94 X 0.7 cat are un coaxial turcesc . deci voi merge din 2.23 in sus pe coaxiaL etc Rezonanta este ceea ce ne trebuie. Antena de 50 ohm e diferita de astea. Primul exemplu este lambda pe 2 din 94. deci o teava de 159.5cm, ca sa echilibram antena vom adauga rezonantul pe vibrator. Deci vom apela la lambda pe 4 impartit la 2. Ne va da 39,4cm. Elementul se va plasa la elemntul gamma impartit la 6. Deci pana acum am rezultat vibratorul si gama si distanta ei fata de vibrator. Vom prinde pe o mufa N cu fata in sus teava de gamma si masa prinsa si sudata cu aluminiu sau cu ce prafuri de carter aveti pe la indemana ca sa rezulte o masa solida pe centrul vibratorului. Acum ca am pus asta, bagam coaxilul de 50ohm de preferat minim obligatoriu ca asa se cere un RG123 sertizat corect daca e cu 6 fire calde torsadate la intrarea in emitator si cealalta parte la antena. luam un neon si il lasam pe capatul antenei sa stea aprins. Luam o sarma de 7cm si scurcircuitam gama de vibrator pana ne da valoare maxima la lumina neonului. Oricum ca sa ai maxim tre sa te plimbi pe gama de sus in jos. Antena e gata dupa ce am scurcircuitato si am rezultat puterea maxima . o prindem la lambda pe 4 de caterg sa nu faca probleme si cu asta am spus tot.
Jumatate din ce am explicat pe masa lui impact apare la necherman .... cei care si-au luat balankul pe 93,1 cand eu eram 93,2.
Logic ca rezoneaza o antena cand lambda este 150 si nu 145! Pai cu cat o scurtezi cu atat mai prost prinde.
Cum testam antenele gamma pe bloc care le-am postat mai anterior, prindeam cu ele bulgarii cel mai tare pe fm ca ulterior sa leg coaxialele de emisie de 50ohm. O rezonanta consta in detectia unei frcevente de ce a antenei la o calitate mare daca este slaba cand faci bateria de dipoli in cazul meu apoi emiti pe ea.
oricum din cate am testat J-pole este pe primul loc la mine:)
pe BUNE ai tupeu sa vin sa pun aparatul pe el sa vedem ce zice, dupa care LC metru pentru rezonanta circuitelor?
Sincer o spun si de la obraz.
JPOLE pare ca ar fi cinestie ce, insa nui asa.
Uite cazul asta in care un BLF a intrat in o asemenea antena ce a rezultat:
Simplu? .. scurtul acela unde prinzi firul poate crea oscilatii care odata inversate ai pus in gat tot.
de unde pot lua un cristal de quart la fel ca cel din poza
Gata si cu piratul still fm. Raman amintirile si arhivele.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] partea 1
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] partea 2
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] part 3
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] partea 4
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] part 5
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] part 6
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] part 7
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] part 8
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] part 9
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] part 10
Cronologia still fm
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] part 1
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] part 2
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] part 3
imputernicirea urmasului still fm
casarea pieselor componente de pe emitator
Ce a insemnat still fm , emisiune de la megahits fm
Interviu in emisiunea megahits fm
---
-----
--------
IT'S over!
NEXT IS - GOODBYE DXFMROMANIA
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] filmul cerut de lume .. cioburile componentelor.
Cica .. am dat pe langa .... am ratat componentele.
piratii au copiat pana si coorul rds aev
domn cristi de la the voice se cam joaca cu sanatatea si legea
In vara am proiectat antena J-pole conform siteurilor din afara. Va spun ca pe wattmertu imi indica puterea de 12w pe un kt922B. lumina in becul de 24v la 10w era perfect alba sau albastra daca tineam becul de sticla, iar la antena pe varful mic lumina indica galben, si pe elementul cel mare rosiatic. Distanta maxima in care se auzea fimiu era de 8km. Nu mi sa parut cinestie ce antena. Ah ca pe local face impresia de cinectie ce putere, treaca de la mine.
Am incercat sa fac si gamma match, am scurtcircuitat-o si am obtinut aprox 16w pe wattmetru in loc de 12 cat avea j-pole. Cu becul pe ea, bingo, aveam lumina galben abicioasa. Distanta maxima era dupa iesirea de la afumati, undeva la 11.5km.
Separat am facut o adaptare cu bucla pe dipol inchis si am orientat-o spre afumati, lumina din bec pe curbele dipolului indica alb, iar la distanta l-am auzit pe la intrarea in com Sindrilita, cam 13km.
Daca dipolul deschis fara bucla nu este bun, eu va spun ca becul pe capatul tevii este gabui alb, rezulta ca este cam cat o gamma.
Ce am observat ca trebuie ca iesirea sa aiba minim 3 bobine si 4 trimeri ca sa pot acorda corect puterea pe wattmetru, schema clasica cu 2 bobine nu imi indica puterea corecta, ci undeva pana in 9w.
Pentru pasionati, iata lista cu ce sa mai auzit prin eter:
89.9 xpert
93.1 fanul
107.7 fm plus
93.1 pro-mix
------
De pe la tara
93.1 manele
89.9 manele
Sa diminuat acest hobby, plus ca nici audienta nu mai este stralucita.
De asteazi emitatoarele pirat vor deveni Bibelouri.
incepand cu data de 1 februarie 2014 (data intrării in vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal), articolul 96 va avea următorul cuprins:
“ART. 96 (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu inchisoare de la o lună la un an sau cu amendă transmisia serviciilor de programe de radiodifuziune ori de televiziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio.
Dar sa ne mai distram un pic :) , ce am mai lucrat in timpul liber
Sinteza FM + amplificator 30w
Iata si finalizarea
salut la toata lumea sant nou pe aici si putin incepator in RF...as dori care poate is vrea si are o schema de emitator de 2,5 mhz 3.4.5 w care sa transporte si date si mai exact
Am datele pe Arduino si vreau sa pun un emitator de 2.5 mhz la 3.4.5w si sa le emit ....
SE POATE SAU E CINEVA CAR EMA POATE AJUTA ????
Va multumesc de ajutor oricare a fi acela
Nu poti transmite pachete de date folosind modulatia in frecventa (FM) si mai ales pe 2,5 Mhz unde viteza de transfer este extrem de mica.
Sfaul meu cel mai bun este sa folosesti un router (emisie) conectat la arduino si un AP (acces point, receptor) faci o conexiune punct la punct legatura se poate face si la 2-3 Km sau mai mult.
Routerul foloseste frecventa de 2,4 Ghz sau 5 Ghz ideal pentru a transmite pachete de date. succes.
Banuiesc ca este o tema de licenta ? sau nu ? :)
Mersi mult CIPRY de raspuns si timpul acordat pntru ami raspunde la ce am eu nevoi....nu am nevoie de frecventa asta si anume de 2 giga si cv ci de 2,5 mhz ...
Nu e tema de licenta e un proiect ce vreau sa il fac eu dar nu gasesc o schema electronica de genu care sa transporte date din arduino ....si na apelez si eu la lume poate ma ajuta cineva ..
Oricum multumesc mult poate cine stie s-o gasi cineva s ama ajute