Re: Receptii Terestre-Pareri Vechi Si Actuale
iata ca se sfarsi o zi extrao***nar de placuta pentru dxerul zvartoshu de la dxfm romania , cunoaste adevarata romanie vazuta de prin campie !
fusei pe pavarani la o intalnire , eh dom elgordados de le fedd creeps nu sosi , eh de acolo nici nu plecai bine la buza pavaranilor la elevatie 87m ca vazui muntii ! eh , hai ca asta e inceputul , decat sa incep de la mijloc incep cu raul SABAR si cu BATZU bulgaresc infipt in deal ce se vede de la mai bine de 52km in diagonala peste tutracan de lutkov , deh , cu oki ma staduiam sa vad , cu 55x am adus aproape releu lu peste , oricum si fabrica de caramizi am vauzto cea de dupa turtucaia de pe pavarani deci vizibilitatea a fost extrema in sud de romania !
hai sa incepem cu inceputu ..
vizibilitate excesiva .. de la SABAR pana la HERESTI - distanta exacta 11.6km in fatza , dealu pavarani se vedea ca local .. eh .. asta este prima imagine cu care m-am intalnit [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] .
bun , dupa ce am belit camera la maxim .. nici nu m-am gandit pana nu scot releu lu peste .. ce arata asa [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] bineteles spre dreapta se vede si varfu la turtucaia vag ! sunt peste 2 randuri de dealuri ! data trecuta le numarasi e de data asta le-am apropiat ! bun .. mersei mai aproape de pavarani si incepui smotru !
prima poza de la falastoca vazuta prima bucata [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] cea de langa calnesti . mersei si la zona "izvoru dulce de calnesti " si facui o poza de genu [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] bun si clar ca de aici ma intartat o amintire gen rvic ca nu poate focaliza releul de la mironesti de gsm .. bun daca nu poate lasa ca ma chinui eu cu lentila mea . [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] deci .. aici a fost punctu de intalnire la bifurcatie , cca 25min , daca nu a venit am luato spre pieptis si dai si urcal .. bun .. acolo incwepu sa apara surprizele :
1. pima oara cand sui pieptisu la ciulini , acolo vazui una tare , prea multe comune dea latu .. adica peste colibasi varaesti si frumusani se mai vedea una si o bucata de munte departe . arata de genul [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
2. la o alta viziune in est , pana mea , se vedea la heresti peste case pomi ce imi aduce aminte de dx facut pe timpuri cu rvcu .. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] oricum pana acolo s vreo 12km si peste ei se mai zarea ceva .. vag .. budesti !
3. mai hacana la sudezt se vedea de la tutucaia spre silitstra lutcovu .. ma uitam cu 4 oki si cu 3 bale dupa ca nu imi venea sa cred ca se poate vedea asa ceva .. asta adica [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] boon
de aici se rupe filmul ca dadea sa apara soarele , spre nord apare ceva ciudat , adica in parnorama daca ma uitam exact in nord vedeam vag printre ceatza de la umezeala cum apar contrururi .. asta crededeti-ma ca nu baseam ca sunt de muntzi . credeam ca e eraoare vizuala .. adica ceva ce arata asa [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] .. dupa 1 min .. ma uitam ca bou la poarta noua .. oare sunt treaz sau asta e vis .. vedeam anormal , de la dopreni , drumu spre oltenita , in departare cu camera case .. ma uitam ca la fel4 .. oare ale cui or mai fi alea , in fine consultand gps auto .. am gasit afumati voluntari in perependiculatritate exacta cu valea calugareasca ce vedeam eu cu benoclu meu .. adica poza asta care ma uimea din 2 in 3 secunde ca nu stiam ce comuna mai apare in panorama [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] .. uitati-va si voi ca eu sunt cu okiu cat ceapa acu .. vad casa de la frumusani aia de 2 etaje prima rosie dupa care 3 raduri de pamant , comnuna departata si muntii de la valea calugareasca [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] .. eh de acu incepe caterica .. rasete .. amintirea .. bunicamiu imi povestea ceva de genu .. bai dane .. acu 40 de ani ma suiam pe creasta si vedeam fabrica de caramida de la bulgari .. e acu in 2008 ma sui pe aceeasi creasta si spre sud sud est vad si eu ceva cool .. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] deci .. miracole din bunic in nepot sa vezi ceva ce nici nu te asteptai .. e acu ce ma trece , sa scad din compresia mare si sa fac poza cu calitate mai ridicata la muntii de la valea calugareasca vazuti .. pe gps indica exact peste campuri 86.23km .. deci ceva la babord bun .. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] deci , acu sa vedeti vana de balamuc , poza cu zoom la calitate , 55x la calitate , eh si nitzel noroc .. nitzica vizibilitate mai mare , case si mai departate si mai clar vazute [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] . ma uitai imediat spre silistra si vazui realitatea .. tutucaia silistra si mai clare .. mai ceva ca un film de vis .. oricum sunt 36km in diagonala paana la dealu lor [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] in fine .. acu trecem la adevaraciuni .
iata de pe dealu bulgaresc de dupa turtucaia un releu .. acelasi cu sabaru .. hehehehe , iata ca vizibilitatea mil baga printre depresiunile pavaranilor de la mironesti ciumati .. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] .. trecui argesu si trasei si aici o poza mistoaica cu compresie mica sa vad luciu apei .. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] .. dupa atata calmitate ce la luciu .. incepui sa fac iar pe binoclistu .. vazui un releu bengos .. exact la cuca macaii de deal peste camp .. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ..
.
.. de aici am luato la calcaie spre HESRESTI unde nea rvic zicea c.. tzin minte .. de pe releul de pe deal nu emite RRA .... hehe .. exact de pe snr emite rra si tvr ce alimenteaza oltenitza ! uite poza cu jucaria de pe dealu greaca - hotarele - pavarani coata - [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] deci conu rvc , poti za zici orice acu .. ai in fatza minisolnitzele de pe dealu curului stufos .. binenteles si tvereu sus an varf .. , poza realizata exact in hotarele la primarie .. sa vedeti cat de inalt e dealu pavarani acolo la 92m .. se mai vede o laie in coata releu .. am mers si accolo exact unde incepe urcusu spre greaca .. aici adica [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] .. se vede si coama de la casoaiele alea de 2 etaje de pe langa coata .. hehe , la 2km de el se vad antenele de pe el si culorile originale .. hehe coool .. in fine .. acu ne intorseram si mersei expre cu cracu podu de la heresti hotalele cel modern special conceput cu 2 benzi .. uan masini si una pietoni si carutze .. asa nene pe sistem .. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] bun nene .. acu sa vedem de la 3.3 km releul cum se prezinta de pe pod stiind ca elevatia era de 72m [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] .. hehehehe .. amintire pentru odinioara .. parca , pe stanga rvic puse masina si pe dreapta faceam dx si fulgera peste camp .. hai victore adutzi aminte ... [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] .. bun .. deci travel dx romania a ajuns la final .. va multumesc pentru atentie .. mai ne vedem cand mai ies la binoclat ;) zvartoshu !
Pai la TA8132AN ai la pinul 7 AGC.Daca vezi ca nu isi regleaza corect castigul ii dai tu 4V si ramane asa.
Quote:
Pai la TA8132AN ai la pinul 7 AGC.Daca vezi ca nu isi regleaza corect castigul ii dai tu 4V si ramane asa.
Multumesc.
chiar ma bucur vazandf cate o schema si aratandu-se cate ceva , cu mare placere citesc fara sa raspund ! daca mai deschideti tunere si antene , bagati poze , ca imediat ce termin camera , ma bag sa fac poze cu integrat de ultima generatie cu decodor stereo / rds / radio / am /fm pe el , cu 4X32 pini .. pelanga asta o sa pun si poza cu ce am eu la blaupunktul bp5501 , seria bp seria cea mai buna la capitolul amintiri si sensibilitate . seara buna mai baieti!
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
87.6 shumen
87.8 minisat
88.1 minisat
88.6 radio valcea1
88.7 rra
89.1 cultural
89.4 europa fm
89.5 cultural
89.7 cultural
90.1 radio z
90.5 radio 1
90.8 magic fm
91.2 kiss fm
91.5 radio 21
91.8 solnita
92.2 radio hristobotev
92.2 hristo
92.5 zu
92.9 rra
93.4 europa
93.6 radio fresh
93.9 magic
94.0 bulgaresc
94.1 ??
95.0 pro
94.8 guerila
95.0 radio 21
95.7 botev
95.9 wil
96.3 galaxy
96.6 orion
97.9 info pro
98.0 kiss fm
98.0 kiss fm
98.3 bucuresti
98.7 21
98.8 europa fm
99.2 kiss fm
99.75 bulgaria1
100 flocus
100.2 21
100.3 galaxy
100.5 nrj
100.9 hroizont
101.1 rra
101.45 horizont montana
102.0 horioznt
102.5 cultural
102.5 cultural
102.8 pro fm
103.3 semnal
103.4 rra
103.7 cult
103.9 rock
104.5 itzi bitzi
104.7 kiss fm
105.0 oltenia
105.5 info pro
105.5 info pro
105.7 muntenia
105.8 sport
106.2 sity
106.6 rra
106.7 europa
107.1 evanghelia
107.3 21
107.9 darik
kiss barlad
98.0 targoviste
98.5 canlia
98.8 europa fm slatina
101.1 calarasi
kiss slatina
info pro network
sos ploiesti
semnal facut praf de srr
infinit .. sunet de baza .. dinamica
:gathering:
Quote:
chiar ma bucur vazandf cate o schema si aratandu-se cate ceva , cu mare placere citesc fara sa raspund ! daca mai deschideti tunere si antene , bagati poze , ca imediat ce termin camera , ma bag sa fac poze cu integrat de ultima generatie cu decodor stereo / rds / radio / am /fm pe el , cu 4X32 pini .. pelanga asta o sa pun si poza cu ce am eu la blaupunktul bp5501 , seria bp seria cea mai buna la capitolul amintiri si sensibilitate . seara buna mai baieti!
Aparatul este aproape gata , mai am de lucru la scara numerica (LC 7265) si carcasa . In cele din urma tunerul l-am "imperechiat" cu LA 1265 (FM : IF amplifier, quadrature detector, AF preamplifier,
signal meter, tuning indicator drive output ) . Am sa postez o poza cu "produsul final " si eventual din scheme , daca intereseaza si pe altcineva .
Inca o rugaminte , o schita de antena FM se poate ? Ceva relativ simplu si cu aspect care sa nu bata la ochi ; radioul l-am facut pt la serviciu - cam la jumatatea drumului intre Tulcea si Constanta unde nu se receptioneaza bine nici emitatoarele dintr-o parte nici din cealalta .
mane vezi ca ai antena circulara a mea , aia cu 50% H si 50% V postata , ai asa , jumate de element la 38cm si jumate 38 , pe masa , la semnal ai 38.5 jumate 1 si jumatea a doua 38.0cm , nota este ca sa o faci pe lemn si sa nu ai sarme sub ea la 1m , trebuie musai sa fie lasata pe ceva ce nu are treaba cu metalul !
Quote:
mane vezi ca ai antena circulara a mea , aia cu 50% H si 50% V postata , ai asa , jumate de element la 38cm si jumate 38 , pe masa , la semnal ai 38.5 jumate 1 si jumatea a doua 38.0cm , nota este ca sa o faci pe lemn si sa nu ai sarme sub ea la 1m , trebuie musai sa fie lasata pe ceva ce nu are treaba cu metalul !
Sa incerc , dar mai am o nelamurire : tunerul are impedanta de intrare 50 ohmi cablul coaxial e de 75 ce adaptari trebuiesc facute ?
val , vezi man ca se gaseste coaxial de 50ohm , rg58 dala subtire . cumpara nu mai sta cu inima impietreita ca nu ai adaptori. si cu 75merge nu face urat , insa trebuie sa vezi bobina cond pe intrare sa il adaptezi.
Quote:
captura record , post vertical , nu apatine retelei , radio ok , radio zu , frec , 88.3mhz , antena nord sud , verticala . nu am identificat de unde este si ce este , am ascultata aproape 2 min , am prins schimbarea intre melodi si nu ave jingele , am dat sa mai caut ratacite pe banda si nu am mai dat de nimc altceva , la intoarcere , pe 88,3 canta radio k cu muzica de la hi-q.... un no coment e mare amploare .. ma uimit
camera panasonic la developare :
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] veronica
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] radio diakonia 93.8 grecia , bonus pe stat d ''exclusiv''
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] radio evros grecesc 97,1 , exclusiv cerand selectivitate de la97,3 mega pleasca minisatiana
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] exclusiv radio constanta 100.1 face ''praf'' radio 21 , ccea ce nu sa mai pomenit asa ceva langa bucuresti ziua dupa ora 11
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] radio belgrad 1 , primele sunete ale primei mele receptii in aceasta zona , acest post sa propagat perfect , de la 11:17 pana la 14:29 adica a stat in stereo continuu numai scazand nitel din intensitate . caz ''IDEAL'' nu normal. mai ales tinem cont , antena era petarda orizontala deschisa si co cioata de @98mhz@
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] moldova 1 cahul 100,7mhz scoasa perfect , cu mici deviatii de la one fm , oricum este a doua receptie mamut ce o prind in aceeasi zona cu aceeasi antena .. ura !
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] moldova 1 prinsi cand vorbeau , eh , asta nui nimic , sa vezi basheala la propriu ce baga one fm , ba da e atat delabartzat , deviatie grupa mare.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] hristobotev netw , 88,2 / 95,7 si 92,2
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] extra exlusiv ,unde poate ajunge propagarea de dimineata ora 10 .. iasi fm 96,3 scos pe VERTICALA ,,, deci nu pe orizontala'''' uitati aici pleasca de propagare
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] burc fm , strat d in actiune 422,87km , etc , ia fiti atenti cum incepe , bartai scateru grecesc peste el , asta nui nimic la ora 12:06 toata banda unde er liber , baga stereo cate o secunda cate un post , ziceai ca esti in filme de groaza , facea ca la pesemide din noaptea aia cu italieni/germani .. aici baseau numai greci si arabi. la 1 sec sau 2 , am depistat separat 88,3 clasicu lazal el samad si cu 92,4 radio aman .. astea le stiu pe deasupra modulatia .. etc
rerevin cu filmele de la elefonu motorola petrdo-e770-plici
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] iasi si rra , ciomageala de pe 96,3
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] rra barlad
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] kiss barlad cu rds
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] iasi fm scattere
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] constanta cu putere scazuta
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] k sinaia
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] scatter sud vest de putere 88,2
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] belgrad 1 la scattere sau propagare vaga ..primele simtome de ieri
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] in buc e muceala darik to 21 , iata la tzara spre darik cu maraie 21
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] post ucrainean ratacit la propagare.. oare?!
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] uite aici o tzeapa luata bine de la propagare de verticala , ascultand voces de o data ma trezesc cu sky .
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] incredibilul , pro fm campus , 20w auzit in 28km
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] trt3 a camlica kulesi si radio iasi scatters power or low
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] melodie calumea pe radio iasi
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] horizont montana 101,400mhz scos
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] radio constanta 100,1 scos fara fas bar si alte alea , oricum 21 nu se mai auzea decat zdrente
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] rra 102,7
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] pro fm medgidia 89.9mhz
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] pro fm lider fm 92,4
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] kiss slobozia , ceea ce nu va mai prinde nimeni in gura imaginii bulgaresti de pe 93,25mhz
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] europaconstanta si propagarea
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] guerila cernavoda
continuam cu filmele magice la o mega propagare
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] magic fm network
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] radio city
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] galaxy network
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] horizont montana scos bine pe 101.4
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] kissmelita sinaiana cu erdeesh
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] langa releu heresti am scos kisselnitza constanteneasca
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] lider fm pro fm partea 1
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] c fm cu rra la ciomageala fara numar
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] flocus efeem buzat 93.8 efem
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] pro fm medgidia .. mai bine
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ita aici lider fm la reclame
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] floricele fm incoltit de info pro si fresh fm, traiasca stilozu calarasan. culmea culmilor .. cu antena spre noi sud vest habar nu are de receptie fluenta/coerenta .. loooool
lista de semnal receptionat la colibasi de girugiu.
87.6 shumen
88,0 kiss fm
88,1 horizont
88,2 hristobotev
88,2 trt3
88,3 radio k
88,3 radio zu
88,6 radio minisat
88,7 varna
88,7 rra
88,8 burc fm
88,9 radio 1
88,9 radio sud est
89,1 radio cultural
89.2 national
89.4 europa
89.8 white
89,8 favorit
89.8 magic fm
89.9 pro
90 info pro
90 turci
90,05 postneidentificat
90.3 shumen
90,4 targoviste
90.5 shlager
90.6 neidentificat
91.1 kiss fm [ sub antenele de la rra]
91.5 darik
91,5 21
92.0 info
92,2 bulgari
92,3 ukraineni
92,4 pro fm lider fm
92.5 tupiznica radio belgrad 1
92,9 rra
92,9 c fm
93.0 trinitros
90,6 fres
93,8 focus
93,8 radio 1
93,8 radio diakonia
93.9 info
93.9 magic
94 voces
94,4 fm plus
95.1 unknown
95,6 guerila
95.9 wil
96,2 info pro
96,3 radio romania
96.3 iasi fm
96,3 galaxy
96.5 trinitros
96.5 kiss
96,7 radio darik
96,7 radio expres
97,1 evros
97,2 trt
97,4 muzica populara
97,4 bulgari
98 neidentificat [ nu parea a campus]
98,6 neidentificat
98,7 neidentificat
98,8 neidentificat
99.0 veronica
99,1 magic fm
99,2 kiss
99,4 guerila
99.5 europa
99.75 bulgaria 1
99.9 guerila
100 focus
100.1 constanta
100,3 europa
100.3 galaxy
100.5 city
100.7 info
100.7 darik
100.7 moldova 1
100.8 national
100.9 europa
101 neidentificat slab
101.1 sky
101.1 voces
101.4 horizont
101.6 njoy
101.6 rrc
102 hroziont
102,4 eidentificat
102,5 rra
102.5 rrc
102,5 horiz
102.6 rrc
102.7 rra
102.7 house
103.3 horizont
103.6 k
103.8 campus
103.9 rock
104.3 horiz
104.4 neidentificat
104,5 mitzi
104.7 kiss
104.9 darik
105 rra
105 oltenia
105 darik
105.2 radio 21
105.5 info pro
105.5 stil fm
105.6 magic'
105.6 fresh
106.0 oberon
106,1 europa
106,4 rra
106,6 rra
106,9 njoy
107,2 hristob
107.7 micu boulean
107.7 darika
108.0 dolunaie de la c..a
radio bp5501 , antena 2 X 75 cm telecopica din trusa dx tools , coaxial de 98mhz divizor , antena divizor exatc 98mhz , catarg de antena 2m