@LaCobra da' chiar as fi curios daca poti sa-ti faci tema care ti-a dat-o Horatyu.
Printable View
@LaCobra da' chiar as fi curios daca poti sa-ti faci tema care ti-a dat-o Horatyu.
DECI EU SPUN: o elevatie cu voaloare negativa este IMPOSIBILA, nu poate fi captat nici un satelit care are pozitia mai jos de linia orizontului, evident, cred ca pentru toata lumea.
faptul ca marius a trebuit sa incline antena negativ are o explicatie... asta nu inseamna ca este pozitia correcta.
I-mi pare rau dar nu pot face "temele".
toate bune.
Daca va uitati bine la poza, antena nu are o inclinatie negativa(si cosul de fum are aceiasi inclinatie) poza are o inclinatie negativa nu si obiectele fotografiate...
Sa ma bag si eu in seama, difereta de inclinatie (in poza) intre cos si antena este de ~5.8 grade.
Ce niveluri de semnal are mar1us acolo, asa le am si eu in Romania, Gorj cu antena montata pe bloc ! Si asta de cand m-am abonat, ca sa nu ziceti ca din cauza mea sau a vremii s-a deplasat antena
Am acelas receiver HD
omule aberezi la greu , tu crezi in ce spui? eu spun sa pui mana pe o carte despre receptia prin satelit si sa mai invetiQuote:
Originally Posted by LaCobra [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
eu inchei ca nu meriti sa te invat mai multe
tu nu ai instalat in viata ta o antena fixa offset la o distanta mai mare de 35 grade fata de locatia unde esti pentru ca atunci nu ai contrazice
iti spun ca receptorul dolce si cel de la boom au un soft foarte pretentios si daca nu are calitate semnalul ==> receptorul spune lipsa semnal [adica daca exista umbrirea putin a antenei sau lnb-ul pozitionat gresit , deci nu se pune in calcul ca nu ar fi bine pozitionata antena ca altfel nu ar prinde nimic, aici intrand si BER ("zgomotul" captat de antena , adica undele parazite provenite din reflexii de la pamant sau alta situatie care pot afecta calitatea semnalului obiecte aflate in calea undelor de la satelit si astfel focalizarea nu este deficitara ) ]
sper sa intelegi ca nu ma cert cu tine ci doar te contrazic in beneficiul tau
cred ca e util sa intelegi ce vreau sa spun
hai sa fii sanatos, ca nu am de gand sa ma cert cu nimeni...expertule!
toate bune!
Asta zice tot despre tine prietene ...Quote:
Originally Posted by LaCobra [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Hai pa
ok vad ca incepi sa mai fii si putin obraznic in loc sa gandesti limpede si sa te uiti eventual cum se misca o antena cu motor H-H cand pui pe un satelit de asta indepartat si o sa vezi pozitia anteneiQuote:
cand reglezi direct antena fixa apare inclinatia in jos pentru ca semnalul de la satelit vine in acel unghi si atunci o sa ai maximul de randament
nu stiu ce rationamente faci tu in mintea ta probabil te gandesti ca daca helas e la 39 de grade ar trebui sa fie asa inclinata antena insa diferenta noastra fata de helas e doar de 12-18 grade plus ca nu suntem nici foarte nordici /paralela 45, 39 helas si pozitia Bucurestiului la 26 est( sau 21 pe la Timisoara, insa daca pui cum ti-am spus pe hispasat o sa fie 30+26(21) si atunci antena o sa fie mai inclinata spre pamant la fel cum e cea pe care o arata Marius ,
insa ti-am explicat ca trebuie sa fie o diferenta mai mare de 35-45 de grade ca sa arate asa si de asta te incapatinezi sa spui "capra e ciuta , desi noi o tinem de coarne "
Eu cred ca omul nostru nu stie cum se polarizeaza o antena offset, crede ca e la fel ca prime focus, in mod direct.
Ar fi indicat un desen, sau o documentatie, poate intelege.
Din desenul acesta, poate vedea cum antena offset, aia de pe pozitia a doua, este inclinata inspre sol...
PS
Antena este desenata cu rosu, radiatiile cu negru, lnb cu verde.
salut ,
@gabrield
'' .. Din desenul acesta, poate vedea cum antena offset, aia de pe pozitia a doua, este inclinata inspre sol... ''
si desenul unde e ? :)
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
nu vrei deloc sa citesti cate ceva , la antena offset cam asa vine semnalul de la satelit.
Intelsat 902 LA 62 E, indreptata spre sol???? NU! este indreptata spre intelsat 902 care este in sus deci antena nu este indreptata spre "pamant" dar ma rog cine sunt eu sa spun ca nu e asa, sunt formule matematice cu care calculezi pozitia satelitului si inclinarea antenei in cazul in care valoarea inclinatiei este negativa satelitul este sub linia orizontului si este imposibil de captat din respectiva pozitie, bineinteles ca aici intervine si denivelarile pamantului cum ar fi munti, dealuri etc.
Pas9 la 58º inclinata spre pamant ??? NU! spre pas9 care la fel este peste linia orizontului.
Nu sunt obraznic cu nimeni, si daca am fost I-mi Cer Scuze! nu a fost intentia mea.
Toate bune!
Nu esti obraznic dar esti de tot risul ce spui tu e cam asa "dom'le politist nu am vrut sa-l inpusc in cap eu am vrut sa-i impusc sapca dar el o avea pe cap"
intelegi? Antena ta nu e aplecata spre pamint e aplecata spre satelit :)
Respecte !
lacobra,nu ne ai spus,ai semnal pe sateliti aia,adica ii receptionezi?
cu antena aia ce prinzi mooo,varza si castraveti,!!!!?????:eek2:voi restul tot asa ca mine vedeti:comp:
privind pozele expuse de catre @LaCobra constat ca o piesa din ansamblu este pusa gresiteste vorba de piesa pozitionata intre bratul lnb-lui si stalpul de sustinere prins de balconea trebuie montata invers , si anume partea in care se afla o singura gaura se monteaza sus ,iar aceea parte care are acel sant sub forma de arc de cerc se monteaza jos pentru a mari sau miscora elevatia dupa satelitul pe care dorim sa-l receptionam sesizarea mea nu este un afron la adresa ta totii gresim se mai intamplaca sa vezi mai bine dispunerea satelitilor in zona ta iti recomand un telefon cu sistem de operare android pe care se instaleaza un program DishPointer Pro cu care poti vizualiza pozitia fiecarui satelit in partethanks to@franta for DishPointer Pro
...eu zic, ca nu se poate !
totusi, despre ce vorbiti ?? :drinks:
Acum sper sa nu se mai incinga spiritele pe aici, asta e raspunsul pe care vad ca-l accepta, de asta trebuie sa-l primeasca. Nu se poate !
Totusi un mic ajutor pentru reglaje. Cauta un receptor care este foarte sensibil la semnal, recomandarea ar fi un strong 6125 sau 6155 sau 6135. Nu stiu unde mai gasesti asemenea "masinarii", dar crede-ma e o joaca sa reglezi antene cu un asemenea receptor.
Bafta !
...si scuze de offtopic....
ce mai conteaza ca a asamblat gresit piesele important ca a prins pana la urma ideea si a prins si acei sateliti mai indepartati de noi si a inteles ce m-am chinuit eu sa ii explicQuote:
Originally Posted by bonou2 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
cand vezi o astfel de antena spui: "uite si la asta ...nu a strans bine suruburile si a strambat antena catre pamant" :D , insa adevarul e ca antena respectiva(stramba) prinde un satelit mai indepartat si de asta arata asa
toate bune
numai bine
rau la nimeni
Nu este o greseala bonou2, e o antena "domestica" facuta sa se poata intoarce 360º, problema e vantul!
Toate bune!