E o mare diferenta: "jucariile" lu gelvis sunt "home made"; intamplator stiu cat costa piesele si cat ramane "profit".
Printable View
E o mare diferenta: "jucariile" lu gelvis sunt "home made"; intamplator stiu cat costa piesele si cat ramane "profit".
ce conteaza cat ramane profit? e sau nu e profit? ce conteaza ca sunt home made? sa nu-mi zica mie cineva ca sunt facute "din pasiune". e aceeasi treaba- sunt facute ca sa fie vandute; si nu-i vorba doar despre 1-2 bucati ci de mult mai multe, si sunt vandute pe forum => ... in fine...
in orice caz, daca a vinde niste telecomenzi si surse de dm ramase inseamna magazin personal online pe forum inseamna ca unii au mari probleme in a gandi rational, logic si obiectiv.
P.S.
nu am nimic impotriva vanzarii respectivului produs al lui gelvis; ii doresc succes in ceea ce face, am vrut sa atrag atentia asupra modului in care vad unii datele problemei.
Si ce faci, te cobori la nivelul unora care <au mari probleme in a gandi rational, logic si obiectiv> ? Pentru ce te mai deranjezi sa postezi?
Ce este asa greu de inteles, omul nu le cumpara si le revinde, chiar munceste pentru ele si acest lucru este apreciat. Daca nu ai observat exista si o sectiune "Jobs" unde in cele din urma tot despre bani este vorba, dar din nefericire pentru tine cei cu <probleme, in a gandi rational, logic si obiectiv> au hotarat ca activitatea ta comerciala nu se poate incadra la astfel de sectiuni de pe forum.
nu la tine faceam referire, ci la cei care inteleg ca asta inseamna magazin online personal pe forum; si eu argumentez ca daca se vand niste telecomenzi si surse de dm500s pe forum atunci vanzarea jtagurilor este exact tot magazin personal online pe forum; sa retinem ca e vorba de niste telecomenzi si surse primite bonus sau ramase in urma catorva receivere care au avut defectiuni; (asta mai putin conteaza). ca sa ma apuc eu sa vand o telecomanda cu X ron care costa Y ron (daca vreau s-o iau din china si sa platesc transport, vama, etc), si sa castig Z ron... :D:D:D ptr Z ron nu-mi pierd timpul s-a ambalez si s-o duc la posta! dar... ce sa zic.. asta e magazin online cu telecomenzi si surse de dream, de altfel foarte profitabil :D:D:D
hai sa gandim logic si sa-ti demonstrez ca e acelasi lucru si acelasi principiu intre a vinde niste telecomenzi si alimentatoare si niste jtaguri, interfete, etc:
1. respectivele produse sunt home made, se cumpara cu niste bani componentele, sunt lucrate se vand cu alti bani care este profit; corect, este vorba de munca, si daca sunt facute pentru valorificare inseamna activitate comerciala; corect sau nu? logic sau nu? tu zici "chiar munceste pentru ele si este de apreciat" sunt de acord.
2. telecomenzile si sursele de dream sunt cumparate cu niste bani, sunt vandute cu alti bani, ceea ce inseamna profit; corect; este vorba si aici de munca; ele nu apar asa, in copaci; si chiar daca ar aparea in copaci tot ar insemna munca, pentru ca trebuie sa te sui in copaci si sa le culegi; o activitate comerciala este tot munca; si munca este de apreciat; corect sau nu? logic sau nu?
si ca sa citez din topicul sticky de la shop: " Ideea existentei acestei sectiuni este aceea ca cineva are un receptor, un tv, un card, un... in plus, sau care nu ii mai foloseste si doreste sa il vanda sau chiar sa il doneze!" este vorba de "UN" nu de mai multe jtaguri,interfete, etc. mai are rost sa explic ceva aici? eu cred ca e clar ca buna ziua.
e corecta, logica si obiectiva explicatia? sau nu e?
ce e la job este altceva; acolo sunt servicii nu vanzari; nu amestecam una cu alta.
motivul pentru care s-a schimbat regulamentul dupa ce am inceput sa vand clone de dm800 este urmatorul "Faptul ca a vandut o clona (poate sute) cu 50 de lei mai ieftin decat alte magazine autorizate inseamna ca nu a profitat? Magazinele platesc taxe si impozite la stat, chirie pe spatiu, au cheltuieli. El doar profita!" (citat: postul #330 de pe topicul asta) no comment!
chiar mi-ar parea rau daca magazinul personal online cu jtaguri si interfete va avea ceva de suferit (ceea ce stiu ca nu se va intampla); eu apreciez pe oricine este capabil sa faca ceva sa castige un ban; si il felicit pe gelvis ca face asta si castiga un ban. eu am vrut doar sa demonstrez absurditatea stergerii unui topic de la shop care nu numia ca nu facea concurenta magazinelor (pentru ca eu personal n-am vazut asa ceva de vanzare in magazinele de specialitate) dar prindea bine unora carora li se strica telecomanda si dadeau 20 ron pe una universala care nu era ca una originala, sau le pica sursa si una noua originala nu prea se gasea... dar... ca de obicei am fost inteles gresit.
si daca cineva isi imagineaza ca eu traiesc din vandutul a ..............(ca sa fiu exact) si pentru asta mi-am facut magazin online pe forum, atunci inseamna ca... :D:D:D:D no comment :lol:
pot sa intreb de ce mi s-a modificat ultimul post? s-a incalcat regulamentul cu ceva? sau cum? ca nu inteleg :!: si daca au aparut X, Y Z si puncte (toate rosii) CARE AU FOST MODIFICATE ABUZIV DE CATRE ALTA PERSOANA nu trebuia sa apara undeva "edited de cutare pe motiv de cutare" sau o luam cu forumul pe urma blanosului care modifica ce il taie capul ca el e mare si smecher?
Postul e modificat de mine "ca nu suntem prosti si unii e smecheri". Subiectul este inchis de mult si te-ai trezit sa iti mai faci reclama?
Nu-i frumos din partea ta si multumeste ca nu ti-au fost sterse si reclamele astea....
ok in cazul asta poti sa stergi si posturile mele toate sa fii sigur ca nu mai e vorba de nici un fel de reclama; eu am explicat destul de clar ce e cu telecomenzile si ce mai era acolo-tu ai interpretat ca fiind reclama si magazin online. de fapt stii ce-ai facut? ai sters ca sa nu vada si altii de cate bucati era vorba ca sa para ca eu de fapt vindeam cateva baxuri, si deasemeni, sa nu se vada cat as fi castigat daca le-as fi cumparat, si sa nu vada in fapt cat era de penibila toata treaba. si in orice caz, DACA ERAI CORECT ar fi trebuit sa faci mentiunea ca ai modificat TU acolo si care a fost motivul pentru care ai modificat, nu sa apara X, Y Z si punctulete rosii ca si cum EU le-as fi scris acolo. corect sau nu? cinstit sau nu? hai sa fim oameni maturi si seriosi! ai actionat exact ca... si daca esti cinstit cu tine insuti imi vei da dreptate.
in fapt m-am cam saturat sa vad cum regulamentul se aplica subiectiv si abuziv ; si asa ca te rog sa stergi contul meu; in fapt daca posturile nu pot fi sterse "conform regulamentului" atunci te rog frumos sterge/modifica userul "dannielghi" in absolut ce mod doresti tu si baneaza apoi contul pentru ca "dannielghi" sa nu se mai asocieze sub nici o forma cu forumul sateliti.info
in cazul asta poti sa stai linistit ca nu voi mai face "reclama" sau "magazin personal din forum".
multumesc anticipat!
Rolul nostru nu este sa stergem posturi sau sa blocam cuiva accesul pe forum. Daca doresti lucrul acesta in mod expres....
Rolul adminilor si moderatorilor este sa intretina acest forum si sa il pastreze in limitele fixate (regulament) pentru o buna functionare, dar si pentru o buna "convietuire" a membrilor.
Eu inteleg ca suntem in criza si nu mai merg afacerile in majoritatea domeniilor, dar problema asta trebuie sa si-o rezolve fiecare in afara forumului.
PS. Explicatii pentru editarea sau stergerea unui post nu suntem obligati sa dam!
nu era vorba de nici o afacere pe forum; am eplicat cred ca suficient de clar ce era cu cele x telecomenzi, y surse si z tunere si ca nu era nici o afacere, dar se vede ca din nou am fost inteles pe dos (dar nu mai conteaza, deja sunt obisnuit).
regulamentul este aplicat in mod subiectiv si nu obiectiv; argumente:
1. cand am avut anuntul cu dm800 clon la shop, desi discutiile offtopic nu erau permise (conform regulamentului, si moderatorii trebuiau sa intervina), aceastea n-au fost sterse, ci intretinute chiar de unii din teamul rsp; discutiile au degenerat in certuri; daca se aplica regulamentul, offtopicul era sters si nu mai erau certuri, deci "apele nu mai erau tulburate". corect sau nu?
2. am fost insultat deschis de catre userul "coburn"; am cerut deschis aplicarea obiectiva a regulamentului; nu s-a intamplat nimic, nici macar n-am fost bagat in seama, nimeni n-a zis nimic, de parca nimic nu s-ar fi intamplat. a fost asa sau n-a fost asa? ce folos un regulament daca nu este aplicat?
3. desi dupa toata treaba, n-am mai zis nimic; am inteles ce-a fost de inteles si m-am conformat noului regulament; n-am mai pus dm-uri la shop. corect? corect.
4.dupa toate astea au continuat atacuri indirecte asupra persoanei mele la diferitele rubrici ale forumului.
5. acum tu iar incepi cu "Eu inteleg ca suntem in criza si nu mai merg afacerile in majoritatea domeniilor, dar problema asta trebuie sa si-o rezolve fiecare in afara forumului" sincer te intreb: tu ai citit macar ce am zis ca de unde sunt telecomenzile alea? tu aia consideri afacere? aia consideri tu magazin personal pe forum? hai sa fim oameni seriosi...
6. am demonstrat suficient de clar si logic (cred eu) ca vandutul telecomenzilor si vandutul jtagurilor altui user sunt unul si acelasi lucru (magazni personal online pe forum, cf regulamentului); bineinteles, n-a mai comentat nimeni nimic pentru ca este evident ca lumina zilei ca ceea ce spun e logic si adevarat. insa din nou regulamentul se aplica in mod subiectiv.
7. "Explicatii pentru editarea sau stergerea unui post nu suntem obligati sa dam!" tocmai pentru asta nici eu nu sunt obligat sa mai figurez cu nick-ul meu "dannielghi" pe forumul rsp. daca asa cum ziceai tu: contributia mea este 0 (zero) atunci cu cea mai mare placere te rog sa stergi userul "dannielghi" si inclusiv toate posturile mele ca si asa nu-i nici o pierdere daca de fapt contributia este 0 (zero). forumul va fi mai degajat fara spamul meu (vorba lui zmeura), si toata lumea va fi fericita. daca e necesar, fac si o cerere in sensul asta.
multumesc si succes in continuare.
P.S.
te rog frumos sa-mi respecti dorinta ca "dannielghi" sa nu mai apara pe acest forum. daca pe viitor lucrurile vor reveni la normal exista posibilitatea sa revin desi... (nu prea cred). deocamdata demnitatea nu ma lasa sa continui sa exist pe sateliti.info
nu te mai loga si gata. numele e inregistrat la osim?
Solicitare indeplinita!
vezi... tocmai atitudinea asta spune multe despre tine. te las pe tine sa descoperi diferentele intre noi doi. eu ma opresc aici.Quote:
Originally Posted by Snow [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
PS
sa stii ca nu-ti port pica; daca tu imi porti pica e problema ta! :D
Au c-am degenerat lucrurile.
Ca fapt divers , ce fel de ban au luat Fizzik si dannielghi (ma refer la perioada) ?
"comerciantului" i s-a luat userul si fizzik, ban pe 2 ani.
Unii sunt pe aici doar sa faca scandal sau sa se bage in seama. Nu voi mai accepta mistouri de 2 lei din partea nimanui!
Felicitari celor care depun eforturi pentru ca acest forum sa arate asa cum trebuie !! Nota 10 in primul rind pentru limbajul civilizat de pe acest forum !