Mai exista si ziaristi care au coloana vertebrala
Din fericire , la Realitatea TV , mai exista si ziaristi care au coloana vetebrala ...
Ce-mi doresc de la Moş Nicolae
de LIANA ALEXANDRU
''
In urma declaraţiilor martorilor, a investigaţiei experţilor criminalişti şi a tehnicienilor independenţi, rezultă că inregistrarea din 2004 e reală, dar că imaginile au fost accelerate un pic pe final. Aici e chintesenţa. Un pic. Ea face diferenţa intre o mangaiere, un frecuş, o imbranceală, un pumn in cap sau un cap in gură.
Cu ani in urmă, in mandatul social democratului Adrian Năstase, am avut o experienţă un pic ciudată. Ii luasem un interviu domnului Ciuvică după arestare şi il pregătisem pentru difuzare la radio in jurnalul de seară. Era aranjat tehnic sub supervizarea colegilor din montaj dar, inainte să intru in emisie, mi s-a comunicat că e un pic cam lung şi nu mai poate intra. Nu l-am difuzat, deci. Totuşi, băieţii din montaj m-au ajutat să selectez nişte clipuri ca să le putem integra intr-o ştire in jurnalul de dimineaţă. Cand am venit in zori la redacţie lucrurile erau un pic schimbate. Jurnalul era deja pregătit. Ştiri puţine şi multe sincroane cu Gigi Becali, proaspăt lansat in politică de Viorel Hrebenciuc. Am refuzat să mi le asum şi am reformulat jurnalul. Spre seară, mi s-a adus la cunoştinţă că responsabilităţile mele se vor schimba un pic. In sensul că de luni nu voi mai avea dreptul să editez şi nici să prezint jurnale. Voi rămane insă la dispoziţia redacţiei. Pentru rapida reeducare a competitivităţii, am fost trimisă sistematic la videoconferinţele cu prefecţii. E adevărat că acolo, jurnaliştii erau sătui un pic, dar asta nu se simţea la radio şi nici nu apărea la televizor. In rest, toată lumea demonstra maxim profesionalism. Regimul era mulţumit.
Din toţi pumnii pe care presa i-a primit in vremea statului social democrat, eu am fost pocnită un pic. Tot cate-un pic, rand pe rand şi la fel de discret, mulţi tineri jurnalişti s-au trezit restructuraţi, trecuţi pe linie moartă sau numiţi in posturi simbolice. Ei n-au fost consemnaţi in niciun raport privind libertatea de expresie pentru că s-au preocupat să-şi găsească repede un alt job.
Numai că printre aceste picuri, s-au strecurat curajul, entuziasmul, candoarea şi, pană la final, tot un pic a făcut diferenţa de voturi in 2004. Ea ne-a ajutat apoi să ne dăm frau liber opiniilor, să ridicăm părerea la rang de dezbatere publică şi să facem din debate un produs jurnalistic in sine. Şi pe Ciuvică picul acesta l-a incurajat să se exprime. Şi le-a plăcut tuturor. Ne-am luat laptopuri şi ne-am făcut experţi in orice, am urlat, am făcut spume, am ras copios, am fost naivi, apoi geniali, ne-am revoltat, am injurat, am spus tot ce ne-a trăsnit la televizor, pe bloguri… In general, am fost de capul nostru. Mă uit in urmă şi mi se pare că bucuria de a fi aşa de liberi vreme de cinci ani a ţinut… doar un pic. Poate de aceea am şi uitat atat de brusc.
Dar pentru pic ul acesta voi merge duminică la vot. Pentru fărama care face fundamental diferenţa intre o mangaiere, un frecuş, o imbranceală, un pumn in cap sau un cap in gură.
Tot primesc pe mail de la Moşul mesaje cu ce-mi doresc. Moş Nicolae, eu atat iţi cer: doar un pic… ''
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]