Super! Gata, mi s-a pus pata :D Intradevar ar prinde bine mai multe detalii...
:clap::clap::clap:
Printable View
Super! Gata, mi s-a pus pata :D Intradevar ar prinde bine mai multe detalii...
:clap::clap::clap:
cam cat de ieftin??Quote:
Originally Posted by outcast [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
si eu daca ne primesteQuote:
Originally Posted by skycleaner [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Salut! azi ploua asa ca am ceva timp pentru calculator ca sa va raspund la unele intrebari.
Sunt persoana fizica si antena a fost cumparata pentru hobby:
- comunicatii EME in banda de 23 cm.
- receptie sateliti.
Problema este ca trebuie sa gasesc o metoda practica pentru a monta pe linga feed hornul
de 23 cm (care este mare si face si emisie) cele 2 LNC -uri (un invacom pentru KU si un LNC de banda C).
Cele 2 LNC-uri trebuiesc protejate la emisie. Initial m-am gindit la un cap rotitor inca nu am stabilit
solutia, poate veniti voi cu o idee mai buna.
Alta problema este ca am renuntat la montura polara care avea motor cu lant si am optat pentru un sistem
independent azimut (0 - 360) si elevatie (0 - 90 grade) cu afisaj digital al pozitiei si cu encodere pentru
sesizarea miscarii, precizie azimut 0.01 grade si 0.05 grade elevatie.
Deci fiecare satelit va avea 2 coordonate pentru pozitie.
Am anexat ceva poze cu antena inainte de a o ridica la verticala pentru a lucra la feed, cu feedul de 23 cm
care are 62 cm lungime cu blocul rotitor si cu controllerul de pozitie care poate fi comandat si soft cu
un program dedicat.
Primesc in vizita persoane serioase dedicate acestui hobby. Contact pe PM.
Pentru "outcast" il rog sa-mi indice un site de unde pot procura o antena de 5m ieftina pentru ca initial
am facut un studiu de piata si nu am gasit nimic ieftin.
Va salut din nou si astept ceva idei.
SUPER !!
ABSOULT SUPER SI PROFI REALIZAT sistemul motorizat, avand in vedere ca ai nevoie de ea atat pentru emisie/receptie benzi radioamatori cat si receptie satelit !!
Ma uit la una din foto si vad inclusiv un pilon foarte bine realizat si rezistent... cu siguranta acolo se va monta antena
Referitor la sistemul de prindere LNB-uri si parte de emisie, ceva rotativ ar fi indicat, dupa parerea mea... ai putea obtine astfel un maxim de calitate!
mult mai ieftin.insa transportul este mai scump...oricum felicitari posesorului....e un adevarat impatimit!Quote:
Originally Posted by skycleaner [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Antene mai mari de 3,70 eu nu am vazut in ro la vreun comerciant,cea mai mare este;ANTENA CKD-12, mesh 18 petale perforate, 3.70m, MP 1155 EUR
si o gasesti la;
Salut , sincere felicitari pt. realizare , sper ca ne vei tine la curent ,in limita timpului disponibil ,cu realizarile din viitor (cat mai multe detalii ) .Mult noroc .
PS: speram sa vedem cat mai curand antena pe ''picioare '' .
Salut, YO8Quote:
Originally Posted by YO8 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Cum stai cu lucrarile ?
@YO8,
Wow,si daca n-ai fi interesat in antene,te impresioneaza marimea ei.Din pozele puse pe forum,pare ca o ti in curte casei iar dincolo se vad ceva cladiri.Acum imi pun intrebarea in ce masura plasind-o la nivelul solului n-o sa ai probleme la receptie la extremitatile estice sau vestice stiut fiind faptul ca elevatia la,sa zicem,43W-Intelsat 3R,e de 5 grade sau la est,unde ai sanse sa prinzi extremitatile orientale greu accesibile pentru multi dintre cei cu antene mai mici.Asta numai daca n-ai obstacole pe tot arcul lui Clarke de la est la vest.O astfel de antena ar merita s-o montezi pe o ridicatura,ori sa o pui pe un deal incit sa-ti libertatea totala de manevra si de utilizare.Pacat ar fi sa ramine in curtea aia pe care o vedem;ar arata ca un Gulliver legat de picioare!Ar fi pacat sa n-o poti folosi la intreaga sa "capacitate".
Pentru a o monta pe suport iti trebuie nu de doi oameni,ci de trei sau mai multi pentru a o feri de deformari sau accidentari de manevra atunci cind o pui pe soclu.Este partea cea mai sensibila si extrem de pretentioasa din toata operatiunea de montare.
Acum ca ne-ai facut curiosi,si pe multi si invidiosi ,colegial vorbind,esti obligat sa ne ti la curent cu fiecare etapa de ridicare a antenei la "cer".Si pentru ca antena e venit,se pare,cu tot sistemul de montare{suport,montura,actuator?,lnb si corotor?,etc}n-ar fi lipsit de imortanta sa pui poze pentru fiecare componenta.Asta pentru a vedea cum arata o "creatura" straina pe meleagurile noastre mioritice,mai ales la un particular.
succes,costel1
si eu vreau sa-i urez bafta temerarului...:)
si as mai ruga pentru niste poze sa vaza si ochiu nostru cum e cu dihaniile astea pentru banda c...
:clap:
Omule sa stii ca m-ai data gata. Nici nu stii ce impresionat sunt. Poti sa-mi dai un pm cu adresa poate iti fac o vizita oficiala (in masura timpului disponibil). Esti o mandrie a Bacaului in aceasta bransa. Felicitari!
@YO8,
Da,este impresionant!Si tocmai de aceea revin sa te intreb daca nu cumva trebuie sa vorbesti cu primarul,sau un jurist pentru a fi sigur ca nu trebuie sa ai o aprobare din partea autoritatilor locale,cu atit mai mult daca o montezi in apropiera caselor dinprejur.Dupa cite stiu,pentru o astfel de montare iti trebuie un proiect care sa cuprinda cam la fel,pastrind proportiile,ca la o casa.Multe case nici nu ating o asemenea inaltime.Ai putea sa fi in conflict cu vecinii sau cu altcineva,care poate invoca nu stiu ce probleme.
costel1
se poate considera receptie dx cu antena de 0.9 a satelitului Intelsat 7 (68.5) ?
receptie dx nu inseamna cat e de mare antena ci captarea satelitilor extremi,numa fi tu sigur ca l-ai prinsQuote:
Originally Posted by armandino [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Cu alte cuvinte tot ce poti prinde de la 80E la 140E si de la 45W la 61W
cunoscut fiind faptul ca la noi in tara se pot receptiona cu antene normale[de la 0,80 la 1,8m] satelitii aflati intre 45W si 80E!
de prins l-am prins sigur ! o spune si imaginea de mai jos!Quote:
Originally Posted by laleauaneagra13 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]