Re: Receptii Terestre-Pareri Vechi Si Actuale
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] mixing tvr + bulgaria
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] prima receptie btv in fata instabilitati
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] nova tv luata ca local o perioada mica de timp 2Min
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] instabilitate tipica ch27
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] power tropo in a morning near 3 local 7kw transmitters
the clicks is from the antena transmitters , problem is when start clicks add noise or stop reception from the seconds a low level signals tropo!
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
FULL RANGE TROPO IN ROMANIA .... and receptions near 7kw 3 transmitters
and my dedication from RVIC ... [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] .. signal favorite !!!
receptie extrema , slab pe UIF .. moldova 1 .. aprox 378km :gathering:
SUPER SUPER SUPER :cheers:
NOVA TV - ziua 1
ziua 2
ziua 3
acu alea cu antenele
si iata si cu btv-u
sau
sau
si in aceeasi dimineata pe 24
si recordul de 1 ora continuu ch27 luat ca local a doua zi
in the 13'st of april .. NIGHT TURK IN ROMANIA IN FM .. TV DX
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] btv network partea 1
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] btv network p2
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] btv burgas color
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] nova de la silistra ch50
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] semnal turk neidentificat
from international DX clusters area dxfmerurope UK say:
Quote:
2 DX-ers from romania receive simultanous in night 13 april , night tropo of the turk signal bulgarian tv ch26 burgas in cityes Bucuresti and Buzau .
zvartoshu reception :
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] btv burgas color
and
paco6667 reception :
it's a good tv dx from 220km and 268km in UHF
73's
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] when start turk propagation .. test maxim reception indoor with directive antena [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] mid range UHF tropo to 300KM to south west and propagation attack with reflexions in other station opus [ south east]
RUSE - SHUMEN- BOTEV in tropo medium - hight last night !
focus duolovo 100w !
93.9 info pro baneasa
94.4 fm plus
106.6 rra -
87.6 - 72dB [tropo affected]
96.5 trinitas -
105.0 mixing rra + oltenia
enjoy
a doua receptie posibila de shumen luat ca local in bucuresti .. :P emitea la 2 cartiere distanta :gathering:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] 47dB X3
София 29 КРТЦ Витоша - Копитото, 10 kW [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
SESIUNEA TROPO 2009 aranjarea antenelor pe grupe
Grupa 1 - 60mhz si antena de 101.1Mhz
Grupa 2-0 - antena circulara H+V in 95.9mhz
grupa 2.1 - 96.5mhz + ch39 + 62Mhz
Grupa 3 - 94Mhz - 92.5mhz
iata si vizualizarea de pe antene a directiilor alese
94.0mhz [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
92.5mhz [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
CH39 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
60MHz [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
96.5mhz [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
vechea orientare voces 101.1 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
si vechea mea inaltime + orientare a antenei de emisie 89.9Mz
pozele sunt cu greu realizare , nu de alta dar trebuie rabare sa scociuesti camera de catarg si sa il ridici , poza o realizezi cu maxima intarziere posiila pentru a putea realiza ce am postat eu !
73's Daniel Zvartosu DXFMROMANIA TV60Mz /3M / UIF
deci data de 12 si data de 23-24 au dat de inteles ca va fi cutremureanu prin cele mai tipice simtome :
PROPAGARE cu 3 culoare de mare putere , unu cel de barlad unu de istambul si demircoy , rar si simidimul , si oltenia novaci 3 . intre timp la 1 saptamana si 5 zile dupa cea de intenistate a degenerat in ceva ce nu se putea cuprinde , propagarea aparea fara sa fie vizualizata de radare . uitandu-ma cun amator si ne cruceam cum pe 22 aprilie sa primit tropo din nimic mai ales instabila in banda UIF si pe 23 si 24 aprilie a degenrat in cazuri speciale , de exceptie , masifestandu-se exact cum spun cei batrani , apare ceva tare ce nu poti nici o data realiza decat in vara si noaptea . Cand se produce un sesism stratul D este afectat in porportie de X la suta de undele de 0.6-0.8hz ale pre-seismului provocand troposcattere care cad din senin fara a fi ceva in masa ionica din strat , adica o cantitate deosebit de crescuta .. iata cum apare si dispare , iar apare si vine in valuri pe durate mari , vorbind despre semnalul radio din exemplul dat . In romania cutremurele inca din 77 se deosebesc prin mixarea simultana a semnalelor radio de aceleasi frecvente sau scattere cu aceeasi frecventa de genul cand o statie cand cealalta vin aleator sau ambele simultan dar astea pe perioade mari de timp adica intre 2 si 4 ore . Luam data de 12 aprilie la purecit , cea care a declansat o ALERTA in radioamatorism . Radio/TV sa masifestat cu o propagare normala pentru urmatoarele statii : edirne/demircoy / vacareni / novaci . Propagarea anormala a devenit pentru CET de la constanta care aceasta sa batut cu dw bucuresti pe 88.5mhz peste 2 ore, istambul zona camlica , statiile toate mergeau pe cararile betiei , adica nu aveau pic de stabilitate si ultimul exemplu cea mai tare receptie posibila este : statia capriloara receptionata in bucuresti la 50dB identica cu 107.7 cahul si mai ales pro fm bucuresti primea pe 102.85 si 102.75 culturalizarea barladeana. dovezile de alarma de seis, au aprut numai in banda de AM in zonele 882/909/981khz unde aparea un noise urat din cand in cand ore in sir. iata ca ajungem la data de 23 apr noaptea . Era una ce nu gandeai de tropo mare , o noapte radio tv linistita , adica semnalele erau pana in maxim 70km pe uif-FM. IATA cum la 4 dimineata baneasa CH46 a dat startul urmata de cobadin ch23 . FAza nasoala a fost ca veneau in shuturi adica 2 min erau color restul 2 min slabe . PE radarele igc apareau info-uri de la YMTK1 la kilogram[ foarte multe] . zona ansei locale a sudului de oras galati era prima ce comunica pe intern cu bg -tr . Deci TROPO de 538km aparuta fara pic de ceva normal deoarece oricine a aratat traiectoria mesei de ioni din D nu atingea romania, imposibil de gandit si realizat cum a aparut mai ales cum la ora 5 dimineata deja era puternica pentru ca se reflectau de la 220km semnale foarte tare / puternic .O distractie de radioamatorism ca una de vara , adica vara pe tropo din nimic , o inconstienta pentru uni care nu realizau ce grava este , si un plus de bataie de joc pentru cei ce erau atenti si ne zicea sa urmarim si noi petrecem ca avem tropo , nu in cazul meu . IAta ca la 8 dimineata se dadea alarma in scurte deoarece pe langa 10mhz veneau sunete ciudate ca si cum ai scruge zahar din punga in punga si un shuuer des ca o mira betiva care au speriat multa lume . ALARMA MEA este produsa spre ora 6 dimineata de 24 cand sa produs bataia pe parcursul a 3 ore si ceva intre 105.0 srr si 105.0 oltenia cu intensitatea fixa .. 43dB , nu oscila neam nici unu si nici nu varia acul la dB-metru . Cineva din Bragadiru a confirmat lumilor din bucuresti ca vine ceva ciudat pe uif ca o patura de pureci mai ales ca apar si dispar semnale pe unele canale si unele formeaza o proasta calitate receptiei tv locale prim mixaje si aici a plecat iar un semn de intrebare"?" . UNII nu mai puteau vedea prima tv ch38 ca dardaia alti nu stiau cine cu cine se bate pe ch50 .. amintirile dimineti alti din sud se intrebau cine vine pese sigma ch25 . SPRE ora dimineti am spus o vorba si am si 3 martori .. nu se poate sa stea mixate atat timp 105.0 oltenia-tulcea blocate in muceala pentru ca asta e un semn ca se produce ori la turci ori la romani sau bulgari un cutremur dar nu se stia cand . CIneva imi povestea ca spre seisme se unesc undele pana la producerea unui seism de 5 grade . Undele daca lovesc in stratul D si straul e afcetat de unda pre-seismica forma instabilitatii devine ca o apa de mare adicaadica face ape valuri si apar aceste uniri ale undelor pe diferite traiectorii , NOAPTEA DRUMURILOR DE UNDA DESCHISE.
ACUM ultima chestie . 90. info pro sa auzit in bulgaria la 20:28 ca LOCAL si instabila , gen sporadic pe timpul cutremurului . deci ce sa scris in chineza ca un cutremur se poate masura usor cu un emitator plasat pe munte e REALA 200% .
Mai adaug ceva noutate ca dupa cutremur si eu si cineva intre giurgiu si bucuresti am simtit acelasi lucru .. MAGIC FM 93.9 venind peste puterea normala , adica stradul D a fost afectat exact pe traiectoria sa estimez campina - ruse . Radioamatori in AM si LW cu am LOOP antena au auzit o huruitura cu 38min pana la producere crescuta peste statiile radio . Uni au auzit deviatie a purtatoarei unor statii uneori acuzand matuiera sau cresterea inaltelor pe AM .
iata in furier jos ca el are spre 5hz una si mai mare una spre 12hz
mai este si asta unde rezoneaza zona unde clantzane geamu
sau momente de zgomote muti de joasa frcevventa de presiune
asa se face la un cutremur ca un dx-er real .
in timpul cutremurului eu nu mai aveam timp sa ma sperii si sa ma pierd deoarece tremuram de bucurie ca pot sa testez anntena de LF si mai ales banda de AM .
deci in timpul cutremurului am inregistrat audio , am inregistrat seismograf si am inregistrat AM cum se manifesta !
editat spectric arata ca din 2 bucati a fost .
deci e valabila antena de LF
cat poate sa afecteze cutremurul uif-ul
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] receptia imediat dupa cutremur de 3.5 grade
culmea ciudateni e ca bucur4etsiu mergea nedublat ceea ce e anormal pe nord vest adica spre apaca cand normal protv si tvr merg cu directie spre nord nord est de la mine din cartier si realitatea nedublata luata din laterala antenei , shumen ch56 luat beton noaptea care normal e facut franjuri de propagare si mai ales slobozia ce in mode normal apare cand da botevu' pe 24.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] 3 la 10mi .. care mai vrea novatvr1proteve .... hai ca e editie moka
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] protvr 1
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ce face cedemeau' lu zapulanshtain ..
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] diminiatza pi racoare mandu stau cu propagarea la soare
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] protvr1 cu momente desghetzabile
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] noul slide .. protv sta fix si tvr1 scroleste peste !
Printre propagarile de primavara se numara si cele de giurgiu , cele de harghita si rar ff rar cele de ruse , adica nopti cu zonele numite. Propagarile sunt clare si foarte greu de realizat vara.
iata un exemplu de giurgiu luat in bucuresti fara pic de ruse tare