[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] este antena...
Printable View
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] este antena...
Salutare!
Ma poate ajuta cineva cu un suport pt Eutelsat 13E, Sirius 5E, Amos 4E.
Detin o antena MAX, pe care sunt 2 lnb, uri dar vreau sa adug unul separat pt BOOM. Nu am cum sa pun alta antena sau motor.
MERCI.
Sau se poate modifica actualul suport pt 3 lnb uri pt pozitiile mentionate???
Suportul multifeed de la Max are urmatori sat Eutelsat w2(16 est)- Hot Bird(13 est)- Sirius(5est).Pe antena de 0.9 de la Max nu ai sanse sa recep Boom ,in primul rand pt ca antena este prea mica, 2)dist prea mare intre Hot Bird si Amos, 3) Amos este un sat cu probleme.Quote:
Originally Posted by mark19 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Singura sansa de a recep Amos(Boom) este sa focalizezi antena pe Intelsat.
Ca sa recep trebuie sa ai o antena de minim 1.2 ca sa intre si Eutelsat (16est) si Amos.
K, merci de info.
Dar daca o orinetez pe intelsat, mai pot prinde Hotbird 13.
De fapt ma intereseaza doar 13 grade E si 4 grade Vest?
ca intra si intelsat, e ok ca sunt cateva free pe acolo.
Quote:
Originally Posted by dic_star79 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Da intra Hot Bird, unele tp mai bine altele mai putin bine, totul tine de reglarea antenei.Quote:
Originally Posted by mark19 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ! Sau [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]...Quote:
Originally Posted by cipcirip99 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Ala de la "alternativa" nu este recomandabil... Are rigla de culisare din plastic, e flexibila(n-are rigiditate) si nu poti orienta lnb-ul fata de reflector cum o poti face cu unul metalic! Am si eu un asemenea suport, m-am chinuit ceva cu el(pentru anumite combinatii de sateliti trebuie sa torsionezi rigla, ori asta de plastic e elastica) dupa care l-am abandonat! De preferat ar fi unul metalic.
Eu am 4 LNC-uri pe o antena de de 0.9m. Merge o parte din astra, tot Hotbird, o parte din sirius+digiturk de la 7E si 1W. Antena o am in focarul principal intre Sirius si 7E. Focarul principal vede cel mai rau ca e la limita. In stanga si in dreapta am pus cate un suport simplu din tabla pentru 2 LNC-uri pe care le-am indoit in sus si in jos. Apoi cu o alta tabla am mai pus unul pentru Astra. Caderi de semnal am doar pe Sirius in rest merg bine toate. Cel mai importamt este orientare corecta a LNC-urilor. Eu le-am reglat bucata cu bucata. M-am chinuit ceva ca nu-s profesionist dar daca le dispui corect pe verticala pentru a compensa diferenta de elevatie merge chiar bine mai ales ca Astra 1M e foarte puternic acum. Vezi ca la TehnicB este un suport ieftin pentru 1W si 13E ca sa iti dai seama cu diferenta pe inaltime. Daca ai rabdare reusesti.
Am o antena de la Boom orientata spre Intelsat(1W). Antena cred ca este de 90cm.
Am gasit la TehnicB suportul asta:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
In partea de jos este un link spre "Instructiuni de montaj" de unde citesc ca suportul este facut pt antene de la Digi.
Aveti idee daca dispozitivul de prindere al LNB-ului este la fel si la antena de la Boom? Adica o sa pot sa folosesc suportul si cu antena de la Boom?
Scrie asa pentru ca Digi are antena orientata pe 1W da asta nu inseamna ca nu poate fi folosit cu alt tip de antena atata timp cat aceasta va avea lnb-ul principal orientat pe 1W Intelsat si cel secundar vine pe Hotbird iti mai trebuie un comutator diseqc 1/2,Ce rec ai? ca din cate stiu cu cel de la boom nu poti vedea Fta programele libere
Receptorul este DM 500. doar antena este de la Boom, oricum este orientata catre Intelsat.
Nu ma pricep, dar nu-mi dau seama daca suporturile pe care se prind LNB-urile sunt universale... asta e singura grija.
Tu te referi la sistemil de prindere al lnb-ului(COLIER)daca da nu ai de ce sa iti faci griji se potriveste cu orice tip de lnb toate au aceasi dimens in zona de prindere(cele ptr offset)
Da, asta cred ca ma interesa... doar ca nu stiam cum sa intreb.
Merci mult.
Inca o intrebare daca se poate... comutator pot sa folosesc unul cu 4 intrari dar sa conectez doar 2? Adica ma gandesc ca daca mai tarziu mai pun un LNB sau o antena sa mai fie loc in comutator.
Da merge nu e nici o problema.
Am comandat LNB-ul, suportul pt Intelsat si Hotbird, comutatorul si un satfinder.
Am oare sanse sa reglez singur sau mai bine sa chem un instalator? M-ar tenta sa fac singur ca sa mai prind ceva "curaj" pe viitor, pe de alta parte mi-e sa nu raman in bezna si cu Intesat-ul de acum.
incearca singur si daca nu vei reusi cheama un instalator . cu satfinder.........
Da, asta e solutia cea mai buna... o sa incerc singur si daca nu iese chem un "prieten".
Satfinderul daca e cel de 2 lei mai bine nu il folosi,pune un Tv si Dreamul aproape si te descurci.
Zmeura recomanda-mi si mie un satfinder bun si ieftin nu vreau ceva sofisticat doar ceva ieftin si functional.
Cum am scris mai sus: propriul receptor cu tv langa el.E cel mai sigur si simplu,nu mai zic de pret.:)