-
Nu merge de nicio culoare.
Scanez transponderul 11662 V de pe eurobird 2 si prind mereu acelasi transponder dar de pe Hot Bird 6 la 13 E :(
Nu pot sa reglez motorul pe satelitul asta? cum il fac sa se incline la 13E in functie de pozitia mea?
De mentionat ca azi am luat si busola si boloboc, am indreptat suportul de pe peretele blocului, acum e si drept...
-
adica transponderul de sky italia?
-
da, exact, acum sunt cu ea pe 13E si am dat automatic transponder scan si mi-au intrat toate de pe satelitul asta, Hot Bird 6..
asta e tot asa, pe langa blocul din fata.. si am semnal 88 %. Nu am cum sa-l reglez pe satelitul asta? sau altul mai din E , W ? eventual tot cu goto xx, nu vreau sa le pun manual...
-
dar lamureste ma o treaba tu eurobird vrei sa l prinzi mutand antena stanga dreapta din motor:)
-
Nu, eurobirdul vreau sa-l prind cu motorul la 0, si mutand motorul pe suportul de perete..
Cred ca am reusit sa se duca motorul pe 1 W si l-am intors cu totul pana am prins transponderul de pe Thor 5...
Acum sa vedem daca sunt pe axa...
Probabil in sud o fi blocul asta .. nu stiu :(
-
Tot nu functioneaza... decat thor acum... cand dau pe un canal din thor se duce exact pe pozitia aia si merge.. daca la meniul de setare motor ii dau goto satelite, pe oricare as da se duce la 0 (daca nu e deja).
Cand sunt pe meniul satfind pare ca se duce unde trebuie pe toti satelitii, dar nu face lock decat pe thor (pe care l-am reglat).
Semnal am la fel de bun cum era si cand era fixa... nu stiu ce sa mai fac :(
Suportul l-am indreptat, e la boloboc.. pozitia e bagata.. manual din receptor stanga dreapta merge, din butoanele motorului la fel merge, dar ... :( latitudinea motorului am pus 45 ca si pozitia mea..
Alte idei?
-
Ok.. i-am dat de cap.
Problema era ca dupa ce setezi goto XX si bagi locatia in dreambox, dai salvare dar nu treci cu albastru mai departe la setarile avansate... te intorci si dai automatic transponder scan.. si cand selectezi satelitul se duce singur pe el inainte sa inceapa sa scaneze.
Treaba e ca nu scrie.. wait for the motor... ci din greseala am vazut antena pe geam ca se misca :)
Pana la urma a ramas pe motor setata latitudinea.. 45 si la elevatia antenei 27-28 grade, in manualul motorului zice 28.2 iar 37.5 pe satlex...
Finally I drive from 68.5 E to 30 W :clap: Location: Brasov
Am semnal f bun cam pe tot, peste 80-90 %, e o antena noname de 90 cu Optibox DM 3800 si DM 500 :D
Ma intreb cine merge atat de departe cu el, ma refer la limite.. nu e nimic de vazut acolo.. sau poate nu stiu eu ..
Multumesc laleauaneagra pt asistenta!
-
Bravo tie, dupa ce ai scris mai sus eu zic ca teai descurcat foarte bine.
Bravo.
-
O intrebare: vreau sa iau o montura, cred ca va fi un dm3800 (cea fara Speedy, n-am vazut diferente in specificati intre speedy si non-speedy).
Acum, sa intreb de LNB: de care sa pun? eu am acum Multiconnect-uri single, inverto rosu, inverto black si cateva digi-line-uri.
Ar fi cu ceva mai bun un Inverto Ultra Black Single, sau un Inverto ECO?
Antena o sa fie un no-name de 120 de cm.
-
diferenta intre cel spedee si non spedee e ca spedee are viteza mai mare la miscare.
-
Cu mult?
In specificatiile pe care le-am gasit eu au aceeasi viteza.
3800 simplu o gasesc la mine in oras, 3800s terbuie adusa prin curier de la Bucuresti sau Oradea. Oricum, eu stau de obicei in plaja 28.2- 9e, deci nu cred sa fie mare diferenta. Daca e vorba de secunde, atunci iau 3800speedy.