Exista si dispozitive USB mari consumatoare de energie ( mari in comparatie cu un stick ! ) cum ar fi un scanner sau un HDD la care deconectarea fara intreruperea alimentarii ( safe remove ... asta face ) risca incidente grave !
Printable View
Exista si dispozitive USB mari consumatoare de energie ( mari in comparatie cu un stick ! ) cum ar fi un scanner sau un HDD la care deconectarea fara intreruperea alimentarii ( safe remove ... asta face ) risca incidente grave !
Aici deja e alta tema de discutie... si nu stiu ce sa zic cu cele mari consumatoare de curent... eu consider ca atata timp cat sunt pe usb, doar pe usb, nu pot consuma mai mult decat celelalte, de aici si lipsa unui buton power pe ele.
In schimb cele care sunt mari consumatoare de curent au deja alimentare separata, la 220V si implicit un buton de power care taie sau da alimentare, deci nicidecum safely remove nu cred ca are vreo legatura in acest sens... s-ar putea ca logica mea sa fie gresita pentru ca nu m-am documentat concret, insa asa mi se pare a fi starea lucrurilor. Una e un HDD extern cu alimentare separata si cu buton de power si alta este unul gen laptop, care se alimenteaza doar din usb (unele din firewire dar iar e alta poveste) si tot aici intra si stick-urile si celelalte device-uri mai mici, alimentate doar din usb, adica voltaj mic, riscuri minime sau inexistente.