Ar merge pe o antena de 1m in focar principal Hotbird si in secundar Astra si Intelsat 1W?
Locatia: Cluj
Printable View
Ar merge pe o antena de 1m in focar principal Hotbird si in secundar Astra si Intelsat 1W?
Locatia: Cluj
Ar merge dar pe intelsat iti vor intra doar transporderele cele mai puternice adica in jur de 5-6 transpordere dar cu semnal slab
mai bine pui o antena fixa pe intelsat 1W si antena de 1m o pui pe astra 19 cu un lnb monobloc pentru ASTRA-HOTBIRD!
daca in poza aia e sirius si hb unul langa altu si altreailea 1w eu imi tai koaiele :) acoloe e w2 langa hb si sirius in dreapta singurel !Quote:
Originally Posted by zappa [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
regards
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
@ripper,
Precum vezi din poza,poti pune nu numai trei lnb-uri,ci cinci,sau mai multe.Multifeedul de mai sus are urmatoarea configuratie:.centru-1.Hotbird 13E,stinga-2.Astra 19.2E,dreapta-3.Siriu 5E,4.Thor 1W,5.Amos 4W/A.B.3 5W.Pe Thor intra toti transponderii in afara de cei care au focarul Nord,adica de la 11823 in sus,plus Intelsat 10.02 cu o antena de 0.9m.
costel1
Super un montaj reusit ,FELICITARILE NOASTRE!!
@costel1 ... Merci mult. Poti sa ne spui si locatia ?Quote:
Originally Posted by costel1 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Ce demensiune are antena?
@ripper & dic_star79,
Antena e de 0.9cm{am mentionat in postul anterior} si e montata in Cluj.S-ar putea adauga inca cel putin un lnb pentru Astra 2A de la 28E,dar din cauza peretelui,care nu se vede in poza,antena n-are vizibilitate pe acest satelit.O sa mai incerc iar daca voi reusi am sa pun poze.Lnb-urile sint marca Strong de 0.2db,o noutate recent intrata pe piata din Cluj prin intermediul magazinului Sat expres.
Dat fiindca Atlantic Bird 3,la 5 W e atit de aproape de Amos,doar la un grad distanta,intra semnal si de pe acest satelit!
costel1
O sa o configurez si eu pe a mea cu cateva LNB in plus dar o sa am nevoie de un comutator diseq 8+1 sau macar 5+1 dar nu se gasesc,vreau s ai mai adaug amos poate si intelsatde la 1 vest. Aveti idee unde as putea gasi un 5+1?
O idee buna va poate inspira si ade aici ce Multifeed doresti sa ai
Comutatorul ce-l folosesc la multifeed este de 8X1 si m-a costat 980.000lei;l-am cumparat de la un amic.Recunosc ca e cam mult pretul,dar daca ai unul de 4x1 si receptorul are la diseqc si functia "Repetare Diseqc" ii poti adauda un comutator de 2X1 sau inca unul de 4X1,si atunci nu-i nevoie de 8X1.Daca iti procuri unul de 8,sa pui in receptor pe diseqc 1.1!Quote:
Originally Posted by dic_star79
succes,costel1
Instalatia din poza nu are cum sa functioneze , am facut si eu tot felul de combinatii si intotdeauna lnb ptr sirius este mai sus decat cel de pe hotbird cu aproape 20 mm (aproximativ ca nu am masurat) cu suport reglabil . As vrea sa gresesc dar ... nu a reusit sa ma convinga absolut deloc costel1 .
@maximuss,
Iti inteleg neincrederea daca ai incercat si tu sa faci ce am facut eu.Cum as putea sa te conving?As putea sa pun poze cu fiecare satelit receptionat daca prin asta as putea proba ce am afirmat mai sus.Am sa si fac asta cit mai curind.
Dar sa stii ca se pot pune si 8 lnb-uri.Ti-as arata si o poza,dar daca la cinci esti neincrezator,cum te-as convinge ca e posibil mai mule lnb-uri pe mutifeed?
In paranteza fie spus,ce crezi ca ne determina sa intervenim pe forum?Sa ne facem nume din nick-urile ce ni le-am ales,care mie cel putin nu-mi aduce niciun folos practic,sau pentru a face schimb de idei si experienta ca fiecare sa invatam de la fiecare?Eu din acest ultim motiv am si pus poza respectiva,si altele de pe alte topicuri,pentru incurajare si impartasi si altora din modesta mea activitate de pasionat de instalari de receptie.Rabdarea este prima conditie pentru orice reusita,indiferent de domeniu!
costel1
Sa sti ca apreciez munca ta , eu stiu cat m-am chinuit si nu am reusit exact cum trebuia adica sa am semnal maxim pe toate transponderele . Am ales combinatia 16+5 si abia am ajuns la un compromis. Sper ca pe site-ul asta sa fie altfel decat pe rdi si scuza-ma asa sant eu mai neincrezator un pic .
Depinde acum si de ce antena ai pentru a face acel sistem multifed,din cate stiu nu orice antena ofset poate receptiona mai multi sateliti,ecartul cica ar fi pana la 20de grade pentru o receptie buna.
Receptorul este un Echosmart dsb 790,acuma nu stiu daca are functia<repetare diseq> pt a face configuratia 4/1 si 2/1. Am gasit comutator diseq 8/1 la D&K dar are un pret cam piperat aproape 120ron.
Pentru sceptici,m-am gindit sa pun aceste poze pentru a demonstra nu atit ce am reusit eu insumi,si fata de care maximuss si-a exprimat neincrederea,ci pentru a-i incuraja pe cei interesati sa receptioneze mai multi sateliti prin multifeed.De fapt nu-i mare scofala,se ia un suport dual feed clasic{Astra si Hotbird} care prin adaugare{montare} se prelungeste "bratul" lnb-urilor incit sa se poate prinde fiecare lnb.Se poate vedea din poze cum am montat aceste suprturi si taiatura pe care am facut-o ca sa pot deplasa lnb-urile la distanta potrivita{adica,cum ar veni,sa aflu azimutul},ceea ce n-a putut colegul nostru acelasi maximuss.
M-am folosit de un receptor Strong 6061 PDR care are posibilitatea sa gestioneze comutatorul diseqc 1.1 pentru cinci sateliti,dar el este capabil sa comute pentru mai multi.Tot din poza se poate vedea ce tip de comutator folosesc,8x1,care chiar daca pretul e piperat{prea piperat@dic_star79} isi face treaba.
costel1
ps-@Admin,foarte bine ai facut ca topicul este sticky si l-ai pus sub un titlu mai cuprinzator!
Precis se va mai dezbate subiectul pe viitor, pt ca e interesant ...m-am gandit ca e mai bine cu numele asta la topic... mai este un topic dar ala ramane doar pt multifeed pe H_H... felicitari pt multifeed-ul tau si pentru intentia de a incuraja omu'... eu am renuntat la al 4-lea lnb :D n-am mai avut rabdare... dar acum sa stii ca m-ai ambitionat si cum am timp cum purec iar sistemele :DQuote:
Originally Posted by costel1 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Cine mai are multifeed-uri de la 3 lnb-uri in sus ar prinde bine mai multe detalii...
Succes tuturor!
/le: apropo... sunt smoderator nu admin :D
Hi.
Readuc in actualitate aceasta discutie.
Sunt nevoit sa demontez antena motorizata datorita uzurii acumulate la montura in atatia ani si as incerca un multifeed (1w+5e+13e si poate+4w) pe o antena de cca 1 m pe perioada ''reparatiei'' si nu numai. Zona este Bucuresti.
Stie cineva ce tip de antena se preteaza cel mai bine la asa ceva si de unde o pot cumpara?
Aceeasi intrebare pentru lnburi si comutator.
De asemenea, daca cineva foloseste o astfel de instalatie in zona, as dori sa aflu ce pierd pe fiecare satelit fata de o antena standard.
Cu respect,
dolby.
Sal dolby.
Cel mai indicat ar fi o antena de1,2 apoi 3lnb alps+unul normal. Fixezi antena pe 1vest ca sa ai maximul apoi cum te uiti din fata antenei vei avea in centru intelsat,in partea dreapta amos iar in partea stanga sirius si hotbird. O sa fie mai greu sa faci montura pt sistemul multifed!
Bafta!