folositi si voi satlex sau alt calculator si ve ti vedea cum pupa pamantu:)....ce dracu moo
Printable View
folositi si voi satlex sau alt calculator si ve ti vedea cum pupa pamantu:)....ce dracu moo
Satelitii sunt pozitionati deasupra ecuatorului, din cauza asta inclinare diferita in functie de locatie.
Sa vedem cum arata piza lui Marius, dupa care ne gandim la antenele de la polul nord :)
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Nu-i o poza perfecta dar puteti sa faceti o comparatie intre cosul de fum care e in boloboc si antena care este aplecata
Aia e antena nu pizza Hantsyyy !
interesant,cu ce diametru se receptioneaza
39E in Irlanda?
mar1us,
E foarte buna inclinarea, tu ai antena offset, astea nu au polarizare directa, asa cum au antenele prime focus.
Daca imparti unghiul dinre lnb si antena, vei vedea ca directia merge undeva spre 44 de grade in sus.
De ce nu te uiti pe satlex, asa cum ai fost sfatuit ?
Acolo iti da mura in gura totul, si cum pui antena si cum o orientezi, etc.
Iti dai seama daca te muti la Polul Nord sau in Laponia ai inbulinato in ale receptiei....
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Antena e de 90cm semnal si calitate buna in comparatie cu orice alt dth aici in Irlanda
@gabrield nu vorbeai cu mine nu-i asa ?
nu cred ca vb cu tine gabriel:)zic si eu,irlanda ca irlanda sa vedeti prin islanda cum se uita lnb in curu furnici:)
...cred ca am fost rau inteles, de fapt nu am facut (sau cel putin incercat) decat sa confirm faptul ca antena trebuie pusa VERTICAL, treaba daca ma pricep mai mult sau mai putin...cred ca ramane la aprecierea celor care ma cunosc, in nici un caz tie!Quote:
Originally Posted by horatyu [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
toate bune!
Ludarosule!
Eu spun ca nu te pricepi pentru ca ai comentat aiurea , cred ca tu nu ai pus o antena in pozitia aia niciodata pentru ca probabil nu montezi antene decat pe un singur satelit
daca vrei sa iti spun o antena orientata catre un satelit la mai mult de 35 de grade fata de locul unde te afli are o pozitie mai putin intalnita si aproape identica cu cea pusa de Marius.
Uite iti dau o tema pt acasa : incearca sa prinzi din Romania cu o antena fixa de exemplu acest satelit [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] si faci o poza si apoi cred ca nu mai comentezi
@LaCobra da' chiar as fi curios daca poti sa-ti faci tema care ti-a dat-o Horatyu.
DECI EU SPUN: o elevatie cu voaloare negativa este IMPOSIBILA, nu poate fi captat nici un satelit care are pozitia mai jos de linia orizontului, evident, cred ca pentru toata lumea.
faptul ca marius a trebuit sa incline antena negativ are o explicatie... asta nu inseamna ca este pozitia correcta.
I-mi pare rau dar nu pot face "temele".
toate bune.
Daca va uitati bine la poza, antena nu are o inclinatie negativa(si cosul de fum are aceiasi inclinatie) poza are o inclinatie negativa nu si obiectele fotografiate...
Sa ma bag si eu in seama, difereta de inclinatie (in poza) intre cos si antena este de ~5.8 grade.
Ce niveluri de semnal are mar1us acolo, asa le am si eu in Romania, Gorj cu antena montata pe bloc ! Si asta de cand m-am abonat, ca sa nu ziceti ca din cauza mea sau a vremii s-a deplasat antena
Am acelas receiver HD