OK, revin dupa ce sosesc completarile. Adica placa de prototipare (cablajul de teste), cabluri si conectori am destui ...
Multumesc pentru disponibilitate inca o data.
Printable View
OK, revin dupa ce sosesc completarile. Adica placa de prototipare (cablajul de teste), cabluri si conectori am destui ...
Multumesc pentru disponibilitate inca o data.
Până atunci, hai cu Arduino IDE.
De la @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...], sanatate !
Am [re]instalat Arduino 1.8.19 pe sistemul meu cu Windows7, am inclus placa de dezvoltare in lista, am port COM functional (a fost nevoie de driver nou), plus niste biblioteci pentru afisajul OLED atasat.
Am si un bread-board pentru partea hard.
Ce facem mai departe ?
Instalati si aceasta unealta: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Dezarhivam yoradio-main, dupa care accesam [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] . Setam astfel:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Setarile sunt pentru componentele colegului Mateda; am uitat sa intreb encoderul rotativ este simplu sau tip modul cu rezistente pull-up lipite pe cablaj? In continuare apasam butonul "Preview" si "ïese" schema:
In continuare apasam butonul "get myoptions.h", fisierul obtinut se va copia in yoradio-main\yoRadio.
Quote:
#ifndef myoptions_h
#define myoptions_h
/* Generated by myoptions.h generator - v0.8.1 */
/* [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] */
/* Put this file next to yoRadio.ino and restart Arduino IDE. */
/* !!! Attention !!! */
/* This configuration depends on some additional libraries. Please install them using the library manager: */
/* OneButton */
/* !!! Do not be alarmed, all right, the default values are not included in this file !!! */
#define DSP_MODEL DSP_1602I2C
#define ENC_BTNR 34
#define ENC_BTNL 35
#define ENC_BTNB 32
#define ENC_INTERNALPULLUP false
#endif
Setarile necesare in Arduino IDE:
Tot in Tools selectam si portul USB, dupa care Verify si Upload; daca totul este in regula, se apasa butonul RST (EN) de pe placa Esp32 si se executa ESP32 Sketch Data Upload:
Dupa restart urmeaza introducera SSID si a parolei, se urmaresc pasii afisati pe display.
De la @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...], sanatate !
Sint dator multumiri si doua precizari :
1. Vreau sa folosesc placa de dezvoltare (30 pini) prevazuta cu display OLED de 0.96 inch care are driver SSD1306 ;
2. Encoderul este de tip modul cu rezistente pull-up lipite pe cablaj. Cum modifica setarile din generator ?
1. Nu detin, nu am lucrat cu respectivul modul; teoretic din generator ar trebui setat SSD1306 in sectiunea Display. Partea proasta este ca exista display SSD1306 atat cu I2C cat si cu SPI. Nu vreau sa recomand un display anume dar cred ca cel mai convenabil este ST7735, 1.8", color, incepand cu 9 lei, fara transport, pe Aliexpress.
2. Encoder ramane asa din setari.
--------------------------------------------------
O rugaminte: am programat pentru un coleg de forum un modul ESP32; testele le-am facut pe routerul meu, puteam sa adaug SSID si parola lui, dar nu am facut-o. In mod normal, in acest caz radioul intra in AP Mode, la conectare cere parola 12345987, numai ca primeste mesaj de eroare - parola gresita. Nu m-am mai lovit de acest aspect, poate puteti ajuta cu o solutie in acest caz.
---------- Post added at 17:19 ---------- Previous post was at 16:38 ----------
Un alt proiect, mi-a dat ceva batai de cap, dar a meritat: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Compilare si programare numai in VS Code (ceva nou pentru mine), ESP32 Wroom sau ESP32-S3 (folosit S3 N8R8), display cu touch screen (folosit ILI9341, 2.8")
Se mai poate adauga telecomanda IR, exista interfata webif si ce mai imi place se pot adauga picon-uri similare Enigma2.
---------- Post added at 17:22 ---------- Previous post was at 17:19 ----------
PS: Vu metru ala arata rau, ar fi bine sa reusesc sa-l dezactivez :)
De la @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...], sanatate!
1. Display-ul cu pricina este cu I2C, stiu adresa si pinii din configurator sint OK.
2. Daca nu-mi va reusi proiectul in configuratia dorita, trecem la planul B, cu cealalta placa de dezvoltare (38 pini) si afisajul LCD 1602 I2C.
Multumesc pentru sustinere.
Cre` ca am gresit ceva ! L-am pus pe Arduino IDE sa ... Verify si mi-a dat o multime de erori ...
Poate n-am importat corect proiectul (aka yoradio-main) in IDE. Mai sapam. Luni, pt ca proiectul se desfasoara in timpul serviciului, he-he ...
Serviciu la privat, sa n-avem vorbe ...
Erorile pot aparea din cauza lipsei unor librarii, dar si setarilor gresite in Arduino IDE. In Tools, in Boards aveti selectat asa?
Da, avem ... M-as bucura sa depasim pluralul de reverenta, daca nu va este cu suparare.
Divaisu` e recunoscut de catre IDE, am rulat niste teste de functionare a display-ului si-i OK.
Am sa fac pasul inapoi si am sa incerc un proiect minimal : placa de dezvoltare + MAX9... + difuzor + un singur post de radio.
Fara reglare volum, fara schimbare program, cu WiFi setat din cod. Dar tot luni ...
Pina atunci, ne mai documentam.
Va doresc un week-end placut si odihnitor.
De la @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...], sanatate!
Problem. Am incercat cu ambele placi de dezvoltare. Fara rezultat. Verificarea anunta tot felul de erori, inclusiv ca referirea la "oct" si "dec" este ambigua ...
M-am cam dezumflat ...
Nu te descuraja, in Arduino IDE in fereastra de jos unde sunt afișate erorile ai posibilitatea sa selectezi toate mesajele de eroare și să le copiezi. Postează aici.
Le-am trimis prin mesaj privat, dar le pun si aici sa-si dea lumea cu parerea.
In file included from C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\src\displays\tools\l10n.h:14,
from C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\src\displays\displayLC1602.h:6,
from C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\src\displays\dspcore.h:20,
from C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.h:9,
from C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\yoRadio.ino:23:
C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\locale\displayL10n_en.h:57:86: error: reference to 'oct' is ambiguous
57 | const char* const mnths[] PROGMEM = { jan, feb, mar, apr, may, jun, jul, aug, sep, oct, nov, dec };
| ^~~
In file included from c:\users\dan\appdata\local\arduino15\packages\esp32\tools\esp-x32\2302\xtensa-esp32-elf\include\c++\12.2.0\ios:42,
from c:\users\dan\appdata\local\arduino15\packages\esp32\tools\esp-x32\2302\xtensa-esp32-elf\include\c++\12.2.0\ostream:38,
from c:\users\dan\appdata\local\arduino15\packages\esp32\tools\esp-x32\2302\xtensa-esp32-elf\include\c++\12.2.0\bits\unique_ptr.h:41,
from c:\users\dan\appdata\local\arduino15\packages\esp32\tools\esp-x32\2302\xtensa-esp32-elf\include\c++\12.2.0\memory:76,
from C:\Users\Dan\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\3.0.5\libraries\FS\src/FS.h:24,
from C:\Users\Dan\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\3.0.5\libraries\SPIFFS\src/SPIFFS.h:17,
from C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\src\core\config.h:6,
from C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\yoRadio.ino:20:
c:\users\dan\appdata\local\arduino15\packages\esp32\tools\esp-x32\2302\xtensa-esp32-elf\include\c++\12.2.0\bits\ios_base.h:1071:3: note: candidates are: 'std::ios_base& std::oct(ios_base&)'
1071 | oct(ios_base& __base)
| ^~~
C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\locale\displayL10n_en.h:34:12: note: 'const char oct [8]'
34 | const char oct[] PROGMEM = "october";
| ^~~
C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\locale\displayL10n_en.h:57:96: error: reference to 'dec' is ambiguous
57 | const char* const mnths[] PROGMEM = { jan, feb, mar, apr, may, jun, jul, aug, sep, oct, nov, dec };
| ^~~
c:\users\dan\appdata\local\arduino15\packages\esp32\tools\esp-x32\2302\xtensa-esp32-elf\include\c++\12.2.0\bits\ios_base.h:1055:3: note: candidates are: 'std::ios_base& std::dec(ios_base&)'
1055 | dec(ios_base& __base)
| ^~~
C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\locale\displayL10n_en.h:36:12: note: 'const char dec [9]'
36 | const char dec[] PROGMEM = "december";
| ^~~
In file included from C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\yoRadio.ino:24:
C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\src\core\network.h:40:8: error: 'Network' does not name a type
40 | extern Network network;
| ^~~~~~~
In file included from C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\yoRadio.ino:26:
C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\src\core\controls.h:28:6: error: variable or field 'irNum' declared void
28 | void irNum(byte num);
| ^~~~~
C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\src\core\controls.h:28:12: error: reference to 'byte' is ambiguous
28 | void irNum(byte num);
| ^~~~
In file included from c:\users\dan\appdata\local\arduino15\packages\esp32\tools\esp-x32\2302\xtensa-esp32-elf\include\c++\12.2.0\cmath:42,
from c:\users\dan\appdata\local\arduino15\packages\esp32\tools\esp-x32\2302\xtensa-esp32-elf\include\c++\12.2.0\math.h:36,
from C:\Users\Dan\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\3.0.5\cores\esp32/esp32-hal.h:30,
from C:\Users\Dan\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\3.0.5\cores\esp32/Arduino.h:36,
from C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\yoRadio.ino:18:
c:\users\dan\appdata\local\arduino15\packages\esp32\tools\esp-x32\2302\xtensa-esp32-elf\include\c++\12.2.0\bits\cpp_type_traits.h:406:30: note: candidates are: 'enum class std::byte'
406 | enum class byte : unsigned char;
| ^~~~
C:\Users\Dan\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\3.0.5\cores\esp32/Arduino.h:149:17: note: 'typedef uint8_t byte'
149 | typedef uint8_t byte;
| ^~~~
C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\yoRadio.ino: In function 'void setup()':
yoRadio:39:3: error: 'network' was not declared in this scope; did you mean 'Network'?
39 | network.begin();
| ^~~~~~~
| Network
C:\Users\Dan\Desktop\Proiect\@Val\yoradio-main\yoRadio\yoRadio.ino: In function 'void loop()':
yoRadio:67:7: error: 'network' was not declared in this scope; did you mean 'Network'?
67 | if (network.status == CONNECTED || network.status==SDREADY) {
| ^~~~~~~
| Network
Multiple libraries were found for "SD.h"
Used: C:\Users\Dan\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\3.0.5\libraries\SD
Not used: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\SD
Multiple libraries were found for "WiFi.h"
Used: C:\Users\Dan\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\3.0.5\libraries\WiFi
Not used: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\WiFi
exit status 1
Exception in thread "Thread-33" java.lang.NullPointerException
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.TokenMakerBase.addToken(TokenMakerBase.java:136)
at processing.app.syntax.SketchTokenMaker.addToken(SketchTokenMaker.java:73)
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.TokenMakerBase.addToken(TokenMakerBase.java:110)
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.modes.CPlusPlusTokenMaker.addToken(CPlusPlusTokenMaker.java:1868)
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.modes.CPlusPlusTokenMaker.addToken(CPlusPlusTokenMaker.java:1852)
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.modes.CPlusPlusTokenMaker.addToken(CPlusPlusTokenMaker.java:1841)
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.modes.CPlusPlusTokenMaker.yylex(CPlusPlusTokenMaker.java:2241)
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.modes.CPlusPlusTokenMaker.getTokenList(CPlusPlusTokenMaker.java:1919)
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.RSyntaxDocument.getTokenListForLine(RSyntaxDocument.java:431)
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.SyntaxView.getLineWidth(SyntaxView.java:306)
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.SyntaxView.calculateLongestLine(SyntaxView.java:110)
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.SyntaxView.updateMetrics(SyntaxView.java:903)
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.SyntaxView.setSize(SyntaxView.java:811)
at javax.swing.plaf.basic.BasicTextUI$RootView.setSize(BasicTextUI.java:1722)
at javax.swing.plaf.basic.BasicTextUI.modelToView(BasicTextUI.java:1046)
at javax.swing.plaf.basic.BasicTextUI.modelToView(BasicTextUI.java:1022)
at javax.swing.text.JTextComponent.modelToView(JTextComponent.java:1377)
at org.fife.ui.rtextarea.RTextAreaBase.possiblyUpdateCurrentLineHighlightLocation(RTextAreaBase.java:77 8)
at org.fife.ui.rtextarea.RTextArea.fireCaretUpdate(RTextArea.java:614)
at org.fife.ui.rsyntaxtextarea.RSyntaxTextArea.fireCaretUpdate(RSyntaxTextArea.java:835)
at javax.swing.text.JTextComponent$MutableCaretEvent.fire(JTextComponent.java:4394)
at javax.swing.text.JTextComponent$MutableCaretEvent.stateChanged(JTextComponent.java:4416)
at javax.swing.text.DefaultCaret.fireStateChanged(DefaultCaret.java:802)
at javax.swing.text.DefaultCaret.changeCaretPosition(DefaultCaret.java:1274)
at javax.swing.text.DefaultCaret.handleSetDot(DefaultCaret.java:1173)
at javax.swing.text.DefaultCaret$DefaultFilterBypass.setDot(DefaultCaret.java:1913)
at javax.swing.text.NavigationFilter.setDot(NavigationFilter.java:64)
at org.fife.ui.rtextarea.ConfigurableCaret$FoldAwareNavigationFilter.setDot(ConfigurableCaret.java:724)
at javax.swing.text.DefaultCaret.setDot(DefaultCaret.java:1151)
at javax.swing.text.DefaultCaret.setDot(DefaultCaret.java:1051)
at javax.swing.text.JTextComponent.setCaretPosition(JTextComponent.java:1631)
at processing.app.Editor.addLineHighlight(Editor.java:1671)
at processing.app.Editor.statusError(Editor.java:2552)
at processing.app.Editor$BuildHandler.run(Editor.java:1646)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)
Scuze pentru repetiție, varianta Arduino IDE este 1.8.19?
Mai am o bănuială, ce versiune ESP32 core ai instalat:3.0.5 cumva? Dacă da, dezinstaleaza și pune una nu mai veche de 2.0.0; când ajung acasă spun ce am eu instalat. La librarii deocamdată pare că nu sunt erori.
1. Arduino IDE este 1.8.19
2. Cum verific versiunea de core ESP32 ?
Tasteaza in bara de cautare din Boards Manager: ''esp32''; alege esp32 by Espressif, vezi ce versiune ai, dezinstaleaz-o. Reia procedeul, instaleaza din nou o varianta anterioara, de exemplu 2.16.
Am facut cele de mai sus si sint semne bune. Multumesc pentru indrumare.
Am sa refac setup-ul indicat in postul nr #25 si va tin la curent.
Bafta noua tuturor !
Va salut, din nou !
Am ajuns cu proiectul meu in faza in care divaisu` intra in AP Mode, accepta setare de SSID si pasword, dar dupa restart nu face mare lucru : zice ca incearca sa se conecteze la retea, dupa care afiseaza tot mesajul cu AP Mode.
Serial monitor afiseaza balarii, patratele si caractere fara sens.
Ce sa-i mai fac ?