Sa nu uiti sa ii dai gaura la bratul ala sa curga apa din el, sa vezi veselie cand o ingheta apa in el si se deformeaza bratul!
Printable View
Sa nu uiti sa ii dai gaura la bratul ala sa curga apa din el, sa vezi veselie cand o ingheta apa in el si se deformeaza bratul!
Bratul e ok, profil dreptunghiular tip Gibertini (antena in sine copiaza Gibertini dar pune plastic la unele componente in loc de metal) desi e cam fragil ca e di Al... ideea e ca e liber/gol neavand capace de plastic
Asadar, nu e antena tip ''Turcia'', cu brat subtire, care intr-adevar are probleme cu infiltrarea apei pe la suportul lnb-ului dupa care coboara jos la curbura unde cand ingheata face ca bratul sa explodeze/plesneasca si la propriu si la figurat
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Ma mira ca e din aluminiu, eu de la boom ce am intalnit erau turcesti din tabla.
Doar bratul e din Al la asta din Portugalia... oala e din otel dar bine tratat/vopsit - inca nu am vazut una cu puncte de rugina
Tipul asta de antene a aparut mai tarziu la Boom - poate de aia nu le-ai vazut... primele antene au fost insa cele mai bune (Gibertini) apoi au fost alea turcesti de toata jena si prin 2008 au aparut astea de Portugalia, clone Gibertini
Si ca sa revenim, spun ca un pilon care are cel mai mic joc si se balanseaza foarte tare nu este potrivit pentru antene satelit... antena de satelit daca se misca extrem de putin sare imediat de pe satelit
Din acest motiv se folosesc tevi solide si bine fixate in terasa/pamant... la fel si suportii de perete - preferabil sa fie din materiale rezistente, care nu ruginesc sau se pot deforma din cauza patrunderii apei ori datorita diferentelor de temperatura
Deci cum ziceam antena e fixa , numai ca sa dus bratul nitel spre hellas. in rest acolo a crapat dupa ce am luato la impuns cu prelungitorul de fibra :
Sa terminat cu jmekeria .. A tacut vantul si a inceput sa se prinda turksatu'
Asta e aia turceasca cu probleme...Quote:
Originally Posted by sorin8m [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
pe langa faptul ca intra apa in brat (dupa care exploda), nu rezista nici la vijelii
Mai sus e o instalare de-a mea prin 2008 undeva pe un bloc de 4 etaje in camp deschis... marginea aia indoida (pentru rezistenta oalei) nu a rezistat la respectiva vijelie.
Restul de antene au rezistat... Gibertini de la Boom nici nu s-a clintit din loc dar in schimb alea de digi au picat majoritatea smulse cu tot cu suport din perete
Asa ca asteptati-va la orice mai ales daca folositi antene de proasta calitate
---------- Post added at 16:53 ---------- Previous post was at 16:40 ----------
Si Digi in acelasi loc si dupa aceeasi vijelie, din 2008
Astea au picat din cauza suportilor de perete de 2 lei care erau in kitul Digi... nu mai zic ca pe la tara am gasit acei suporti batuti in cuie - normal ca la un vant ceva mai puternic au capatat joc si chiar au cazut cu tot cu antena
Ca sa nu aveti probleme cu antenele mutativa in westul salbatic al tarii :)
Stai linistit ca nu doar cele turcesti sunt indiute de vant.
Cite aventuri cu receptia satelit in bucale...:)
Iarna nu-i ca vara si nici terestru nu-i satelit...
Dupa ce a trecut zapada si viscolul , a apucat cineva sa faca teste de receptie pe ger. Teoretic ar trebui sa se prinda mai bine semnalele slabe. Avand in vedere ca afara sunt si -20grade ar trebui sa se vada ceva.
La mine pe 0.8 w merg bine doar programele din pachetul UPC, unde am 60-70 % semnal.
Pe pachetul Digi semnalul este sub 20 %, sau deloc.
Inca ceva : pe pachetul UPC Antena 1 11996 V 28000 nu merge, dar B1 are semnal mare 12072 V 28000
Care sa fie cauza de e asa mare diferenta intre pachete pe acelasi satelit ?
Unele transpondere au semnal mai slab, altele mai puternic.
Pentru a avea semnal bun pe fregventele de la digi pe cele de la upc trebue sa ai 98% calitate . Pentru a inbunatati semnalul trebue miscata antena foarte putin.:drinks:
Ok, multumesc.
Astept primavara... acum e imposibil sa ajung la antena...
Semnalul nu trebuie sa fie neaparat 98%, depinde de ce receptor ai.
Difera semnalul de la un receptor la altul,
Pe ger am prins secvente demente rau , prinzand 80% pe turci , cu 72 pe greci. Horbird mergea in draci,99 blocat.La cel cu hss3168 nematrasit avea o laie .. 72-76 la toate .. hehehe
ACU antenele mele sunt BOGNA de gheata, full freeeezing rain .. nici ca o sa mai vedeti asa ceva,
INSA ... la defocalizarea ghetii am doar .... . . . .. 36% la turci si 62% la greci. HOTBIRDU- niburu.. are 86 si variaza spre 62 dupa care 89 .. deci nare nici pe dracu .. merg astea de duruie.
Mam suit pe casa cand era cald.. Nu se misca catargu ala batut in casa nici de al dracu. Nici daca trage antena de el. Deci e dur cu spume.
In fine .. cu brio pana acum.
Pagube am vreo 5 pana acu, lnb sparte de gheata, si parabolici cu farfurie stramba. sa vezi chinuri cu ceasu comparator si cu ciocanu de cauciuc ce am de batut la ele.