-
A revenit frigul , revin si eu cu aceeasi problema cu motorul asta. Nu-mi mai muta pe sateliti. Se comporta exact cum am descris in primul post. Asta se intampla de aseara. A luat-o razna iar. I-am dat reset, am pus alt receptor sa comande motorul ...nimic . Nu se misca pe satelit ci face doar "clantz" .. muta un dinte pe motor si atat.
L-as desface sa il repar, posibil sa inlocuiesc vreo componenta daca as avea idee la ce sa ma uit. Ce s-ar fi putut defecta ? Multumesc.
PS : am citit posturile de mai sus. Am efectuat reglajele anul trecut fara succes. Se pare ca nu de acolo e problema mea.
-
Al meu motor zace desfacut de un an ...la fel ca al tau facea ...cineva mi-a spus sa inlocuiesc condensatorii electrolitici. Are cumva si vre-un termistor pe undeva ? Am patit ceva asemanator cu o masina de capsat...de la un termistor nu mai ajungea la motor tensiunea necesara . Nu am cum sa testez astea din lipsa de timp. Vezi ce e piesa albastra ... de langa relee.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
-
Dupa ce azi l-a batut soarele toata ziua a inceput sa functioneze corect. Eu am desfacut motorul anul trecut si inafara de ceva joc la bratul lui n-am gasit componente cu probleme, cel putin nu vizibil. Toata vara mi-a mers bine. Acum e prima data in iarna asta cand imi ramane iar blocat.
Anul trecut l-am desfacut chiar pe ger. Voiam sa verific daca e condens pe undeva sau mecanisme, componente inghetate , acoperite de apa. Nici vorba, totul era in limite rezonabile. Era doar putina umiditate dar nimic ingrijorator. Cand nu vrea sa se miste, nu se misca nici cu sarcina, nici fara . Ma gandesc ca daca erau condensatorii aia de vina ar fi facut permanent asa . Singura posibila problema poate fi vreun termistor , vreo protectie termica. Dar care sa fie ?
-
Tehnica a evoluat incat eu am ramas in urma cu ce am invatat ...eu sant sigur ca e un termistor. Cand ajung acasa am sa verific daca pun in scurt piesa albastra ...ce se poate intampla ...
-
re
piesa albastra este varistor si are rolul de a proteja la supratensiune. de obicei are inaintea sa o siguranta. atunci cand tensiunea creste peste limita admisa de varistor, acesta se pune in scurt si arde siguranta.
daca pui in scurt piesa albastra, adica varistorul, pui in scurt tensiunea de alimentare si in acest caz pentru ca nu vad acolo siguranta intra in actiune protectia la scurtcircuit din receptor.
-
Acest varistor daca e dus ce sintome provoaca asupra monturi ?
-
re
de obicei nu are nicio influenta, dar nu isi mai face treaba la aparitia unei supatensiuni.
sunt si cazuri mai rare cand cand ramane in scurt si atunci intra protectia la scurtcircuit din receptor, dar in acest caz dupa el nu mai este tensiune
aici este o schema sumara ca sa-ti dai seama cum functioneaza
-
Din anumite zvonuri ... se pare ca multi au aceste probleme decalaj fata de locatie cu cateva grade sau zeci de grade si cealalta problema ..se deplaseaza necontrolat pana la capat de cursa ..est sau vest fara posibilitate de control ...