Blagovest 1/Cosmos 2520 @ 45 E
Am receptionat citiva transponderi in banda C la 45.0 pe cei doi sateliti stationati aici,Blagovest 1/Cosmos 2520.
Semnalul este destul de puternic devreme ce-l pot inchide cu o jumatate de antena,o parte din ea fiind acoperita de coltul peretelui de bloc. Cu siguranta ca daca n-as avea interferentele intre 3700-3700 MHz,el ar fi mai puternic decit am obtinut cu antena de 1.50m si in conditiile improprii de receptie.
Dar si-n atare situatie,m-am bucurat sa pot gasi(in premiera) doua muxuri rusesti T2-MI,pe care apoi N_Stanislav le-a raportat pe Lyngsat:
3721 L,15281,3/4,8PSK,PLP 0 & PLP 1: SRTS, DTT - Russian Federation,
3760 L,25720,2/3,PLP 0,DVB T2-MI Mode:SRTS, DTT - Russian Federation.
Din pacate, din cauza ca primul transponder,3721 L,aflat aproape de virful interferentelor(3700 MHz),am reusit totusi sa inchid semnalul si sa vad parametrii si continutul acestui stream.
Precum se poate observa pe spectrum,avem la aceasta pozitie un semnal tare care ar trebui sa-i incurajeze pe cei ce doresc sa incerce.
Am folosit antena de 1.50m,lnb Galaxy Innovations si placa tbs6983.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
satelescu
Express-AM44_11.0 W si Express-AM8_14.0 W
Si eu folosesc o antena de 1.50m,cu care am revizitat citeva pozitii in banda C (vezi postarile anterioare).
Ca in anii trecuit,gasesti doua programe tv rusesti transmise la 11.0W si 14.0W:Perviy Kanal pe Express-AM44,si pachetul Russia Today pe Express-AM8.
Primul satelit are o inchinatie cam de 0.7 grade,dar nu cred ca este un impediment sa-l gasesti,mai ales ca are paramtrii accesibili cu dispozitivele noastre,in special ca are mode QPSK si fec de 1/2,adica 3662 R,10808,1/2.
Cind l-am cautat, semnalul era doar la 1.2dB,dar putin mai tirziu,el a crescut si la 6dB. L-am receptionat fara probleme cu toate ca interferentele din zona mea mi-l atenua.Se poate vedea cum arata pe spectrumul postat (mai jos).
La 14.0W,pe 3629 R,22000,1/2,QPSK2,semnalul este si mai mult afectat de aceste interferente. Si cu toate acestea,am reusit sa inchid si sa receptionaz pachetul rusesc chiar la peste 1.5dB.
Pe ambii sateliti sint transponderi de data. Daca ai dispozitiv care stie sa citeasca paramentrii acestia,ai putea detecta mai usor cele doua pozitii.
Te avertizezi ca este o mica/mare problema sa determini cu exactitate cele doua pozitii dat fiindca semnalul,mai ales la 11.0W,este cam "labartat";o caracteristica mai veche,inca din prima perioada de functionare a satelitului.
Numai daca vei receptiona cele doua programe tv vei putea stii la ce pozitie te afli cu antena.
Frecventele de date,cu symbol rate mare,de peste 36000 Ks,pe primul Express,au semnal puternic care,sper,te poate ajuta sa localizezi pozitiile.
Express-AM44_11.0W
Express-AM8_14.0 W
satelescu