-
Am căutat vreo două zile cum se resetează controllerul.
Niciun rezultat concludent. Răspunsul era fix unde nu căutasem; in aplicația pentru android. Are opțiune de reset in meniul de configurare al controllerului.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
-
Intre timp am facut ugrade la sistem (de la zero). Am pus un string de doua panouri monocristaline de 240w in paralel, controller epever xtra-4210n si doua baterii gel de 100 ah fiecare tot in paralel. Urmeaza inca un string de 2 x 240 w si trec de pe 12v pe 24v.
Pentru cine detine modulul de control ebox wifi si vrea sa ii extinda raza de acoperire e destul de simplu. E nevoie de un router care "stie" wi-fi extender. Prima data se configureaza numele retelei in router. Reteaua trebuie sa se numeasca "e-Box-WIFI-01_xxxxxx"
Apoi se face conexiunea in mod extender la ebox. Aplicatia epever pair nu se conecteaza decat la retele cu numele "e-Box-WIFI-01_xxxxxx".
Metoda e descoperita de mine dupa zeci de ore de "sapaturi". Pe net nu exista nimic referitor la asta.
LE: Controllerul de 20A l-am "maritat".
-
Panouri multe, stocare mica ! Din gelurile alea ai 100ah utili...si asta teoretic. Practic ai sub 100. Buna ar fi o baterie Lifepov4 dar e buna si a treia acelasi model. Acum cat sunt noi.
-
Până la urmă am mai modoficat puțin configurația inițială a sistemului pe 12 v cu MPPT. I-am pus o baterie de 12v/20ah și un panou policristalin de 100w și il folosesc pt. iluminat in extetior cu becuri de 12v/5w.
:)
La cele două baterii de 12v/100ah + două panouri de 240w fiecare am mai adăugat incă o baterie identică și un invertor solar off-grid de 1kw, cu vârf de 2kw.
Și uite așa dintr-o joacă am trecut la lucruri serioase. Pentru ambele sisteme am cheltuit aproximativ 6000 de lei.
La amortizarea costurilor nici nu mă gândesc intr-un viitor prea apropiat...
-
Scriu intrebarea aici ca să nu mai deschid alt topic. La acumulatorii cu gel de 12v inseriați la 24v, se pun egalizatoare? M-am hotărât să trec de pe 12v pe 24 și să măresc puterea panourilor și invertorului. Baterii am mai luat 6 bucăți noi și un invertor hibrid de 3.5kw.