Whoaaaa .. şoarece, eşti tare. Deci ai avut BIOS-ul virusat ?Quote:
Originally Posted by şoarece
Printable View
Whoaaaa .. şoarece, eşti tare. Deci ai avut BIOS-ul virusat ?Quote:
Originally Posted by şoarece
Nu pot sa ma abtin.... Scuze.
Vezi de ce te chinui de atitea ore?
Eu zic sa pui mina sa scanezi cu nadejde bios-ul ala....
Nu spam-ati topicul ca va bat! Aici discutam de o treaba cat se poate de serioasa. Iar soarece, daca nu ai nimic concret de zis la acest capitol atunci te rog sa te abtii! Nu mai am nervi si pentru aberatiile tale, nu acum!
Aaahaahhaa! Si dupa ce a scos virusul s-a mai luptat cu el putin! Deci abia cu doi antivirusi l-a doborat!
Bănuiesc că şi BIOS-ul tot cu osciloscopul l-a scanat şi devirusat. Scuze de offtopic.
Nu inteleg de ce dureaza atata sa scaneze... dupa inca 2 ore e abia la 57.36%, a gasit 314.272 de fisiere si tot mai zice ca mai dureaza 10 ore si 30 minute. Si nu s-a blocat, ca il vad ca lucreaza, gaseste fisiere...
cauta un hdd de acelasi tip
...i-ai electronica de pe el...
si pune inlocul electronici , de la hard-ul cu pricina..
si incearca sa recuperezi datele dupa accea..
...incearca pe un pc cu sistem Ubuntu (Linux)....
..are o gramada de utilitare si programe de recuperare date de pe Hdd..
..iti spun din experienta...
.... tot ce ruleaza pe win...
..xp...vista si 7...
nu ai sa recuperezi date esentiale , dir...
...de comanda subrutina....
..sau daca ai posibilitatea sa lucrezi pe o statie de la Mac..
G3...G4...G5...
...pe statiile de lucru de la mac , au o gramada de utilitare..
...asemanator , gen NC50..pe platforma unix...
... si recupereaza absolut , fiecare bit in parte...
..face si imagine de hdd...
....multe probleme apar la transferul de date.....
..din cauza multiplexorului de adresse...
dar si din memoria eeprom (gen bios al hdd-ului)....
...cum spunea si soarece, el se referea la biosul placi de baza ...
...multe probleme apar la viermi de sistem , ...
.... cu care nea bilika , ne obliga sa ne luam ....sisteme de operare
noi......
....
....si precum a spus chiar el pe un site....
.....Cel mai bun sistem de operare Windows , este:
" Linux UBUNTU".......
Astept sa termin odata cu ce am pana acum, iar daca nu reusesc o sa trec pe linux... desi acolo nu am experienta in asa ceva... ramane de vazut... deocamdata tot ce pot sa fac e sa astept...
imi dau shi eu cu parerea...
am folosit cu succes EnCase..am inceput cu ver. 1.99!..este unul din cele mai bune programme de recuperat date de pe un hd... tzin sa mentzionez ca eu am xp instalat din 2002...era un beta din aprilie cred...nici nu ieshise oficial...nu mai tin minte..oricum..am schimbat in 9 ani un nr semnificativ de hardiskuri, cauza de baza fiind partitzia de tabele bushita..dar shi defecte electronice, in acest caz, schimbarea placutzei de la alt hd identinc fiind inevitabila....
nu vreau "sa ma dau mare"...dar, nu trebuie neaparat mediu steril pentru a citii data de pe platan!... am reushit schimbind platanul, e drept, in shifonierul gol, inchis, shi cu lanterna intre dintzi..:)... sa schimb, respectiv sa citesc o singura data, toate datele ce erau acolo.... deja am incercat a doua oara, nu mai mia mers... chiar daca nu respectzi acei citziva microni ca spatziu intre cap citire-redare shi platan...prima oara cind trece peste platan, citeshte... shi zgirie in acelashi timp! deci se poate shi fara sute de euro!
oricum, EnCase este unul dintre cele mai profesioniste tool-uri in aces domeniu... shi cel mai eficace... parerea mea...
Merci pentru hint. Inca nu a terminat de scanat cu Power Data Recovery, inca e abia la 3.21% si nu inteleg de ce dureaza asa de mult... insa sper ca daca tot dureaza asa mult, deja aproape 24 de ore, sa si rezolve ceva. Urmatorul o sa fie EnCase, asta in cazul in care nu rezolv nimic dupa ce gata asta.
Salut. Ma bag si eu in seama, incearca la userul "dongle" pe forumul vecin, stiu ca are o firma de servicii de recuperare date, si din cate am vazut pe site-ul lui scrie ca: Tehnologie avansata de recuperare date
Laborator CleanRoom (clasa 100)
Evaluare gratuita
Nu platesti, daca datele nu sunt recuperate
Preturi accesibile
Pastram confidentialitatea datelor
Nu pun si adresa site-ului sa nu se considere ca ii fac reclama! Bafta!
Merci, sper sa nu se ajunga acolo.
O firma buna de recuperat date nu foloseste "software" de "recovery" si solutii mai profesionale gen
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Oricum in cazul tau nu e nevoie de solutii de genul asa ca recomand sa incerci R-Studio sau Digital Rescue Premium 3.1
Ai incercat sa pui pe alt PC, sa faci sa plece windowsul apoi sa dai Proprieteti - Instrumente - Error Checking - aman2 chestii bifate... eventual un restart - si vezi daca repara ceva windowsul?
xvanish, ai rezolvat ceva?
propunerea mea este urmatoarea (stiu ca esti satul de propuneri/sugestii...):
1. pune Partition Magic si STERGE partitia pe care ai facut-o.
2. cauta Ontrack EasyRecovery Professional 6 (il gasesti pe Demonoid.me)
3. alege una din optiunile Advanced sau Raw. Selecteaza ca partitie NTFS (asa cum a fost FS inainte). daca stii lungimea clusterului e si mai bine, daca nu lasa unknown
Incearca cu Ontrack, eu am reusit sa fac recover la un hdd picat (pana de curent) in timpul conversiei din FAT32 in NTFS
Chestia cu scanatul de la Windows am incercat-o prima data, pe partitia initiala, cea corupta, insa nu a vazut-o deloc deci nu a scanat-o.
Cu Ontrack EasyRecovery am incercat cu Advanced Scan si pe cea corupta si dupa ce am formatat-o si nu a dat rezultate... a vazut partitia corupta insa nu a putut-o accesa ca sa o recupereze.
Momentan inca tot astept dupa Power Data Recovery, are deja peste 30 de ore de Deep Scan si mai zice inca o ora si ceva, e la 96.21% si a gasit pana acum peste 520.000 de fisiere, aproape dublu fata de celelalte aplicatii... asta poate fi un semn bun, cum ca a scanat si in partitia corupta, insa asta vom sti doar dupa ce termina de scanat.
Dupa peste 30 de ore de scanare mi-a gasit fisierele toate dar le-a aranjat dupa extensiile acestora si le-a redenumit toate ca si Recovered_file(1...10).extensie... super naspa.
Pe langa toate astea nu mai am un hard mare pe care sa le salvez, ca sa nu suprapun peste hardul de pe care am recuperat datele... trebuie sa fac rost rapid de un hard... si sa incerc cu EnCase, poate cu ala pot recupera exact asa cum erau inainte... altfel va fi o bataie de jos pana le verific pe toate ca sa vad care de unde sunt...
Important e ca se pot recupera, m-am mai linistit.
Eu propun sa le salvezi pe astea pina incerci si altceva. Si pune un UPS pe urma ca nu stii cit te mai tine norocul....
Am salvat scanarea, in caz ca nu reusesc cu EnCase sa le iau exact asa cum erau, macar cu denumirea corecta, atunci o sa re recuperez asa... asta e.
---------- Post added at 16:24 ---------- Previous post was at 16:06 ----------
EnCase asta e ciudat... nu-mi vede partitia aia, acum i-a dat Acquire... sa vedem de gaseste partitia respectiva... nici nu stiu daca prin optiunea Acquire va gasi ceva... zice ca Acquiring 22:36:00 daca ma tine iar 22 de ore si inebunesc!
---------- Post added at 16:42 ---------- Previous post was at 16:24 ----------
Am anulat Acquiring si am instalat Recover My Files... asta vad ca se misca mai repede... sa vedem ce va gasi... daca va gasi ceva.
---------- Post added at 16:47 ---------- Previous post was at 16:42 ----------
In sfarsit... Recover My Files, sub Windows, se misca foarte repede si mi-a gasit deja peste 8000 de fisiere, le pot vedea in timp ce le gaseste si deja am vazut o gramada de filme si seriale, cu dimensiuni care imi par cunoscute, am vazut si fisiere php, xml, css, foldere din structura initiala unde tineam proiectele, etc... cred ca am sanse mari sa le recuperez intacte... sper doar sa nu mi le dea tot la gramada ca si Power Data Recovery ca atunci e bai... am foarte multe fisiere numite identic car care apartin mai multor proiecte web... daca nu mi le recupereaza frumos pe foldere n-am rezolvat nimic...
Acum nu pot decat sa astept sa temine...
Asa arata pana acum scanarea... am si folderele acolo, denumite DIRxxxxx iar denumirea lor reala e in stanga, deex 1_Lucru e folderul radacina in care tineam toate proiectele... in celalalt printscreen se pot vedea maimulte fisiere *.php, *.js... sper doar sa le pot salva in structura initiala, adica aranjate frumos fiecare la locul lor, cu aceeasi denumire ca si inainte... ar fi super!
Acum asteptam...
Noutati?
Am gasit prin PC un iso "Recovering data from any device"
Daca vrei sa te joci si cu el... ti-l dau , e cit un CD , nu mai stiu de unde l-am luat.