La brat care sustineLNB, am gaura data, de mine pentru scurgere apa.E un fix al meu.
Cu pet am incercat degeaba, la vint vibreaza.Deci tot cu maturica rezolv treaba.Mai nasol cind este cand se formeaza gheata pe LNB.
Printable View
La brat care sustineLNB, am gaura data, de mine pentru scurgere apa.E un fix al meu.
Cu pet am incercat degeaba, la vint vibreaza.Deci tot cu maturica rezolv treaba.Mai nasol cind este cand se formeaza gheata pe LNB.
daraca vibreaza ; trebuie fixat in minim 3 locuri:)
Hai ca va vand eu LNB-uri militare. LA alea nu e problema cu zapada sau cheata ca au sistem de incalzire :)
Daca doriti sa nu intampinati probleme, nu procedati ca mine.
Am hotarat sa curat antena de zapada, am dat comanda sa se duca la 62 est, pentru ca imi venea lnb-ul mai aproape, si s-a dus la est pana a trecut peste limita.
Va dati seama ca in situatia asta, nu am cum sa o mai dau in inapoi, sau sa o mai misc in vre-un fel.
Al dracu limitator, cand a trecut peste el nu a oprit-o, acu` cand s-o dau inapoi functioneaza.
Asa mi-am dat eu singur de lucru sa desfac motorul, ca alta activitate :drinks: oricum nu aveam.
setarile de limita se fac in receptor si la est si la vest , daca nu ai facut acest lucru...se poate produce si cazuri nefericite ca al tau
ai facut aceste setari si a trecut peste ele?
sau ....???
Le-am facut, atat software cat si hardware.
Cred ca e ceva la limitator, dar, pana la primavara nu desfac nici impuscat.
Oricum, batrana SS1 l-a adus pe pozitie si am rezolvat problema pentru moment. :)
Acu cateva minute am facut un test interesant cu antena inzapezita si apoi curatate pe Nilesat.Urmeaza in curand sa urc pozele
Vreme rece fara ninsoare
SaTelit : Nilesat 7W
11934 V 27500
Q limita pt fec 3/4 : 60%
Antena inzapezita:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Antena curatita:
Dupa cum vedeti a avut loc o crestere nesemnificativa.LNB nu e acoperit de zapada, e sus aceea bucata din pet .Acolo nu a umblat/curatat absolut nimica!Zapada uscata nu prea afecteaza receptia si asta chiar pe un tp sclab!
Acum cativa ani cand aveam mai multe antene fixe am constatat ca zapada inghetata pe antena e dezastru total.
Sa inbunatatit cu 1%, daca era toata acoperita cu zapada atunci se vedea diferenta. La LNB nu are bai cata zapada e pe el, sa nu fie in fata lui atunci e buba mare.
Si eu ma miram ca nu mai intra nimic pe astra.
Dupa o ninsoare de vo 2 zile, timp in care n-am avut timp de tv, nu am mai avut semnal pe nici un satelit.
Am dat zapada cu matura de pe prime focus. Era de peste 15 cm. A venit samnalul la loc :)
Asta e unul dintre putinele dezavantaje ale antenelor prime focus...iarna trebuie sa fi pregatit pentru deszapezire...(asta daca nu ai sistem de dezghetare montat pe ea, precum autoturismele pe "luneta") Si la prime focus, conteaza mult zapada ca se strange multa.
Si eu am gasit azi receptorul cu semnal 0, avea antena vreo 10 cm de zapada pe ea, zona Bucuresti antena de 1,7 metri, prima iarna pentru ea.:)
Iarna cand este zapada...reglajul antenei se face ...cu matura, daca vrei sa ai semnal....daca nu astepti primavara. :drinks:
Sarbatori fericite !
Eu chiar nu va inteleg , temperatura scazuta este favorabila receptiei :p
Daca aveti probleme cu mufa F la LNB cumparati cu incredere Invacom , au o protectie din cauciuc care este ,,beton" dupa 5 ierni .
Intr-o iarna prin 2003 pe un offset de 1,25 a asezat usor zapada de se facuse un strat de circa 5 centimetri sustinut de suportul lnb-ului.Am caudat solutii atunci si chiar eram hotarat la un momendat sa pun o rezistenta electrica de incalzit macaze CFR.Am facut rost de ea dar era un pic cam dificil de montat, ara o panglica de circa 1,5 metri.
Pina la urma am gasit pe urma solutia prin montarea unui monturi H-H pe care seara o lasam reglata pe extemitati , unde antana sta verticala.
Iarna nu-i ca vara:clap: si iata pe antena offset care v-am prezentat in pozele de mai sus a inceput sa apara semnal pe tp cu polarizare orizontala de pe Nilesat 7Vest in conditiile in care si polaritatile V se receptioneaza foarte greu in nordul tarii..
Deci frigul ajuta mult receptiile extreme/dx si acum e momentul sa va testati antenele (si cat de bine sunt ele reglate pe motoras fie actuator) mai ales cei care stau mai la nord la Cluj .In est se poate lua reper Aden tv de pe 45E despre care am mai discutat.
si mie spunemi te rog de unde ai luat clese si mufeQuote:
Originally Posted by techcenter [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
salut...
probabil ca am capiat daca dupa atatia ani...strig dupa un sfat...
vremea rece din ultimele saptamani a dus la moartea lnb-ului...
mai precis...seara dispareau programele din senin...
astazi am schimbat lnb-ul cu unul tip twin de 0.2 db dar surpriza...desi nu am umblat la azimut sau altele de genul asta...nu reusesc sa prind decat hotbird si slab 16 grade E...
antena este de 1,9 ofset....astept sfaturi...ma gandesc ca voi gasi un binevoitor....
multumesc anticipat
pai nu prea inteleg.ai multifeed sau h h?la 16 grade degeaba te chinui acum ca e semnal slab la mine na trecut de 80 la suta momentan nici un program,oscileaza intre 70 si 80 la suta
am reusit...
am pus din nou pe dm...imginea si s-a rezolvat...vad de la 39 est la 1 vest...
maine verific si restul
:clap::clap::clap:...