Re: Instalarea unei monturi H-H
Quote:
Nu stiu ce ai de gand cu teava de 4m dar..trebuie sa iei in considerare 2 aspecte;
1] cel putin la 3-6 luni mai umbli la lnb
2]iarna trebuie sa ajungi la antena cu o maturica sa dai jos zapada/gheata de pe lnb/antena
3]la o asa inaltime indiferent cum o ancorezi in timp vei avea un balans crescator care va dauna mult calitatii receptiei
4]maxim admis era de 2m cu baza de 300 si in varf 0,40 betonat bine si ingropat in pamant 1m adica cu totul 3m,daca o ai de 4m si ai pus-o in pamant 1,5m si betonata hai sa zic ca ar mai merge dar 4m..... no coment!:dance:
am bagat 1,2 metri in pamant cu beton,au ramas vreo 3 metri afara....trebuia sa o pun la inaltimea asta pt ca se fura .....si aveam un pomulet in fata..las ca o sa fac o poza :)
Quote:
am bagat 1,2 metri in pamant cu beton,au ramas vreo 3 metri afara....trebuia sa o pun la inaltimea asta pt ca se fura .....si aveam un pomulet in fata..las ca o sa fac o poza :)
SALUT , nu ne suparam daca faci mai multe poze din unghiuri diferite . :)
Quote:
SALUT , nu ne suparam daca faci mai multe poze din unghiuri diferite . :)
sa vezi cat e de stramba tzeava?:D probabil pe miine o sa pun niste poze...
vin din nou cu o intrebare:) am o antena de 1,20 aluminiu .....si una de 90 (de la digi) nu stiu care din astea doua se le montez pe HH.....as vrea sa prind de la eurobird 28 E...pana la 30 W.....ce ziceti?
binenteles ca cea de 1.20 aluminiu:)
Quote:
binenteles ca cea de 1.20 aluminiu:)
ma gandeam ca cea de 1,20......e diferenta mare la receptie de semnal intre cele doua?
Quote:
ma gandeam ca cea de 1,20......e diferenta mare la receptie de semnal intre cele doua?
Daca era tabla nu era cine stie ce diferenta o puteai sesiza pe astra 19 la pachetul premiere dar...fiind din aluminiu e comparabila cu una de tabla de 1,3 [ cu toate ca nu exista acest diametru] exemplul lam dat sa intelegi ca antenele din Al au un castig net superior fata de cele din tabla.
Quote:
Daca era tabla nu era cine stie ce diferenta o puteai sesiza pe astra 19 la pachetul premiere dar...fiind din aluminiu e comparabila cu una de tabla de 1,3 [ cu toate ca nu exista acest diametru] exemplul lam dat sa intelegi ca antenele din Al au un castig net superior fata de cele din tabla.
am inteles....mersi:D
Cu cat mai mare,cu atat mai bine....creste nivelul semnalului receptionat.
Teava de 4m , ingropata 0,6m , prinsa cu cca0,6m diametru in ciment si intarita cu 2 diagonale de aluminiu ( deocamdata ) . Zilele astea la vant puternic se cam misca varful ( 2-3 cm ) dar nu am avut probleme majore de semnal. O sa incerc o ancorare mai buna . Fixarea e cam la 2m de sol[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]nu stiu daca m-am prins cum pun o poza
Cu antena de 1.2 trebuie sa prinzi de la 62E pana la Hispasat 30W daca o montezi bine si nu trebuie sa umbli des la LNB daca e bine strans tot ansamblul!
Daca ai receptor USALS poti face "corectii" spre capetele de rotire stanga-dreapta modificand longitudinea ta din datele receptorului si verificand receptia maxima.(sa presupunem ca locatia ta este 21 long. E si alinierea e perfecta pe satelitul sudic! pe masura ce te deplasezi fata de sud stanga-dreapta cu peste 20 de grade, poti verifia receptia introducand in datele USALS in loc de 21 grade, 21.2/21.4/21.6/21.8/22 sau 20.8/20.6/20.4/20.2 etc)
Succes!
am intrebat de diferenta asta .....pt ca am un HH-opticum 2200....sper sa nu am probleme cu el daca pun antena de 120....
Cum pun poza ?
Ce link ?
Editarea am facut-o eu ( micsorare)
Quote:
Cum pun poza ?
Ce link ?
Editarea am facut-o eu ( micsorare)
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] e simplue......dai browse alegi poza,host si copiezi linkul ce iti apare dupa upload si dai paste aici
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Raportul puterilor semnalului receptionat e egal cu inversul ariilor antenelor.
deci 1.2x1.2/0.9x0.9=2.6666, teoretic castigi cel putin 3 dB, poti cauta date f. exacte cautand castigul antenelor!
dupa o zi de stat in ploaie si frig.....am reusit sa montez antena:clap: :clap: :clap:
Felicitari! ce prinzi cu ea?
Quote:
Felicitari! ce prinzi cu ea?
am pus antena de digi.....cea de aluminiu o pun cand reusesc sa fac o ancora la tzeava si cand se mai incalzeste afara.....de la hellsat pana la amos am testat....si e ok semnalul
Quote:
Cu cat mai mare,cu atat mai bine....creste nivelul semnalului receptionat.
Sunt de acord, insa tre sa mentionez ca nu doar dimensiunea conteaza ci si curbura tehnologica a oalei.