Salut , vezi , ca @ serigraphist ul are motor h-h OPTICUM 2800 instalat, trimte i un pm . noroc .Quote:
Originally Posted by prodata [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Printable View
Salut , vezi , ca @ serigraphist ul are motor h-h OPTICUM 2800 instalat, trimte i un pm . noroc .Quote:
Originally Posted by prodata [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Pai sa-l intrebam aici ptr. ca la search da Invalid User specified.
Are h-h Dm2800 Opticum in combinatie cu Triax TD110 Fe sau Al? Cu ce receptor il comanda? Merg limitele extreme?
Tips & Tricks?
Multumesc.
salut! eu am montat pe un hh STRONG DM-2100 o antena parabolica (nu offset) de 1,5 m din al. stalpul e aproximativ drept (bula de la boloboc e intre cele doua liniute dar nu perfect intre el, ci trage mai aproape de o liniuta) - mai drept decat este nu am putut. problema e ca pe astra 19 est nu mai am acum semnalul pe care il aveam cand antena era fixa (intrau tp cu semnal f. slab de la premier seara, orf-ul mereu) si nu pot sa prind decat de la 28 est la 5 est. pentru extremitati trebuie sa mai trag de antena si sa o ridic 2-3 liniute pe scara gradata a motorului.ceva sfaturi pentru reglare?
Ai aici [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] .Mergi pe satelitul sudic si mai coboara elevatia din motor si apoi ridica din suruburile de la antena pana revii pe satelit.Nu mult doar cate 2-3 grade si eventual daca vezi imbunatatiri repeti operatia pana cand fenomenul incepe sa se manifeste invers.Incearca sa vezi din nou la extreme ce se intampla,dar ai grija ca sunt sanse ca atunci cand umbli la suruburile antenei,sa fuga din acea tabla putin pe azimut.Sa speram ca nu mult sau chiar deloc.Bafta.
am o intrebare: unde gasesc si eu un suport separat pentru antena ca la mine suportul intre antena si bratul motorului e prin intermediul unei placi metalice prinsa de antena cu 4 suruburi si pe care e sudate doua placute - pe care le-am departat eu cu un ciocan sa intre bratul motorului si apoi stanse cu 2 suruburi. e cam greu de reglat declinatia cu improvizatia asta care si eu cred ca imi da erori - poate destul de mari. exista un magazin care sa vinda separat astfel de suporturi intre antena si monturi hh? cum au antenele offset.
2 poze cand era antena fixa:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
sper sa fie mai clar acum
si am gasit una cu motorul:
@spaniolul
Conform Catec site [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ar avea 12kgQuote:
Originally Posted by spaniolul [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Este mult ptr. un h-h Opticum DM-2800 care se zice ca merge pentru antena de pana la 1.4m si el nu duce un 1.1m? este vorba evident de limite extreme nu ca le-asi folosi in mod curent dar nici sa ramana blocata pe verticala. Aia nu mai este instalatie.
Acum astept raspunsul simplu.
@prodata daca motorul este in garantie fal pachet si trimitel la garantie, eu am un DM2100 tot cu antena de 1.1 si merge fara probleme... din ce ai descris tu sunt sintome de "oboseala prematura" sau mai bine zis defect de fabricatie...
PS
inaine sa il dai jos, verfica sa nu ai limitari hard pe motor
@dyngo
Limitari hard nu sunt pentru ca antena se duce la extreme dar nu mai poate reveni inapoi dacat ajutata. Gandesc si eu ca tine: oboseala prematura de nou. Bineinteles ca este in garantie. A fost montat o saptamana inainte de pasti. Il dau inapoi la schimb cu Strong DM-2100 daca zici si tu ca merge. Numai sa fie de acord si magazinul.
Eu zic sa ii suni inainte si sa le spui sa il schimbe nu sa il repare...
Apropo de DM2100, il am de un an jumatate si o sa trebuiasca sa il schimb si eu pentru ca a capatat un joc destul de mare... gandestete ca la 2800 ai rulmenti metalici...
Decizia i-ti apartine...
E vorba de greutate,montura suporta maxim 8-10 kg,functioneaza perfect cu antene[nu conteaza marimea pot fi si de o,9-1,2 1,4-1,8 daca au maxim 10kg] cu a ta forta motorului e depasita in extremitati si risti sal arzi,cumpara o alta antena mai usoara, daca vrei extremitati[W-E], daca nu limiteaza-te la ceea ce merge lejer cu asta fara al stresa prea tare pe diversi sateliti extremi care la o adica nu au nici o importanta,in principiu daca vezi de la 7W-28E este super,restul satelitilor fie sunt de umplutura fie programele lor merg doar in sharing.Quote:
Atunci cum se explica faptul ca ar merge cu h-h Strong DM-2100? Asta e mai puternic? cate kg suporta?
Am gasit si ce spune serigraf:
Sunt cam aceleasi probleme pe care le-am semnalat si eu.Quote:
Originally Posted by serigraf [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
diferenta de calitate
Tu ori nu intelegi ori te faci ca nu intelegi;Quote:
ce afirmi tu;
Merge bine intre 15W si 42E. Daca ma apropii de 62E, adio, acolo incremeneste si trebuie ajutata cu mana sa revina pe pozitie
ce afirma;serigraf;
diferenta este ca OPTICUM se misca foarte bine cu o antena de aproape 19 Kg ,
de la 4 grade vest , pana la 33 grade est .
cand ajunge la aceste capete din cauza greutatii se blocheaza motorul , si trebuie ajutata sa isi revina la normal
Greutatea prea mare a antenei blocheaza montura la extremitati,motorul merge fortat!!
Acum ai inteles?
Merge bine intre 15W si 42E pai si ce mai vrei in afara de pozitiile astea? restul satelitilor sunt ori pocnitori in E ori in sharing in W,multumeste-te cu ce iti merge iar daca nu esti multumit cumpara o antena USOARA!! pana in 10Kg!! si te vei plimba cu ea de la 30W la 75E
eu am un DM2800 , pus pe o antena de 1.2 AL , si merge exact cum ai spus mai jos 15 west - 42 est , in conditii absolut normale , comandat de un DM7020 ! insa antena mea are peste 19 kg si de accea am zis ca nu se poate mai mult ! la west nu am cum sa prind mai mult , ptr ca am un acoperis , iar la est imi ajunge 42 est ! in schimb motorul se comporta foarte bine de 5 luni . pozitiile raman exact cum au fost setate , si nu este nici o problema !Quote:
in postul anterior in care spuneam ca merge numai pana de la 4 west la 33 est , aveam niste probleme legate de stalp , care nu era perfect drept !
numai bine !
19kg oala de Al? cum naiba ca triax 110 de otel are doar 11kg...Quote:
Originally Posted by serigraf [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
asta este greutatea antenei !
si eu mi-as fi dorit sa fie mai usoara ! :)
se poate vedea aici : [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
numai bine !
eu detin un opticum de 120 o oala al de 1,25 si nu am amavut probleme cu ea de la 43w pana la 80e si are 3 ani de cand functioneaza ok
@spaniolul
Nu ma pot abtine. Cred ca tu esti ala care nu intelege.
Am schimbat motorul cu un altul tot Opticum 2800 nou, al unui prieten. Si surpriza ... merge perfect pe toata cursa fara blocaje, asa cum de altfel afirmau si altii, cu aceeasi antena Triax pe care tu ma puneai sa o schimb cu alta mai mica, acelasi LNB, acelasi cablu, acelasi receptor. Tu crezi ca eu nu stiu ce inseamna un Triax? Ma crezi tampit? Sa renunt la antena asta?Quote:
Originally Posted by spaniolul [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Pastreaza sfaturile astea habarniste pentru tine.
Motorul suporta bine mersi greutatea la TD110, daca nimeresti unul bun; eu nu am avut norocul asta. Este cum spunea cineva. Uzura prematura de nou. Inapoi cu el la vanzator Elstar; este in garantie.
:cheers:
Da triaxul e bun, nu se poate compara cu una noname insa si cele noname merg fara probleme. Cazul meu, am una turceasca de 90cm si prind toata plaja de sateliti care se pot prinde in timisoara (de la 80E pana la 45W). Programle arabe de pe nilesat nu ma intereseaza asa ca din cauza asta nu am luat antena mare, pentru zona asta de 90cm e destul de buna.
salutare baieti, de unde trag si eu polar turnul ala din prima pagina ca nu imi merge sa il deschid ...help me please ...:oops: