PKT scoate fiecare doi zile o noua versiuna beta pt koala.Asta pot sa il confirm si eu!
Printable View
PKT scoate fiecare doi zile o noua versiuna beta pt koala.Asta pot sa il confirm si eu!
Readme_V10794__26_02_10
Changes :
- Plugin Menu bug fix
- Plugin Auto Detect add.
- PLugin menu OSD Skin enhanceds
- Plugin Start bug fix for old EMU, like ccam213-214 etc.
- Astra 192°E 12265 H bug fix
- Quick Ch.List Timeoff up to 30 sec.
- Teletext TXT oSD bug fix
- Teletext TXT sub pages bug fix
- Add Device speed function :
--> Menu - System Tools - Storage Manager : Green Button
--> Green Button : Device Speed Test
--> Blue Bar : Information Default parameter
--> Red Bar : Test result HDD/USB Storage Device medium
- Timer Symbol (green+red) in single EPG Mode with OK Button fix
- VFD Display Scroll AUS function add.
--> Menu - Configuration - Display Setting - Front Display Scroll : OFF
- Arabic language special font + characters fix
- Add digiturk mdu. LNB 1-4, Digiturk Eutelsat 7E , dish setting - LNB
- Incorrect character display in EPG fix
- Modified Slow EPG in special channel fix
- OSD language Turkish improved
- MHW EPG Speed up (Astra19,2E + Astra23,5E ca.1 min)
- Tuner + Signal bug fix
- Linux & Driver update :
--> Root file system, API, Kernel Version
IMPORTANT : Advice for Software and Setting Update
Please save/copy Swoftware & Setting files in MAIN Directory from your USB Stick !
Please make after SW update Factory Reset (System Recovery) !
SmartCard Activate :
Pls. Press Menu --> Utilities --> CAS --> OK Button --> Enter PIN 1407
--> SmartCard ON/OFF
KeyManager Aktivate --> Menu + Enter PIN 8282
CAM Start/Stop :
--> Start : Menu + Red Button
--> Stop : Menu + Blue Button
Storage Setup`s (Save/Store to STB) :
Menu --> Installation --> System Recovery --> Press OK Button :
--> System restore to stored Position (recover/restore Backup)
--> Store System Data (Backup Store)
Storage Setup`s to USB Stick/Storage :
Menu --> System Tools --> Data Transfer --> Press OK Button :
--> Transfer All System Data to USB Storage
--> Transfer Service Data to USB Storage (Channel list)
--> Data Download from USB Storage
Sky Premiere Portal (Multifeed) - Taste --> Blue Button
Master Password : 1407
Connection STB to PC :
- Connect STB with LAN Cable to PC
- Menu --> Installation --> Netzwork Settings --> change DHCP off and ON
--> Pls. wait until your IP nummer showing
--> Workstation in PC --> In Address Bar \\ (flashx2) give \\IP number and Press ENTER
--> You can see : Root (LINUX) & Storage (Speicher SATA HDD + USB1 + USB2) !
--> Also can use Samba and FileZila Program !
Date 26 February 2010
Testele facute cu noua imaginea scot la iveala un fapt remarcabil ! desi interventia in nucleu pare marunta ...
kernel si drivere ( aici este esenta ) !! ... stabilitatea imaginii in sharing s-a inbunatatit simtitor !
Fac teste pe Sky IT cu MgCamd 1.35 ... merge de 3 ore fara cel mai mic freeze !!! comutand intre 3 servere ...
doua cu distanta 2 si unul cu distanta 1 ! Comutarea se vede ! ca niste macroblocuri care dureaza o secunda !
ramine sa vad mai pe seara cum se comporta ! Serverul cu dist=1 este cu CCcam 2.011 iar celelalte cu 2.1.3 !
macroblocuri din alea facea si alligatorul la sky - alea in opinia mea se cheama freez-uri;
la DM800 face la fel? de exemplu?
Comparatia cu DM ( CCcam ) este ... deplasata ! nimeni nu se poate compara cu CCcam ! restul clientilor ... incubus, MgCamd sau alte implementari se straduie sa ajunga ... maestrul ! unii reusesc mai bine ( MgCamd ) altii sint inca in domeniul sperantelor ! Oricum ...MgCamd este la prima sa varianta de client CCcam ...eu zic ca are inca loc de progres ! ca sa nu mai vb de incubus in care daca s-ar investi un pic de ..."know how" ar fi super !
In curand vine randul imaginii Enigma si atunci , ca si la alte receptoare din aceasta clasa ( IPBOX ) vom avea un termen de comparatie !
mihai, comparatia cu dm nu e deloc deplasata
ba chiar deloc; ideea e : daca stiam asta de la inceput faceam un efort si-mi luam dm800 din prima zi; n-am stiut si am mers pe mana ta, dar stai calm nu esti vinovat cu nimic: ne-ai prezentat o scula buna cu exact ce face si cu hibele ei (firmware-le 100%); numai ca eu 0 (zero) cunostinte sateliti am citit mai multe revieuri si am zis de ce sa dau 17 mil cand pot da 11 pe o scula cat de cat oki; scula cum am zis e buna, softul lasa rau de dorit si dupa 2 luni inca suntem la piciorul broastei;
nu e vina ta ca softistu' de la optibox i-a nascut sotia, ca au intrat in anul nou chinezesc, si ca-i doare la basca sa mai scoata un soft nou; nu ai de ce sa te scuzi dar nu-i mai ridica farte in slavi: spune-ne comparativ ca asta conteaza sa poate omul alege in cunostinta de cauza;
acum dupa 2 luni de "sapare" am inteles ca minusurile alligatorului cel putin pt mine erau un handicap de netrecut;
dar rugamintea e: multi citim posturile tale si le luam ca atare: problema nu este in ceea ce scrii, ci in ceea ce nu scrii, ca faza cu macroblocurile: spune domne la DM800 nu face nici un macrobloc cu linie in hop 1, crocodil sau maimutza si animalul de prada face da uite e cu 7 mil mai ieftin nou;
daca stiam asta de la inceput ma gandeam de 2 ori: eu n-aveam nevoie de receiver terestru, l-am luat asa ca o gluma, dar a fost un motiv bun sa-l vand de ex: omul care l-a luat i-am spus de probleme, a inteles sa nu crezi ca i-am ascuns... i-am zis ca softu e la inceput, ca ii trebuie linii bune ca sa vada in sharing, ca e pb cu sunetul la digi, si ca probabil in 6 luni va avea un soft stabil; ... asa sa faci si tu si n-o sa ai de ce sa te scuzi ulterior...
Problema cu receptoare este ca trebuie noi care facem review sau ajutam pe alte membri care nu cunoaste sa punem niste prioritati de gen vrei cccam si te intereseaza numai sharing si nimic alceva....ia un dream.
Ai deja un dream acasa si vrei un receptor pt hd si sa te joci cu el pina sa evoluueze ia un ipbox sau qbox sau kathrein....
Te intereseaza numai calitatea de hardware si sharing este dupa ia un ipbox sau qbox sau kathrein sau optibox...
Nu ai server si doresti sa faci un nou server si vrei sa incerci ceva afara de cccam...poti sa iei orice receptor vrei.Idea este ca majoritate doreste sharing si nimic alceva de exemplu eu sunt multumit si daca nu merge perfect pe sharing din cauza ca am deja 3 cartele local pt ce doresc sa vad.Fiecare are diferite prioritati si acolo incepe problemele...
@otheitis @cristimate ... desi discutia voastra este interesanta ... va reamintesc ca acest thread este despre Optibox Koala ! Din motivele enuntate de Ioanis ... n-o sa fac comparatii intre receptoare ! asa cum argumentele in favoarea unui receptor nu au fost toate percepute la adevarata lor valoare ... comparatia poate induce o ceatza similara ! N-o sa compar niciodata un atlet junior cu un campion olimpic ! daca ar fi sa fie asa ... de ce s-ar mai apuca oamenii de sport ! eu acord creditul valorii initiale ... ce-i drept nu toate talentele din copilarie se confirma ca genii la maturitate ! asta este valabil in lumea receptoarelor la fel ca in viata !!!
Stadiul actual al dezvoltarii unei implementari Enigma2 pe Optibox Koala este urmatorul :
a) Implementarea HD Freaks - acest grup a realizat deja o imagine de tip USB ,
imagine care se incarca dupa inlocuirea bootloaderului original cu unul creat de catre
grupul PKT. Aceasta imagine se afla deja la versiunea v3 iar platforma de baza pe care
se face dezvoltarea este Octagon SF1018 cu beneficiar indirect SF 1008.
( [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] )
b) implementarea PKT - este o imagine tot de tip USB , imagine care foloseste acelasi bootloader
si care este descrisa de cei care au testat-o ca fiind foarte stabila. Platforma pe care se face
dezvoltarea este chiar Optibox Koala.
( [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] )
Din informatiile care ne-au parvenit pana acum cele doua grupuri sint sprijinite de catre
fabricantul corean care le-a cerut ca imaginea finala sa fie una de tip Flash. La baza ambelor
implementari se afla evident ... sursele publice ale grupului TDT.
Tocmai a aparut o noua versiune de "plugin"-uri ... iata care sint noutatile :
- Viaccess Cards imporved
- MCAS Cardslot + SmartCard upgrade
- Timing improved
- Keydatabase (Keditor) update
- Important : Pls use with SW 10789 or 10794 !
--> existing Plugin Format User Data (Green Button) User Data Download !
Revin cu detalii dupa teste !
Noua versiune de MCAS ( MultiCas ) pare sa miste bine ! AKTA, FOCUS si ...
DOLCE ! Am luat cardul meu de Dolce ...l-am introdus in slot ...si s-a facut lumina !
fara BoxKey ... asa pur si simplu !!! s-a facut lumina pe programele la care aveam subscriptie !
A aparut o noua versiune de firmware Optibox Koala 1.07.97 !
Noutatile versiunii nu sint prea numeroase :
- ridicarea unor mici anomalii
- un nou skin "Modul albastru" vechiul fiind "Modul rosu"
Iata si nota de lansare oficiala :
Changelog:
1. STB dead issue by long time watching : fixed.
System config register changed
2. Multifeed bug fixed
3. CI Iredeto CAM recognition error fixed.
4. Video codec updated to lates version (this codec is upgraded for week signal).
5. Wi-Fi WPA2 security connection bug fixed.
6. MHW EPG problem fixed
Imaginea se misca excelent si cu noul skin este mai vesela ...prietenoasa ...
Noutatea cea mare este alta ... in acest weekend va apare prima imagine
Enigma2 operationala ... ca rezultat al colaborarii grupurilor de la HD-Freaks si
AAF !!! si se pare ca va fi o imagine flash ! Platforma destinatie este
Octagon 1008 / Optibox Koala. Procedura de instalare va implica ..deocamdata o
manevra de upgrade bootloader ... cam riscanta dar vom vedea cu ce suport !
MCAS ( Multi CAS System )
- TimeShift + Record bug fix (forward back spooling,trickmode)
- Stability imporved
- Minor bugs fix.
XCAM Client
- CCcam improved
- Newcamd Newcs libary update
- TimeShift + Record bug fix (forward back spooling,trickmode)
- Stability imporved
- Minor bugs fix.
- Important : Pls use with SW 10797 !
Constatari ... merge uns pe Sky Italy !!! cu frezes rarisime de cca o secunda !
O excellenta performanta pe servere CCcam 2.1.3 !!!
---------- Post added at 18:25 ---------- Previous post was at 17:24 ----------
PVR la Optibox Koala
Sistemul PVR la Koala este dintre cele mai complete vazute la un receptor Non-Enigma
... spun asta pentru ca permite :
- inregistrarea programelor FTA sau codate si redarea lor cu decriptare daca este cazul
- inregistrarea se face in format .TS dar tentativa de redare prin VLC pe PC a esuat ... mai incerc !
- fiind un format de tip transponder stream ... evident necomprimat , calitatea este excelenta dar
cu pretul dimensiunii fisierului ... o inregistrare de 1 minut in format 720p ocupa cca. 100Mb pe disc
- playerul poate reda formatul .TS propriu dar si fisiere XVID ( .avi) de pe discul local sau de pe un drive
de retea !!!
- fisierele XVID pot avea inclusiv subtitrare model .srt cu diacriticele specifice limbii de meniu alese
- inregistrarile in format .TS preiau inclusiv canalele de sunet alternativ
Emulatorul oficial Octagon suportat si de Koala :
- CCcam version update 212+213
- CCcam libary update
- Stability improved
- OSD Font changed
- Important :
--> existing Plugin Format User Data (Green Button) User Data Download !
Personal prefer XCam pentru stabilitate si complexitate !
History Release Note
=========================================
-----------------------------------------------------------------------
- v1.08.01 / 2010. 03. 23 / Build Version : 2801
-----------------------------------------------------------------------
1. Freezing Scrren when Flash writing : fixed
2. Diseq Command error : fixed
3. Voltage changing issue when receiver turn to standby condition during recording: fixed
4. not appearing popup message for plugin download : fixed
5. Audio delay sync feature added and it can set on AV Output Menu
6. Recording fail message appears in case default recording device is set incorrectly: fixed
receiver will ask to find correct recording device.
7. incorrect channel searching result between two TP which has very near frequency : fixed
receiver operated it as same TP with last version SW.
8. TP data update(eutel W2 16.0E), new Satellite added (eutel sesat 1 16.0E)
9. receiver hangup in System Informaiton Menu: fixed
Ca orice noua editie ( versiune majora ) cumuleaza toate reviziile precedente si introduce
o noutate importanta ... o versiune nou de Kernel :
Linux hmp7109 2.6.17.14_stm22_0039-HMP_7109-STFAE #106
PREEMPT Thu Feb 4 14:11:10 K ST 2010 sh4 GNU/Linux
Odata cu lansarea noii versiuni au aparut si noul XCamClient in care s-au
adus unele compatibilizari la serverele CCcam 2.1.2 si 2.1.3.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Pe Optibox koala puteti folosi dispozitive de retea (NAS) pentru a inregistra sau reda
filme in formatul intern sau divx ( doar pentru redare )! Pentru a descrie accesul la
acest tip de dispozitiv trebuie procedat astfel :
- identificam IP-ul PC-ului ( sa zicem 192.168.1.3 )
- cream un director local ( sa zicem /media )
- facem un share pe acest director cu drepturi RW
- descriem pe Koala conexiunea de retea astfel :
192.168.1.3/media
username ( din Windows)
password ( din Windows )
- din acest moment , odata conexiunea stabilita , putem scrie fisiere movie sau sa le
redam pe Koala ele fiind gazuite de hardiscul PC-ului
Where if firmware v1.08.01 for Koala?
Thanks
Quote:
Originally Posted by mihaip [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Ce se mai aude cu instalarea/rularea imaginii E2 pe acest receiver ?
Situatia E2 Koala este urmatoarea :
- echipa realizatoare a realizat o implementare E2 pe Ocatgon 1018 ,
fratele mai mare a lui Octagon 1008 = Optibox Koala !
- versiunea pentru 1018 este bine merci ...functionala !
- versiunea pentru 1008 este pentru moment blocata in jurul problemei
driverului de tunner ( este un tunner nou )
- rezolvarea acestei probleme ar putea sa genereze o imagine E2 in cca
doua saptamini
- deocamdata astept si eu ca toti celalti interesti in soarta acstui receptor
Ca sa citez pe un prieten de pe forum ( nu-l numesc pentru ca nu stiu daca
doreste asta ) "este un receptor asa de bun ca n-are nevoie de Enigma" !
Chestia cu Enigma este o moda ..sau si o moda ..dar recunosc ca daca ar
avea o Enigma la fel ca cea de la IPBOX ...as prefera softul sau actual.
@radik -- [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]