Re: antena mobila sau mai multe LNB-URI
de 80 e. nu am reusit sa o reglez f bine pt ca dupa ce am montat astea am avut ghinionul ca a venit o furtuna si mi-a picat comutatorul diseq(a intrat apa in el....am fost cam neglijent...nu ma asteptam). a picat o intrare si merge doar cu 3 sat dar mai face figuri. poate reusesc zilele astea sa-mi comand altul si sa o reglez.
ps: stau in iasi
Re: antena mobila sau mai multe LNB-URI
Quote:
ce e mai avantajos..... o montura H_H sau mai multe LNB-uri????
ce ziceti?
Cum au zis si ceilalti depinde de multi factori.
1. Motorul H-H prinde o plaja mai mare a satelitilor (in Timisoara plaja este de la aprox. 80E pana la 45W), dezavantajul apare daca vrei sa pui mai multe receptoare in casa, findca nu te poti uita la mai multi sateliti deodata decat pe acelasi, alt dezavantaj, dar nu asa mare, este ca daca schimbi des sateliti tre sa astepti pana motorul se muta de pe un satelit pe altul, iara daca sateliti sunt departe unul de altul poate sa dureze asteptatul si pana la 3 minute (extremele).
2. O antena toroidala prinde o plaja destul de bunicela, vreo 60 de grade si poti sa pui si mai multe receptoare insa dezavantajul cel mai mare este costul (pretul e cu mult mai mare decat a unui H-H), avantaj este ca poti pune mai multe receptoare in casa si fiecare sa se uite la orice satelit doresti. Timpul cand schimbi de pe un satelit pe altul e super rapid.
Acuma e dupa tine se alegi ce ai vrea sa iei, in functie de ce ti sa scris pana acuma