Nici nu o sa gasesti, si sti de ce? ...pentru ca atat stie oscam-ul!Quote:
Originally Posted by piccolo08 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Printable View
Nici nu o sa gasesti, si sti de ce? ...pentru ca atat stie oscam-ul!Quote:
Originally Posted by piccolo08 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Intervin si eu cu o intrebare referitoare la oscam...daca ma poate lamuri si pe mine cineva..va rog frumos.
Am doua receptoare cu cate un card local de focus pe care folosesc protocolul cccam. La cele doua receptoare am legat un al 3-lea receptor pe care am instalat oscam-ul.Unul din receptoarele cu cccam si cel pe care am oscam-ul sunt legate intr-o retea locala. In situatie normala sharingul merge ok..in sensul ca receptorul pe care am oscamul deschide din receptorul aflat in reteaua locala. In oscam.server am doua readere configurate prin protocol cccam (unul care se conecteaza la receptorul din reteaua locala si altul la celalalt receptor). Nedumerirea mea acum vine: am facut un test si am scos cardul local din receptorul aflat in reteaua locala. Oscamul a inceput sa ceara ECMuri din celalalt receptor. In oscam, la status am ceva de genul " good sids" si "bad sids" care se populeaza pe masura ce zapez, in dreptul nodului de la care ia ECMuri. Dupa asta am reintrodus cardul local in receptorul din reteaua locala. La oscam staus a reaparut nodul corespunzator acestui receptor. Am reinceput sa zapez insa oscam-ul cere ECMuri in condinuare de la celalalt receptor (care nu e in reteaua locala) si aici banuiesc ca e din cauza ca s-au memorat acele "good sids". Situatia revine la normal dupa ce restartez oscamul. M-am tot uitat prin setati sa gasesc ceva astfel incat sa determin oscamul sa ceara din nou si de la nodul corespunzator receptorului din reteaua locala dar nu am gasit. Aveti vreao ideea ce as putea face in aceasta situatie..
Va rog nu dati in mine ca sunt incepator in oscam :)
multumesc
vezi in setarile de loadbalancer daca e pus fastest reader(teoretic cel din intranet e mai rapid)
Este setat, dar nu are niciun efect.
Pune la readerul din care vrei sa traga
Code:Loadbalance weight: 1000
Multumesc, acum merge.Quote:
Originally Posted by lao [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Totusi, acele statistici din oscam status, pe partea de readere .."good sids" si "bad sids" se sterg dupa o perioada?
poti pune si 100 000 eu doar cu services l am domolit,altfel oscam ia de unde vrea,culmea e ca RAHATU de cccam lua cum trebuia....services pe celellate linii cu sidurile din pachetu care il ai pe card le pui pe ignore,ma refer la linii unde e oscam
studiaza l in timp :)
Se sterg dupa timpul pe care il setezi in tabul configuration/ loadbalancer la
Code:Hours to cleanup older than: 336
:) toata ziua l-am studiat...Quote:
Originally Posted by laleauaneagra [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Acum am vazut ca daca raman cu un reader doar (pe receptorul cu oscam conectat la server) si am cardul local iar in hop 2 am tot focussat ( in receptorul cu oscam vad cardul meu in hop1) si scot cardul meu local...oscamul va lua din hop2. Pana aici totul ok. Bag cardul local inapoi in receptor...incep sa zapez insa oscamul de pe receptorul legat la server nu vrea deloc sa ia din nou din cardul local (hop1)..ia toate programele din hop 2...deci pur si simplu ignora hop1 (unde am cardul local)...
Mi-e greu sa inteleg cum "gandeste" acest oscam
deci,oscam gandeste cam cum vrea el si ia de acolo de unde vrea el,nu tine cont de anumite protocoale nescrise ale share asa cum tine cont RAHATU de cccam,ai mult de lucru prin setari ca sa faci un oscam sa ruleze cat de cat cum ai vrea tu iar daca nu ai un pic de habar zau ca totu o ia razna atat ptr tine cat si ptr parteneri tai
toti sant experti in oscam dar la schimbu de cache,atunci cand vine vorba de un schimb de linii prin protocolu cccam to cccam toti o dau pe aratura,te trimit pe wiki si dracu mai stie ce,de ce?ptr ca acest schimb prin protocol cccam devine ptr unii o labareala,mai exact nebagat in seama si automat neinteresati de setari dar totodata toti folosesc acest protocol ptr ca e obligatoriu datorita faptului ca majoritatea au cccam si e singur mod de a atrage partenei......insa precum spuneam nu prea conteaza setarile ptr acest protocol ptr ca interesu e altu
ca si concluzie nu exista setari in oscam generale si stabile asa ca la cccam...oscam depinde de cum si la ce il foloseste fiecare si trebuie examinat mereu ptr ca poti avea surprize pentru ca o setare care tu crezi ca trebuie sa fie stabila si corecta e posibil ca dupa un timp sa o ia razna....asta poti sa o pui si pe seama faptului ca oscam iasa ca si imaginile pli pe banda rulanta si uneori iasa aiurea....asta in caz ca schimbi bin urile frecvent
punem pariu ca rahatu de cccam iti va lua direct din cardu tau???fa un test ca de vb e plin peste tot
si ca sa ti mai dau un exemple pe unii maestri ai oscam le am dat delete,pe unii inca ii mai am dar ma rup...uni cand le am spus mi au raspuns nu iti convine,delete,asta ca sa intelegi pe unde sa ajuns cu share si cam ce a facut oscamu asta ......oscam ce a avut ca scop la nasterea lui citirea cardului sky it
---------- Post added at 00:45 ---------- Previous post was at 00:31 ----------
un mic ex si gata
1. 10414 588 5837 0 888
2. 8076 0 0 0 181
0K...NOK...IGN...TOUT...CACHE...astea e ordinea grupurilor de cifre
1.....vine de la un multics
2.....vine de la nasu meu ce foloseste oscam setat de mine,,cu lista de canale facuta de mine,in mare totu pus la punct
acuma ce e la punctu 1 ti se pare normal fata de punctu 2?asta cas a vezi ca se poate si cu oscam prin rahatu ala de protocol ccam dar trebuie sa fi SERIOS :)
Exact...cccamul imi ia din cardul meu local daca fac aceleasi teste...dar oscamul nu....si totusi pare mai avansat....eu pana acum nu am gasit o solutie la problema mea...:(Quote:
Originally Posted by laleauaneagra [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
pai dragul meu pare mai avansat ptr ca ziceam doar,iasa pe banda rulanta toata ziua,deci.....e la zi:)ca e bine ca e rau nu conteaza
nu stiu,am zis doar teste,incearca sa pui services pe focus de unde trage oscam,asta daca se agata doar de o linie daca trage de la toit nu e ok,oscam e curva si umbla dupa ecm time mic si cauta mereu si uneori mai are si prostia de nu revine inapoi asa cum ar trebui
eu pe receptoru client am 5 lini din care una vine de la dm server unde e si focus......70 la suta din timpul unei zile imi lua din cele 4 linii sau se juca cand la unu cand la altu...am facut mama setarilor degeaba....am pus services de ignore in cele 4 linii cu focus si am rezolvat problema
acuma eu te intreb e ok ce am facut eu sau e o pacaleala,marsavie???sa nu pun si timpu pierdut cu tot felu de scamatori
si totusi to oscam folosesc,ma obliga dar e o diferenta intr unu ce il foloseste limitat si doar ptr un share decent si altu ce...
hai sa ti spun eu o lege ca si nea @picolo cerea o lege aici ptr unii..........oscam ruteaza ecm uri,oscam trage de unde vrea,cat vrea si cum vrea....cine lauda si venereaza oscam pe aia nu i intereseaza traficu,nu i intereseaza cat cere si de unde cere...PUNCT
Hai sa incepem sa ne lamurim intre noi cum e cu CWC INFo ala nenorocit de pe partea de cache-ex :)
Cum scapam de el?Sa va dau un exemplu:
1 oscam cu 15 peeri de cache-ex din care doar 2 au 0 la cwc info.
90% din cache e folosit doar de la cei 2 peeri cu 0 cwc info....
Eu momentan nu am timp de teste ..ma gandeam ca poate dau de careva pe aici care a testat/stie mai multe
@laleauaneagra
Ceva de genul asta am si eu...un receptor client legat la 2 receptoare care au cate un card local de focus, numai ca unul e intr-o retea locala. Normal ar fi sa ia din cel aflat in retaua locala daca ar fi dupa testele mele. Eu nu vreau sa folosesc services sau ignore...vreau sa poata accesa la nevoie si cardul aflat in locatia remote. Gandeste-te ca se poate intampla sa-mi expire sau sa am o anumita problema la cardul din receptorul aflat in reteaua locala. Clientul va lua de pe cardul din locatia remote sau din hop 2 (receptorul local). Ar trebui pana la un anumit punct...cand devine disponibil cardul din receptorul aflat in reteaua locala sa traga din el...caci cum spuneai si tu timpul de ECM ar fi mai bun, dar oscamul nu vrea ..el ia din receptorul remote (dar asta am rezolvat-o cu solutia propusa de tine) sau ia din hop2 din receptorul aflat in reteaua locala , ca si cum pentru el nu ar exista hop1...
Sincer nu vreau sa fac trafic aiurea daca pot lua din local...
Momentan e revolutie pe GIT la oscam.
Se rescriu parti esentiale se reaseaza cele "deranjate", toti asteapta minuni.
Urcarea sau decaderea sharingului de OSCAM sunt legate.
ca$$ul real si cel fiscal e deja pe multics.
In rest ... numai de bine :)