Sunt foarte convins ca difera receptia de la o zona la alta. In primele pagini in acest thread a postat Marsel90 niste teste pe satelitul 1west care mie imi intra greu iar la el intra cu semnal super tare. Nici nu ne apropiem. El are receptie stabila permanent iar eu receptionez doar in anumite perioade. Ce as vrea totusi sa reiasa ar fi sa gasesc un calcul matematic sa stiu
cat semnal am in plus de la o antena 1,8m la o antena 2,2m. Mi se pare foarte importanta pentru ca in functie de rezultat as decide daca merita sau nu complicatia. Sunt multe complicatii la transport, sunt probleme si cu stalpul de sustinere, va fi mult mai greu reglajul. Apoi intervine faptul ca eu sunt dispus sa risc luand o antena lovita de 2,2m. Din poze pare sa nu fie foarte tare afectata dar e totusi lovita. E un risc si vreau sa fie un risc calculat sa stiu pentru ce fac acest risc. Per total se cheltuie 1000 lei cred si muuult mult timp pierdut.
Am in zona mea o antena de 2,2m cu care am comparat semnalul de mai multe ori. NU este deloc impresionant pe acea antena. As zice ca are 1db in plus fata de mine cu antena mea de 1,8m offset. Nu stiu totusi cat de buna este acea antena mai ales ca se observa clar ca acea antena are o sudura pe mijlocul antenei si pare ca antena este sudata din 2 bucati. Asta se vede pe spatele antenei. Chiar si acea antena de 2,2m pierde semnalul pe satelitul 1West unde pierd si eu semnalul diferenta este ca la el rezista mai mult timp. Daca aveam disponibila o antena in zona care sa stiu ca este reglata corect si nu are deformari puteam face o comparatie corecta. In cazul meu antena de 2,2m poate fi deformata sau chiar cu performante slabe din fabrica datorita acelei suduri. Nu imi lasa impresia unei antene de calitate.
Testele facute de dingo31 mi se par foarte interesante pentru ca e posibil ca zona de acoperire a satelitului Nilesat sa nu fie mult diferita pentru sudul Argesului si pentru Constanta. Din cate observ receptionam amandoi aceleasi canale si aceleasi canale care la mine sunt la limita sunt si la dingo31 la limita. In plus are 2 placi de receptie performante care au praguri de demodulare chiar mai mici decat un receptor obisnuit ceea ce teoretic il va ajuta cu unele semnale slabe. De exemplu frecventa aceea 12226 H 27500 nu ii va intra pe un receptor obisnuit cum am eu. Faptul ca ii intra se datoreaza mare parte tunerului folosit. Daca placile tbs ar avea o eroare proportionala pe fiecare frecventa ar fi perfect. Ar permite sa se vada semnalul sub limita de receptie si chiar pot estima de cat semnal este nevoie. Am vazut ca arata de exemplu " -0,8 db pentru receptie". Problema e cum se traduce asta ? Daca am antena 1,8 metri si iau antena de 2 metri voi avea "+0.5db peste limita de receptie" sau mai putin ? De aceea ar fi perfect un calcul matematic pentru diferentele intre antene in functie de suprafata/ diametru.
Astept pe claudiu sau pe altcineva sa poata face cateva teste cu antena de 1,8 metri. Claudiu are si aparate de masura profesionale deci ar fi un plus.
Ora 09.10 : Frecventa 12226H 27500 doar licare ca semnal pe signal finder dar cam atat. Nu pot scana.