-
Da, cam conteaza.
Conteaza sa vezi cate pagini are trase, cate pagini sunt trase cu cartusul actual, si cum arata pe exterior. Dar, eu nu am avut probleme cu magazinele online. Cere-le sa-ti zica ce am zis mai sus, cate pagini are trase, cat % e uzat kit-ul (stiu ei ce e, la HP-uri e schimba la 200k pagini). In rest nu prea vad avantaj in plus sa mergi in alt oras (spre ex) personal sa vezi imprimanta.
Cel mai simplu zi-le sa-ti trimita intr-un mail pagina de configurare (se tipareste din meniul imprimantei).
Daca o comanzi pe net, si platesti ramburs, o sa te coste destul de mult rambursul(cateva zeci de lei). Intreaba de la inceput daca poti plati in cont sau transfer) - asta numai la magazine serioasa, nu pe okazii :)
Zi-le sa ti-o trimita cu cartusul plin.
Recomandare: ia una cu retea daca tot iei la SH. O legi la router si o poti folosi de pe toate calculatoarele.
-
Multumesc pentru informatii badeaghio imi sunt de mare ajutor. Am inteles ca in pagina de configurare se pot gasi inormatii precum numarul de pagini trase si cat % e uzat kit-ul. Cam ce valori ar trebui sa aiba acesti parametrii pentru a fi catusi de cat acceptabi? Si inca ceva acesti parametrii nu se pot modifica precum kilometrii unui aututurism?
-
Din pacate foarte putine imprimante au contor sa vezi cate pagini sau scos de cand este imprimanta (de obicei asta au copiatoarele) iar uzura nu stiu cum poti vedea doar daca desfaci imprimanta (si eu zic ca nu oricine se pricepe la uzura imprimantei). Eu tias trcomanda o imprimanta noua ca nu sunt asa scumpe.
-
din cunostintele mele, mentionez ca nu am imprimanta, acel cip se pune pe cartush de catre firma producatoare...pt a forta clientul ca dupa un nr de pagini sa cumpere alt cartush...este o nesimtire in cazul canon...care nu te mai lasa sa faci pagina alb negru daca nu mai ai cerneala in cartusele color...este o protectie aplicata de trust..foarte abuziva consider eu..de asta nu cred ca o firma face diferenta intre cele ink si cele laser...asta este regimul
din ce am mai citit eu...cartusele care se pot gasi separat..si care se pot umple full...au cipurile resetabile sau chiar fara nici o limitatare...oricum limitarea se facea din softul imprimantei nu din acel cip...pentru cei care faceti un nr mare de pagini, luati in considerare si o imprimanta ink...cu sistem ciss..gasiti pe net ce inseamna si de avantajele lui...iesiti cam in 100 euroi cu multifunctionala noua si niste cartuse supradimensionate...
parerea mea...
-
Cum zicea si lao mai sus, pana pe la 100k de pagini ar trebui sa nu aiba nicio problema. Eu am folosit si un HP care se apropia de 300k, zic eu, imprimantele HP sunt destul de "țapene" :)
De modificat nu cred ca se modifica, ar fi complicat si nu prea vad rostul. Sunt imprimante de la firme care si-au inlocuit echipamentele, poti avea norocul sa gasesti si pe la 10-15k o imprimanta. Nu ma gandesc ca cineva ar cumpara o imprimanta fara cutie si toate manualele la pret de noua doar pentru ca contuarul arata 5 pagini.
In postul precedent am facut o greseala, e vorba de "supplies page", nu configuration page.
Eu deocamdata caut un laser color, cu cartuse color de 10k, preferabil refill-abile, tot SH.