Re: Schimbare MAC permanent???? Cine se incumeta?
Quote:
Am modificat si eu MAC-ul la o clona. Am pus gemini 4.30 , aveam acces la blue panel. Am pus 4.40. Deocamdata e OK
@delta2k2 de precizat cred ca ar fii fapul ca ai pus probabil 4.40 care nu atre bomba iar in al 2 rad nu sugerez nimanui sa foloseasca gp 4.31-4.40 varianta timebomb care isi fac treaba normal in cazul in care modificarea sa facut cu pacheME xx xx....... daca e cineva care ma poate contrazice e ok. sunt un pic curios daca a riscat cineva
eu zic asa pacheME si 4.40 notime bomb se inbina perfect
Am bagat gp 4.4 de pe ihad pe clona cu mac schimbat de patchME , am dat reboot de multe ori si flash erase de vreo 10 ori inainte de a baga gp (sa vad daca ramane mac-ul). Deocamdata e ok
Quote:
Am gasit pe un forum de afara (
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]) o modalitate de schimbare a MAC-ului permanent fara a folosi jtag.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
HOW TO USE :
ATTENTION : Don't forget to make a backup image !
1st Download FLASH WIZZARD and upload the modified firmware image "brainwave mac address changer.fw2" to dreambox
2nd Reboot dreambox and then, connect using telnet (use dhcp, and find the assigned IP in the control panel).
The login/password are the default credentials (root/dreambox).
3rd execute the script calling it like this :
/var/patchME XX XX XX XX XX XX
The XX XX XX XX XX XX is the desired MAC ADDRESS. Do not use colons to separate the bytes.
example:
This is ok --> /var/patchME 00 09 CC 01 AA 55
This is not ok --> /var/patchME 00:09:CC:01:AA:55
Congratulations ! Mac address permanently changed.
Feel free to upload your backup image.
If you have any questions, PM me at
bra|wave
Puteti sa puneti doar fisierul pachtME, va multumesc!
Quote:
@delta2k2 de precizat cred ca ar fii fapul ca ai pus probabil 4.40 care nu atre bomba iar in al 2 rad nu sugerez nimanui sa foloseasca gp 4.31-4.40 varianta timebomb care isi fac treaba normal in cazul in care modificarea sa facut cu pacheME xx xx....... daca e cineva care ma poate contrazice e ok. sunt un pic curios daca a riscat cineva
eu zic asa pacheME si 4.40 notime bomb se inbina perfect
Nu , am pus gp 4.40 de la mama lui.
Chiar daca se intampla ceva , exista JTAG.
Quote:
Am modificat si eu MAC-ul la o clona. Am pus gemini 4.30 , aveam acces la blue panel. Am pus 4.40. Deocamdata e OK
Quote:
Am bagat gp 4.4 de pe ihad pe clona cu mac schimbat de patchME , am dat reboot de multe ori si flash erase de vreo 10 ori inainte de a baga gp (sa vad daca ramane mac-ul). Deocamdata e ok
in mod mormal time bomb defapt ce face ,verifica macul si in prealabil daca e original nu il schimba dar in timp il verifica si daca al gaseste invalid il schimba!
Quote:
Puteti sa puneti doar fisierul pachtME, va multumesc!
S-ar putea sa fie o imagine modificata care prermite rularea si executia corecta a patch-ului.
Nu am testat doar patch-ul pe alta imagine.
Quote:
Nu , am pus gp 4.40 de la mama lui.
Chiar daca se intampla ceva , exista JTAG.
ai dreptate daca te sti cu jtag-ul si ai si mana buna eu zic ca e ceamai buna si sigura solutie!
Quote:
in mod mormal time bomb defapt ce face ,verifica macul si in prealabil daca e original nu il schimba dar in timp il verifica si daca al gaseste invalid il schimba!
Time bomb-ul verifica daca MAC-ul este "original". Daca nu este original sterge boot-loaderul (care se poate rescrie doar cu JTAG-ul).
Quote:
Time bomb-ul verifica daca MAC-ul este "original". Daca nu este original sterge boot-loaderul (care se poate rescrie doar cu JTAG-ul).
corect mo!
Time Bomb verifica MAC si daca nu e valid rescrie master boot-ul facand receptorul inutilizabil si apare numai ADIOS AMIGOS!
Quote:
Time Bomb verifica MAC si daca nu e valid rescrie master boot-ul facand receptorul inutilizabil si apare numai ADIOS AMIGOS!
Sinces sunt curios sa vad daca macul chiar ar rezista la bomba cu acel pacheME
Quote:
Corect! sa vedem in timp ce se intampla....
Quote:
Corect! sa vedem in timp ce se intampla....
eu pot sa confirm ca,cu 4.40 notime bomb nu vor fi probleme de oare ce lam testat personal!
deci chiar se poate
Azi si clona mea a primit MAC de original. Operatiunea e f. simpla. Cu mentiunea ca am instalat a 2a varianta de imagine, cea cu extensie .img cu dreamup. Numai ca scriptul patchME nu se gaseste in folderul /var ci in folderul /bin.
- cd /bin
- ./patchME 00 00 00 00 00 00 si enter....00 - se inlocuieste cu un MAC de original.
Pentru teste am folosit apoi gemini 4.3.1 de asemeni instalat cu dreamup (am avut acces la blue panel) si apoi am revenit la nemesis. Tot timpul macul original s-a pastrat.
Succes
Zappa , multumesc oricum pentru faptul ca ne-ai spus si noua despre patch.
Pe acest forum (din cate stiu eu) s-a postat in premiera aceasta informatie.
Sunt convins ca mai erau si altii (poate nu aici) care stiau despre acest lucru dar au tacut din motive ...financiare. Probabil zappa a stricat ceva combinatii unora , mai putini binevoitori.
:cheers:
e lasa ca ca doar a prostit multa lume acuma e mai bine ca fiecare isi poate face cu mana lui singur.Dece sa mai arunce bani asa aiurea pe clone la pret de original.Bravo zappa esti super tare.Ai distrus afacerea la lume acuma o sa caute altceva de munca:drinks:.
Mie sincer imi pare bine de chestia asta ca au fost multi tepuiti.Asta poate le va fi acelor persona care au procedat asa o lectie pentru ca nu este bine sa maninci doar tu maninca toata lumea.Iar cine nu stia si au fost arsi imi pare rau de ei dar le sugerez altadata sa deschida ochii si cand mai vor sa achizitioneze ceva sa legaturi serioase cu persoane serioase.
Inca odata te felicit zappa
please this image brainwave mac address changer.fw2 Not to complete downloade in my dreambox dm500s withe fashwizar waited a long has been downloaded
2- my tenr is tuner alps What the adress mac Which suits him From where I get it
3-Can I download gemini 4.31 withe time bomb in my clone
big thanx for your reply
E clar ca merita felicitari ZAPPA ,cel mai frank si loial prieten.Subscriu celor spuse de TURKU-romano-italian.
:cheers:
Bravo domnule zappa... ma bucur ca ai dat de capat problemei...