In curand FBC tuner pe Mut@nt
In curand FBC tuner pe Mut@nt
Hai sa lamurim un pic problema CI+ ..sant intrebat daca suporta aia si aialalta...nu stiu si nu pot testa ptr ca nu am nici un card ptr CI+
Dar teretic vb si din informatiile ce le stiu treaba sta cam asa:
CI+ asa cum stiti este considerat ILEGAL...ptr asta multe team uri au renuntat la a mai oferi suport CI+ ma refer la team urile care suporta mai toate receptoarele...
De ex PLI un team ce nu suporta clonele si receptoarele ce nu sant sant OK are in continuare suport ptr CI+
Pentru a avea suport si a functiona CI+ producatorul de receptoare trebuie sa plateasca LICENTA ptr CI...in acest momentul totul functioneaza si asta mai mult in PLI...nu mai repet de ce :)
Acum intervine o problema asa cum stiti CIPLUSHELPER este la vers 4.4 daca nu ma insel.....eeee cu acesta vers s ar putea sa aveti probleme ptr ca aceasta vers a fost creata ptr toate receptoarele ce suporta aceasta functie...insa asa cum am scris mai sus...suport nu mai exista...
Vers CIPLUSHELPER 1.1 a fost creata ptr Mut@nt ..iar producatorul acestui receptor plateste licenta...folositi 1.1 nu alta vers universala...cat despre restu ce suporta trageti concluzia si faceti testu in OPENPLI...
CI+ asa cum stiti este considerat ILEGAL.. - Poti da mai multe detalii...
Nu de alta , dar dupa ce ai scris informatia asta , trag concluzia ca toate dth-urile autohtone dvb-c sunt ILEGALE , fiindca folosesc acest standard
Ca sa numai scriu si nemtii de la HD+ si ce alt dth pe satelit foloseste acest standard
Sunt de acord cu tine ca PRODUCATORII sau CEI CARE FAC IMAGINIILE in general ar TREBNUI SA PLATEASCA LICENTELE IN DREPT
Insa stii si tu bine ca teoria ca teoria , practica ne omoara
Deci cel putin in RO astfel de receptoare multistandard/combo au nevoie de a li-se implementa/plati licentele in cauza
Altfel degeaba il cumperi daca nu poti sa il FOLOSESTI LEGAL cu CAM-ul ci+ de la un dth dvb-c autohton
Si uite cum rezulta din astfel de situatii ca pana si cei care VOR SA FIE LEGALI/SA NU CALCE STRAMB sunt NEVOTI sa isi rezolve aceasta situatie pe cai neortodoxe
Nu stiu cum rezolva/au rezolvat cei care detin asyfel de receptoare + abonament la nemtii de la HD+
Insa la noi ( in RO ) e o prb mare cu imposibilitatea de A FOLOSI OFICIAL cam-urile CI+ OFICIALE dvb-c pe astfel de receptoare multistandard/combo
Eu cred ca discutia a deviat un pic ...
- CI+ este un standard de interfata pentru CAM-uri ! adauga
clasicului CI o linie suplimentara de control hard al relatiei slot
CAM si asta face CAM-ul mai stabil in functionare
- CI+ nu are nimic comun cu cardurile ! orice card , in principiu,
poate fi folosit intr-un cam CI sau CI+ daca sistemul de codarea
o permite
- receptoarele DTH , de regula ,nu au sloturi de CAM doar cititoare
de card , ar fi aberant sa ai CAM si sa nu-l bagi direct in televizor
- receptoarele universale pot avea sloturi CI dar ele de regula
nu suporta CI+ ... exceptie fac cele cateva receptoare 4K
- tot de regula fabricantul nu uita sa mentioneze daca slotul este
CI sau CI+
- fabricantii de receptoare care-si echipeaza receptorul cu sloturi
CI+ ... s-ar putea sa aiba o problema de licenta ... si s-o treaca
sub tacere ...
- DTH-urile romanesti sunt in deplina legalitate atat timp cat ele
ofera utilizatorului CAM-uri CI+ ( Digi , Orange ) compatibile cu
toate televizoarelel de azi care au astfel de sloturi !
Foarte corect...nu cred ca am spus altceva..ce treaba am eu cu providerii???
este ilegal...a se folosi si a functiona pe receptoare ce nu au licenta....e ca si cum team urile sau producatori ti ar oferi o imagine sau un receptor ce imperecheaza SKY de ex cu mutantu ca vb de el...
si am mai spus ca PLI inca ofera suport CI+....desi din discutii in curand nu o vor mai face....nr de receptoare ce au platita licenta este foarte mic si e pierdere de timp PTR EI...
te asigur ca acum cand scriu...VIX si ATV nu suporta CI+ ...au facut o prin vers 4.4 incercand sa faca posibila functionarea pe mai toate receptoarele...in ghilimele...sant si aici niste chestii publice ce sant supravegheate...nu faci chiar ce vrei de capu tau....
nici un team nu va face..CRED...imagini speciale cu module aparte doar ptr receptoarele cu licenta platita
pana una alta folositi pe mutant vers 1.1 si totu functioneaza....mutantu are platita licenta...cat?? o luna..un an...per sempre....asta nu stiu...
@mario nu stiu eu de ce ai inteles tu totu pe dos....:)
---------- Post added at 12:07 ---------- Previous post was at 11:47 ----------
uite...ca si informatie....CI+ functioneaza si pe Mut@nt HD2400....un receptor cu 2 CI...cu HDMI OUTPUT....cu TRANSCONDING...e QUAD...ca tot zic unii ca mutantu nu stie de estea...dar in fine...
deci merge si pe HD2400
iar PLI va oferi suport STABIL atunci cand.......
PRODUCATORUL VA SCRIE LA SPECIFICATII....SUPORT CI+
CAND CERTIFICATUL DE CI+ VA FI FACUT PUBLIC....
---------- Post added at 13:20 ---------- Previous post was at 12:07 ----------
SI INCA O INFORMATIE
FBC exista deja pe mutant.....plus inca un receptor 4k low buget....asa cum specifica ei
4k variante pe android si enigma2...
FBC TRIPLE DVB-C....PIP...suport H.265
In primul rand ca fraza scrisa de tine - CI+ asa cum stiti este considerat ILEGAL... - asa cum am mai scrie lasa loc de intrepertari in primul anunt
Acum ca ai venit si cu alte detalii , e altceva
Eu am inteles din ce ai scris ca :
- Mutantul are platita licenta pt standardul CI+ - mutantu are platita licenta...cat??
Fiindca daca as cumpara acest receptor combo si avand cam oficial CI+ de la rcs , am inteles de la tine ca doar pe anumite imagini voi putea folosi acest cam CI+
E corect pana aici sau nu ?
Probabil ca aceeasi idee scrisa mai sus e valabila si in cazul abonatilor la HD+
Atunci reiese ca team-urile care fac imaginii pt acest receptor includ in imaginiile lor add-onul CI+ sau nu - pana una alta folositi pe mutant vers 1.1 si totu functioneaza.
Nu vreau sa ma cert cu nimeni , insa vreau sa stiu sigur daca am un cam CI+ oficial de la unul din providerii autohtoni/straini pot sa il folosesc pe acest receptor
Din ''pacate'' ca sa il folosesc inteleg ca sunt ''limitat'' doar la imaginea PLI v1.1 si asta nu se stie pana cand
Atunci intreb :
- Daca producatorul receptorului plateste licenta pt standardul CI+ , de ce team-urile se ''limiteaza'' sa includa acest add-on in imaginiile lor ?
DECI:
Cat are platita licenta asta NU STIU EU...probabil ..per sempre sau cat isi vor da silinta team urile sa ofere ceva ptr asta...dar asa cum am spus PLI va renunta in curand...nr de receptoare fiind mic ...care pot face acest lucru....iar suportul STABIL SI OFICIAL va fi atunci cand producatori vor arata certificatul si vor scrie in SPECIFICATIILE receptorului acest lucru.....pana atunci pe PLI functioneaza dar nu este un suport oficial...pe atv si vix...se spune ca nu mai eista nici asta...NU STIU....se poate testa cine are...
VERS 1.1 are dedicatii speciale ptr anumite receptoare...4.4 a fost scoasa ptr a sustine toate acele receptoare ce supora CI+ dar probabil cineva a spus ..STOP
de ce se limiteaza team urile?? ......ca sa nu profite si receptoare care nu platesc aceasta licenta...nu cred ca sta nimeni sa faca vreo imagine speciala ptr unu sau doua receptoare...
precum vezi nici mutantu nu a declarat asta oficial...dar probabil stie PLI ceva...de acest lucru functioneaza pe mutant....DAR NEOFICIAL...
m am referit ILEGAL in sensu ca asa ceva nu este oficial....asa cum si tu folosesti ilegal RSA de la digi....ca un ex...daca m am exprimat gresit IMI CER SCUZE....
---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:16 ----------
uite poate ma insel in privinta OPEN ATV....ptr ca sa fim sincer ATV detine suprematia atat in lega si in ilegal:) si sant mereu cu un pas inainte...chiar IN MOD ..TEST...dar cineva imi dadea peste bot....PE UNDEVA:) dar cine e ma ATV.....pai fara PLI si ATV....si de ce nu VIX.....ar cam fi HAOS pe aici...
sursa acestui HELPER o detine ATV....ca na ei le fac pe toate....
OE-Alliance nu e altceva decat un "workshop" in care sunt reunite mai multe echipe de dezvoltatori.
"What is OE-Alliance?
OpenVix and openAAF had the idea to create a common build environment for the new OE-CORE and work together to optimize this environment.
Explanation: OE-CORE is a build environment by Openembedded, Dream multimedia calls it OE 2.0, openPli calls it Pli 3.0
All teams are using almost the identical build environment, so why not creating something together? The answer is the OE-Alliance.
Since we have a name now, we created a GIT repository quickly and the integration can be started.
The OE-Alliance is the base for each team, which is interested in building an OE-CORE image. We have discussed this already with several teams and they quickly agreed to work together.
We think that our new companionship should be visualized, so we created a logo. We call it the Seal.
The seal contains one golden star for each team which is part of the OE-Alliance. As you see we currently have 7 stars, representing the following teams: (16.07.2012)
openAAF , openViX , openMips , Egami Team , Team Red, odin-support , xtrend-support
Because the OE-Alliance is the build environment, each team will continue to provide his own team image. As you know each team maintains his own Enigma and his own skin, which makes the difference of each single team image."
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
daaaaaa....m am prostit si eu la cap....aia e licenta de OE-ALLIANCE.....dar sursa de CI+ e la ATV...
eram cu gandu in alta parte.....ca CCCAM 2 3 1 ARM.... e de fapt....oscam redenumit :)
codu de indentificare e a celor ce compileaza oscam,,,git hash
---------- Post added 05-03-18 at 01:01 ---------- Previous post was 04-03-18 at 23:35 ----------
In incheiere mai vreau sa spun atat....ptr ca ma retrag din discutie atata timp cat nu pot testa....
majoritatea receptoarele au nevoie de patch E2 ptr a functiona CI+
MUT@NT are nevoie doar de helper....acest helper functioneaza cu o KEYE non licenta....care este activa si la aceasta ora
daca aceasta keye este blocata...atunci receptorul nu este certificat ptr CI+
mdaaaaaaaaaaaaaa plus ca e foarte UNSTABLE.....doar pe unele receptoare ruleaza ca un BRILIANT....:)Quote:
Originally Posted by laleauaneagra [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
scuze de off
Chiar sunt intr-o nebuloasă totala ! Un alt coleg de forum mi-a spus că de fapt e mgcamd...măscărit.(3c 2.3.1)
Sper ca nu o sa am probleme in citirea unor carduri de Focusat și Digi.
cu ce anume?
Noua frecventa ptr cele 3 canale in DVB-S2X
Salut, intrebare de incepator. Chiar incepator. Cumpar receiverul asta, mai cumpar o antena satelit cu un sistem de rotire, probabil ca mai am si ceva cablu, da de care nu stiu(stau in Austria). Ce pot face cu el, sau cu altul din aceiasi categorie, impreuna cu un abonament digi? Ce se poate vedea in plus, dar mai ales cum? Daca cineva doreste sa ma lamureasca, rog sa scrie in privat, ca banuiesc ca "regulamentul forumului nu permite scrierea acestor informatii in thread". Multumesc anticipat.
Nimic ! abonamentul de Digi si acest receptor nu au nimic in comun !
daca in schimb esti sau devii hobbyst al receptiei satelit ... multe !
referitor la ce am vb ieri seara pe shoutbox....calitate imagine OPENVIX...
azi am pus VIX....da imaginea e OK asa cum era si pe ATV pana acum o saptamana....
se pare ca GSTREAMER,desi acesta are leg doar cu multimedia IPTV etc....afecteaza si calitatea imagini pe satelit...si in bine dar si in rau...
OPENPLI este la vers 1.12 daca nu ma insel..calitatea undeva la OK..
VIX vers 1.13...calitate super OK desi se poate mai mult :)
ATV vers 1.13.91....calitate slaba...
cam asta ar fi motivul.cred eu...referitor la calitatea imagini...ptr ca in rest NU SA SCHIMBAT NIMIC....
ce nu imi place la VIX e info referitor la media files si multiboot,desi sa fiu sincer nu prea il folosesc,doar curiozitatea de a testa o alta imagine...pli,atv sant full....in rest totu ok
multiboot este ok , eu am 11 imagini pe HDD si este ok .
eu in vix nu am multiboot...ai instalat poate openmultiboot?
Da ai dreptate am instalat openmultiboot plugins/extensions/openmultiboot .