Nu am de ce sa ma supar. Chiar ma bucur ca cineva ma incurajeaza si imi da sfaturi. Daca ai probleme cu computerul te pot ajuta cu placere.
Printable View
Nu am de ce sa ma supar. Chiar ma bucur ca cineva ma incurajeaza si imi da sfaturi. Daca ai probleme cu computerul te pot ajuta cu placere.
am ceva nedumeriri :D sunt prea multe programe,meniuri submeniuri o nebunie totala,cind o sa am nevoie de ceva o sa postez :D multumesc mult si succes.Spaniolul :wink:Quote:
Originally Posted by zappa
Din pacate nu am reusit sa fac hh-ul sa functioneze. La un moment dat am receptionat 26 grd est pe lnb-ul central si am luat-o din satelit in satelit spre est. Mi-a intrat 19 est, 13 est, iar cand sa scanez si 10 grd est fie vantul a miscat antena, fie nu era bine reglata cert e ca nu am mai reusit nimic. Absolut nimic. Si deoarece se intuneca am luat o pauza. Acum e pozitionata pe cei 3 sateliti ptr Max. Si daca mut antena spre est imi intra si astra 19 est. Mai mult nu am incercat. Intre timp o sa mai citesc si sper sa ma mai luminez.
Sa ma corecteze cineva daca nu am facut bine;
- am setat pe hh 46 grd
- pe gradatia antenei am setat 23 grd
- hh-ul era la punctul 0
- am cautat 26 grd est
- nu stiu cum sa setez limitele....si daca trebuie
Mentionez ca sunt din Bucuresti.
Mai trebuie ceva?
Multumesc
Ai facut setarile corect,cind fixezi antena pe Arabsat 26E cauta un transporder cu semnal slab si fa reglajul final de semnal pe acel transporder,astfel esti sigur ca vei receptiona toate transporderele bine,in legatura cu limitele setezi satelitii E-W pina la care sa mearga montura,la mine spre ex e setata ca satelit maxim E 72 E iar ca satelit W 30W succes,Spaniolul :wink:Quote:
Care este acel transporder cu semnal slab de pe Arabsat 26E? Antena mea este de 0,9 m.
Vezi si tu care iti intra cel mai slab si dupa acela te orientezi,eu am 1,20 offset la mine merge dar la tine nu cred ca va intra.Spaniolul :wink:Quote:
Din pacate strongul 4401 dupa patch nu mai afiseaza si calitatea. Am doar indicator de semnal. Care e destul de dubios.
Decit nimic e bun si ala :D Spaniolul :wink:Quote:
Am reusit. Am ajuns pana la 62 gdr est (Prima TV si dogan).
O sa revin cu amanunte si poze.
:!: :!: :!:
Felicitari!!!!!,ai reusit sa pui si lnb-urile secundare? merg? Spaniolul :wink:Quote:
Da...functioneaza toate 3; lnb 1 - sirius 5 grd est, lnb 2 - hotbird si lnb 3 - eutelsat w2 la 16 grd est. Nu au semnal maxim, dar important e ca pot vedea tp-urile de la Max fara sa misc antena. Fata de suportul original de la Max am facut o modificare; cel de pe sirius a trebuit sa il imping in jos (cu ajutorul unei cozi de matura, caci nu ajungeam la el) cam cu cca 3 cm cred. Pe max am semnal 78-80 %. In rest am facut probe doar spre est pana la 62 grd. Si a fost ok. Maine revin cu poze si cu probe spre vest.
Ai vazut ca nu a fost asa greu? daca aveai posibilitatea sa ajungi la lnb-uri se putea si mai bine,ma bucur ca ti-am fost de folos.Spaniolul :wink:Quote:
A fost greu ptr ca nu ajungeam la lnb-uri. Iar la hh credeam ca pe ambele parti ale ei sunt aceleasi gradatii. Dar pe o parte e elevatia, iar pe cealalta parte e latitudinea. Azi am observat cu ajutorul unei oglinzi. :D
Ok, asteptam cu interes sa postezi fotografiile,astfel si cei mai sceptici vor crede ca un multifeed poate functiona cu un H-H :wink:Quote:
Mai exista o intrebare pentru cei ce vor sa monteze acest sistem:
Unde e montat Comutatorul DiSEqC - pana la motorul H-H sau dupa motor H-H.Din cele citite de mine se recomanda dupa motorul H-H (intre motor si LNB) evitind astfel blocarile de motor.
Toate acestea eu nu le pot controla (e frig,e ploae,astept vara - ca fac din placere) asa ca rog Zappa (sau cei care au acest sistem) sa precizeze acest amanunt.
Nu are cine stie ce inportanta inainte sau dupa,functioneaza bine in ambele cazuri,acum fiecare e liber sa aleaga varianta care ii convine,unii sustin ca inainte este ideal altii dupa,parerile sunt inpartite.Spaniolul :wink:Quote:
Originally Posted by staric
Pai nu se poate monta decat intre lnb-uri si motor. Asta e singura pozitie.
De fapt este pozitia cea mai indicata montata dupa motor scade semnalul dar functioneaza. :wink:Quote:
Explica-mi si mie cum poti monta comutatorul DiSEqC intre motor si receptor. M-ai facut tare curios.
si eu sunt curios. oare se poate sa pui cablul de la motor in intrarea lnb1, iar intrarile lnb2 si lnb3 sa le tragi direct la lnb-urile respective? teoretic se poate :D, dar pana la practic , trebuie testat lucrul asta :wink:Quote: