Re: Intrebari incepator IPBOX 910HD
Quote:
1) instaleze pe sifteam ultima versiuna.....
2)intra la panel si instaleze pe mbox/newcs sau pe mgcamd/newcs
3)intri la menu si la info vede ce ip ai luat de la router ipbox.
4)dupa pune la flashxp pe adresa ip care a luat ipbox si pt user si parola pune asta:
user:root
parola:relook
5)dupa deschide la router pe poarta 5566 tcp si udp
6)si dupa face ce spune exact aici daca vrei sa ai mbox (GBOX)
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
**trebuie sa ai si pe boxkey daca vrei sa merge DOlce cartela la MBOX sau la mgcamd.
Daca vrei sa folosesti pe cartela numai fara sa faci sharing atunci instaleze pe ultimul NLB si activezi de la menu pe mgcamd.Si configurezi pe newcs.xml cu boxkey si merge din prima.
Toate HOW TO merge si la restul de receptoare ipbox.Eu am facut prima pt ipbox 9000 pt ca a fost primul model care a aparut.
OK. Am reusit sa fac sa comunice box-ul cu calculatorul prin FlashXP :dance:
Dar m-am impotmolit la punctul 5. Cum fac sa deschid la router tcp si udp la portul ala?
Cum deschizi pe portile la router nu putem sa te ajutam...Trebuie sa cauti la manual lui router sau prin google pt modelul tau si sa gasesti pe solutia....
:sorry:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Dar pentru unii e foarte greu sa citeasca si sa si inteleaga ceva.
ovidiumarius nu te contrazic...dar incercarea moarte n-are :)
OK. Am descarcat programul, si acum banuiesc ca trebuie sa aleg o aplicatie din coloana din stanga (default applications), dar acolo nu se regaseste mbox sau gbox...deci banuiesc ca trebuie eu sa creez aplicatia (custom applications)? Sa zicem ca scriu o noua aplicatie: Mbox, dar dupa asta imi cere sa introduc tcp si udp ports pentru ea - ce numere trebuie sa trec acolo? Apoi trebuie sa-mi selectez modelul de router dintr-o lista. Eu am Thomson Speedtouch 546 v6, dar acolo am optiunile: 546, 546 5.2.7.19.0, 5x6 6.1.0.5, 5x6 6.1.3.1 si 5x6 6.1.9.6 Eu banuiesc ca prima varianta (546) e buna, dar sigur ea trebuie aleasa?
1) Am deschis portul 5566 pentru "aplicatia" Mbox, si am mai deschis un port, separat, 12345 pentru Newcs. Oare mai era necesar si al doilea, sau sa-l las numai pe primul?
2) Boxkey-ul meu de la Dolce este de forma: CCLLLLCCCCCCCCCCC CCCLLCCC CCCCC, unde "C" este o cifra si "L" este o litera. Care este boxkey-ul care trebuie transformat in hexa, cele 10 cifre succesive subliniate de mine, sau altele?
3) Am un motor pe antena, montura Opticum H-H, si nu stiu cum se pot face setarile pentru motor (la Dreambox stiu, dar la IPBOX nu). Setarile pentru sateliti le-am luat de pe server, am dat scanare, dar nu-mi gaseste nimic. Trebuie sa mai fac ceva care imi scapa... Vreo idee...unde am gresit?
1)Daca vrei sa dai pe cartela ta numai prin MBOX nu e necesar sa deschizi pe poarta pt newcs.Daca vrei sa dai si linii de la newcs direct la anumite persoane care au cccam sau newcamd atunci trebuie sa fie deschisa si poarta de newcs.
2) la boxkey faci in felul urmator se iau ultilele 10 cifre de pe conserva se pin doar 9 in calclatorul de la pc ex: 182377xxxy
in calculator pui doar 9 adica fara "y" si dai transformare in hexa vei optine 7 litere,cifre la care adaugi in fata un "0"zero
3) Pt setarea lui motor e bine sa citesti pe manual...care explica cum trebuie sa fie setat....
La pct. 2), ultimele 10 cifre sunt intercalate cu niste litere. Cum se transforma in hexa, am citit in tutorial, dar practic nu stiu care sunt cele 10 cifre care trebuie transformate - grupul subliniat de mine, sau pur si simplu ultimele 10 cifre din serial, facand abstractie de literele intercalate...?
2) Box key nu e cel scris de tine acolo. Se gaseste in receptor.
Quote:
La pct. 2), ultimele 10 cifre sunt intercalate cu niste litere. Cum se transforma in hexa, am citit in tutorial, dar practic nu stiu care sunt cele 10 cifre care trebuie transformate - grupul subliniat de mine, sau pur si simplu ultimele 10 cifre din serial, facand abstractie de literele intercalate...?
UITE UNDE GASESTI SERIA RECEPTORULUI TAU CHOSHIP (de la dolce) :
intri la menu+optiuni+diagnostice+Nr serie ---->iei ultimile 10 cifre tai ultima
si raman noua
astea le transformi in hexa cu acel calculator care il gasesti in windows schimbi modul de afisare stintific si acolo gasesti usor modul de transformare in hex
PS: ovidiu de ce esti asa de secretos
cand o sa te inveti sa dai mai multe sfaturi sau mai bine taci
era si greu sa spui
Mult'am. Am rezolvat-o si pe-asta. :dance:
Va rog frumos!Sa tinem un nivel.....Si sa nu jignim unu pe celelalt.
:cheers:
In timp ce incercam sa gasesc un transponder cu semnal pe unul din sateliti, mi-a aparut ERROR 80. Am vazut in "how to", ca in cazul asta trebuie dus in service. Oare daca il resetez sau ii instalez alta imagine, il pot "scapa" de service? E iremediabila problema? :(
Trece din nou pe firmware,si vede daca merge.Pina acuma o sa fi primul care a reusit sa buleste pe receptor....si la nici unu nu a aparut asa ceva...
ERR 80 - Problem communication CPU / Motherboard - apeleze la service
ERR 81 - Problem communication CPU / Motherboard - apeleze la service
Asta doi eroare apare cind e bulita CPU.Te rog poti sa faci o poza cu ERROR 80 de la display care are ipbox si afiseaza pe error?Nu conteaza sa fie cu aparat de foto sau cu mobil (adica calitatea de foto)Si trimite la mine la pm.Sau face tu upload pe foto la forum.
Merit un premiu in cazul asta...:):bangin:
Daca poti face pe poza ca sunt curios....
Offf, prea tarziu, otheitis, deja am reincarcat aceeasi imagine pe care o aveam de la Sifteam. In fine, mai intai a aparut pe displayul receiverului mesajul PANIC, apoi s-a schimbat in ERROR 80, dupa care, neraspunzand la nicio comanda, l-a restartat din butonul de la spate. Dupa ce a bootat, se misca vizibil mai greu. Asa ca l-am flashuit. Acum pot spune ca receiverul e OK. Testul ERROR 80 - a fost trecut cu bine (pana la proba contrarie). Daca a scapat de mana mea, inseamna ca e greu de stricat. :clap:
Man cred ca faci misto cu noi.....asta care scrii nu se poate sa fie intimplate.Asa te rog cred ca este mai bine sa te potolesti.....
"PANIC, apoi s-a schimbat in ERROR 80" Daca apare panic ramune panic nu schimba la Error 80.Asta stie toate lumea....
:sorry:
Singura modalitate de a scapa de eror 80 e urmatoarea :
Se pune firmware de la abcom versiunea 8630 si apoi firmware dorit (ex: nlb 8873).Metoda se repeta la fiecare schimbare de firmware.
In acest fel nu veti avea nici o eroare si nici un panic.
Daca vreti sa imi urmati sfatul bine daca nu la fel de bine. Toate astea le spun din testele facute pe receptorul meu.
Otheitis, de ce as face misto de niste oameni care ma ajuta?
Acum m-am linistit, pt. ca numai chef de stat cu el in service nu aveam...
E bine ca se poate "repara" acest error doar prin schimbare de firmware, ma temeam sa nu fie mai mult de atat.