Te sustin, trebuie sa mai completezi ca "omul" cu pricina, ar avea nevoie si de un receptor cu lista in el.Quote:
Originally Posted by horatyu [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Sa nu fim rai!
Printable View
Te sustin, trebuie sa mai completezi ca "omul" cu pricina, ar avea nevoie si de un receptor cu lista in el.Quote:
Originally Posted by horatyu [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Sa nu fim rai!
Daca trebuie doar un reglaj al unei antene orientata pe un satelit poate fi util. Daca trebuie sa instalezi o antena ca si novice e aproape inutil...
Eu nu spun că nu e o "jucărie" , un aparat ieftin dar cu ajutorul lui cred că poți găsi un satelit destul de usor.
Posibil să fiu eu subiectiv, dar cred totuși că se poate descurca oricine.
Nu trebuie neapărat listă de canale.
In general receptoarele au o listă de frecvente (transponderi) atât pe orizontal cât și vertical, din fabricație.
Posibil să apară o problemă dacă receptorul este vechi, peste 10 ani și atunci listele să nu fie actualizate și anumite frecvențe să nu mai fie active.
De ce spun că este relativ ușor să găsești satelitul, pentru că mișcând ușor antena stânga dreapta când ajungi pe un semnal de satelit intra rapid acel țiuit, sunet acut care indică faptul că ești pe un satelit.
Poate dacă îmi fac timp o să fac o probă cu o antenă la nivelul solului, adică undeva pe o țeavă pe care să o folosesc drept suport o să pun o antenă să văd cât de greu este să identific un satelit.
In emisfera nordică sateliții sunt spre sud.
Dacă nu e înorat tare poți să vezi unde e soarele și de unde răsare și unde apune și prin deducție știi unde este sudul.
Locația ta ca longitudine îți spune că satelitul sudic( cel indicat sau cel mai apropiat de longitudinea locației tale ) este chiar la mijlocul distanței între Est și Vest.
De exemplu Sibiul ( care are longitudinea la 24 Est) este aproape de satelitul de la 23,5 Est sau in zona București cel de la 26 Est.
De aici poți identifica satelitul respectiv.
Daca nu ai orientare in teren si cauti un satelit pe la nord poate fi inutil si unul scump.Quote:
Originally Posted by parpaneata [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Spune-i toate astea unui incepator @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] si trimite-mi si mie raspunsul lui. :D Astea sunt stiute doar de cineva ce a mai facut orientari. Si acesta din urma face orientarea.... fara satfinder ! :D
Terminați !
Am trecut la prosteală!
Până la urmă a ajuns la mine satfinderul de la @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...].
Pus inaintea unui satfinder digital(satlink ws6908se), suplinește analizorul spectral.Thank's @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
@konstantin
poti sa pui o poza cu analizorul spectral al satlinkului?
Am scris că suplinește, adică nu are analizor de spectru satlinkul.