Re: Cum se schimba adresa de MAC?
@ zmeura, la mine apare exact ca si la @daminan cu mac-ul de clona...
......
s:/elitedvb/language=ro_RO
s:/elitedvb/network/hwaddress=00:xx:xx:xx:xx:xx
s:/elitedvb/timezone=(GMT+02:00) Bucharest
.......
Dupa cum am mai spus am sters linia in care apare mac-ul de clona dar dupa restart linia se genereaza din nou...
in telnet si pe router i-mi apare mac-ul pe care l-am bagat eu adica cel de "original"...
1) cu ce soft ai rescris boot-ul? cu cel de la greci(ultimul aparut) sau cu cel care a fost postat initial?
2) cu ce ai modificat fisirul pentru a introduce noul mac, cu un hexeditor sau ai folosit generatorul de mac?
Ar fi bine daca cineva care are un DM original sa ne spuna daca la el apare aceasta linie si daca apare ce mac este...
Quote:
@ zmeura, la mine apare exact ca si la @daminan cu mac-ul de clona...
......
s:/elitedvb/network/hwaddress=00:xx:xx:xx:xx:xx
.......
Dupa cum am mai spus am sters linia in care apare mac-ul de clona dar dupa restart linia se genereaza din nou...
in telnet si pe router i-mi apare mac-ul pe care l-am bagat eu adica cel de "original"......
Eu nu am fost afectat de virus desi am avut Gemini 4.31 (No_Public_Image...) din 10 aprilie in receptor si pana pe data de 28 aprilie. Nu am fost nevoit sa folosesc Jtag-ul, desi nu pot spune 100% ca am un original, pt ca nu ma pricep la falsuri. MAC-ul receptorului asa cum l-am cumparat, fara nici o modificare este 00:09:34:xx:CA:xx, acum ca imagine am bagat pt a testa DM500Sattv-forum1.1, iar in fisierul config imi arata
..........
s:/elitedvb/network/hwaddress=00:14:d1:32:24:xx
........
unde s:/elitedvb/network/hwaddress=00:14:d1:32:24:xx este MAC-ul placii de retea a calculatorului. De fapt ce MAC trebuie sa arate in acel fisier, MAC-ul de la DREAM sau cel al placii de retea detectate de DREAM atunci cand se acceseaza optiunea /Setup/Expert Install/Ngrab Streaming Setup/detect MAC Adress ?
adresa mac care apare acolo este adresa mac a calculatorului pe care ati setat sa foloseasca serviciul nagrab , cel putin asa este la mine .:drinks:
Boot-ul l-am scris cu softul postat initial.Mac-ul era in fisier,l-am primit de la cineva,cu toate ca aveam si eu fisier generat si inca unul modificat cu HexWorkshop.Dar s-a nimerit sa-l pun pe cel primit si de atunci nu am mai incercat din lipsa de timp.De fapt eu nu am avut probleme,doar am vrut sa-mi pun mac de original deoarece aveam 00:12:25:35:xx:xx.
Cred ca @stargate are dreptate.
@valeriu a adevarat ca ai Optibox?:)
@stargate... cata dreptate ai... am verificat acum si asa este... la mine nu stiu cum si-a luat mac-ul placi de retea wireless de pe router pe care nu o folosesc si de aceea mac-ul nu imi era cunoscut...:blush:
Multumesc... mi-ai luat o piatra de pe inima...:drinks:
Quote:
@stargate... cata dreptate ai... am verificat acum si asa este... la mine nu stiu cum si-a luat mac-ul placi de retea wireless de pe router pe care nu o folosesc si de aceea mac-ul nu imi era cunoscut...:blush:
Multumesc... mi-ai luat o piatra de pe inima...:drinks:
o scoatem noi la capat si cu clonele noastre ... poate apare ceva soft de schimbat mac-ul placi de retea direct din flash prin serial fara jtag .
Respecte!
Se poate schimba MAC fara JTAG?
Daca da,cum,daca nu,cineva din Oradea daca ma poate ajuta!
Nu vreau sa fac vreo prostie cu jtag-ul.Daca e cineva dispus sa ma ajute e ok!
Mersi anticipat!
Bafta!
se poate cu fisierul init....dar nu are nici un rost pt ca nu il schimba in boot
Inca nu a confirmat nimeni ca ar rezista o clona doar cu mac modificat din fisierul init si sunt curios daca ar rezista,dar si eu sunt de parere ca nu.Metoda ramane utila pentru clonele care au acelasi mac si sunt folosite in acela LAN.Nu testati GP 4.3.1 daca nu sunteti pregatit de jtag doar cu fisier init.Inafara de acestea doua metode nu se stiu altele.Deocamdata.
cititi eepromul de linga chipul de retea ;
schema asemanatoare [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]