[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Big antennas from around the world!
:clap:
Very nice!
Toate bune!
Printable View
Big antennas from around the world!
:clap:
Very nice!
Toate bune!
Merci de video,poza cu phased antenna array este foarte interesanta,pacat ca poza a fost facuta pe inserat,ascunde multe detalii interesante.
Receptia canalului 4 era o problema pe mai multe locuri din estul tarii precum Lehliu sau Dor marunt . Pe vremea aceea statia de la Dobromir nu realiza destula arie de acoperire pentru TVR si nici bucurestiul nu deservea bine , Costila se receptiona prost cu reflexii . Am adus si o poza de pe vremea comunismului pe aceasta tema si mai am si una de la costila din interior facuta de un coleg.
Cei ce doreau tvr sa prinda impecail Tvr , apeleau la reflectoarele parabolice cu o antena cu 2 elemente pe centrul ei .
Schema era simpla , se facea reflectorul parabolic ce era din vergele si plasa de ciur de faina pentru diametrul mic al gaurilor si in centru se fixa o capsa metalica pe unde intra antena . Tin minte ca diametrul era de 3,3M pentru parabolica si dipolul avea 170cm , bucla, parca era pe 116cm , feederul pe divizorul lui 3,5m , inaltimea de sol 4M minim . Vremuri care nu le uita nimeni .
De ex am directiva de canal 4 perfect functionala, ma credeti ca ea nu este pe aceleasi dimensiuni debitate de inginerul ce a construit exemplul de mai sus cu parabolica? Deci la mine dipolul are 168cm si bucla avea 114.5cm . Calculand reies 85,25MHz sau 86.25MHz pe ambele cazuri .
13:26 - Radio resita perfect inteligibila pe 105.6Mhz .
Ciudatenii neintalnite pe tropo.
Darik pe 96,7mhz ,
Bulgari pe 88,2 ,
Haus pe 93,2mhz
Magic pe 99,1Mhz
Doua chestii mai iesite din comun
97.3MHz aduce pe doua directii 2 semnale care nu am auzit pe nimeni inca de ele :
pe directie est sud est apare un radio turk cu comentarii si pe directie vest nord vest ceva in croata , o limba ciudata slavonica . De doua ori pe sud vest am prins ceva muzica si vorbind a bulgareasca cu accent . Ma puteti ajuta cu aceste receptii ca eu nu am idee ce am prins ca nu am gasit nimic pe listele lui zvartoshu . Recunosc , am gasit doar 97.3 radio zu , si Canal I sau ceva de genul . Merci.
Croatia? 97.3MHz, HRT-HR 1, Psunj, 80kW, aproape 700km (e de pe releul ala mare de unde venea si pe TV Croatia in E4, de se vedea pe sporadic in toata Europa, inclusiv la noi)
Turci? Altceva de putere nu vad decat:
TRT 1 Radyo Bir, Amasya-Ak Dag/Kocacik Tepe (kdz-ama), 30kW, 900km
(se ingroasa gluma... daca ne uitam pe unde vine Amasya...)
Ce , columna tv nu stie sa vina pe 47 in salajeaaan la baiat de baiat la ultimu ietaj ?
Sau de ce baschetii mei BOTEV-U are dungi si tremura?
De nova de are in carca :
prima propagare turca de putere variabila , foarte buna cu targoviste bulgaresc .
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] TRT HABER ERDINE MECHEZ CH 28
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] TRT HABER pe tv si in beckground radio de pe 94.5mhz demircoy .
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] rrc novaci
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] zimnicea- demircoy
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] open field 91.9mhz
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] trt 4
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] open field 92.5mhz
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] fresh under stil fm
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] izmit
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ala turk
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] unstable tropo
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] kardjali
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] voces oltenita langa 93.9 pro fm
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] demircoy
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] svilengrad
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] guerilal cervavoda
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] yablanitsa burgas
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] radio 21 langa kiss fm
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] kozia kurdjali bucharest
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] cultural
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] techirghiol
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] haber demircoy
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] sinaia
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] novaci
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] europa bucuresti
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] kavarna
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] actual bucuresti
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] horizont targoviste
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] shumen of the sumen venets tower
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] trt bursa
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] moda istanbul
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] alezandoupolis barlad
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] focus shumen
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] open field on 91,7
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] lig radio istanbul
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] haber izmit
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] neptun fm
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] haber bursa
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] moda fm
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] canakkale
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] interfence on 97,2
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] sud est urziceni
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] campus urziceni
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] cultural magura
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] cozia spre fundulea
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] sinaia[/quote]
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] mix cu siria in front
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] mix cu iordania in front
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] sporadic continuu cu iordania , si slab
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] iran
Bah nene, e bine ca se urneste sezonul de sporadice. Dar stiu ca potzi si mult mai bine. Anul trecut ai scos si iordanie si sirie si iran, muuuuuuuuult mai bine. Nu cum ai sarit cu astea de acuma care sunt doar un pic mai bune decat nalucile lu' nen'tu Hugh.
Bah, pe bune, daca vrei te ajut si eu, hai bah s-o comitem p-aia nasoala. Daca mai ai loc pe casa, hai sa facem din tzevi de aluminiu sa iasa fain, o namila macar de 3 elemente (sa nu zic 4) pentru E2, si s-o pui pe undeva pe est-sud-est. Hai mah, acuma la final, sa dam mucul lu coana Europa. Avem asa, inca in picioare: TV1 de la Te Aroha, pe NZ1, de 100kW, doua scroafe nesimtzite pe AU0, Toowoomba, de 300kW (asta e confirmata ca e sus) si Wagga Wagga, in NSW, de 200 de kile (Todd zice ca si aia inca mai este), dupa aia, pe E2 ar fi cel putzin 2 bucatzi inca active in Thailanda, TV3 de la Nakhon Ratchisma de cel putzin 50 de kile si inca una de vreo 100 (ambele cunoscute si de astia din vest pe vremuri), avem Camerun de maaaaare putere (vezi ca-s cel putzin 2 de putere), Sierra Leone de la Freetown de 100k, Guineea Ecuatoriala (ala de pe vulcan, cu diesel-ul, ce vorbeam noi aseara), de 5kW din emitzator + antenele ca le-ai vazut in poza, KBC ala de la Timboroa Kenia care... are 50 de kile sau p-acolo, Dubai Sport care este, mai ai de la Thailanda TV-7 de la Mukdahan (cel putzin 50 de kile) si posibil TV-9 de la Udon Thani (asta nu stiu daca mai e sus), mai e si ceva Ghana. Apoi in R1 / C1 avem o droaie pe care le stii, China pe saturate (cel putzin 10 au cate 60 de kile fiecare), Pervy Kanal de la Vladivostok si... mai sunt o droaie. Vezi ca pe undeva prin siteul lui Todd e lista cu puterile, englezii au pus lista de offseturi asa ca... enjoy!
Boss , una mica atentie , prima antena de la nemtu antenistu' ... care ieste iel are 51.6Mhz pe un analizor , si a doua care e smicerc are 56.3Mhz , urmeaza ca una sa cada , anume aia de 51.6 si sa o convertesc in 48.00Mhz
hai ca a dat-o chifla in R1 de seamana a vedere omului prin becu mat .
Asta ce dracu o fi , F2 , multihop sau F1 de joasa adancime .. aici e aia care nu o cuprind eu .
Asa ca radule , facerea , si ca*** de antene .. e cam tarzioara ca intra si pe troaca aia de 51mhz .
Cathed .. CCTV1 on C1 via F2
Thanks cctv news confirmation via PM