Re: ajutor reglare antena satelit mobila
Quote:
tot ce am reusit este : semnal BUN de la 30 vest la 42 est . Mai departe nu pot receptiona nimic .
Nici nu e nevoie.Oricum nu ai pierdut nimic.
Quote:
Arabsat 26 est nu intra absolut deloc desi e chiar langa satelitul cel mai sudic pe care am reglat semnal maxim , 25.5 grade.
Imposibil.Mai insista!
Quote:
Ce am observat astazi la antena e ca dc sta pe satelitul cel mai sudic in pozitia 0 , nu e perfect verticala antena , imi pare putin inclinata . Nu stiu cat influenteaza dar se pare ca asa este din constructie .
Care constructie?Constructia este facuta de tine!
Cu motorul pe pozitia 0 antena trebuie sa cada perfect perpendicular pe motor (nici spre stanga si nici spre dreapta) si sa ai semnal bun pe satelitul sudic.
Bafta!
Nu imi explic dar arabsat 26 est chiar nu intra .
M-am gandit ca poate nu am eu acoperire ?
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Sunt din Arges , antena 115 cm fier , lnb SMALL 0.3 db ( ce firma e si asta ) .
Quote:
Am reglat cat de cat antena si prind sateliti de la 53 est la 15 west . Am antena Fe 115 cm offset .
Sunt din Arges , am reglat pe 45 aprox latitudine la motor , am setat elevatia cam 38 la antena . Rezultatul ? Nu receptionez bine satelitii bine , nu intra toate posturile FTA .
Am facut cateva teste cu satfinderul . Cu toate suruburile stranse la antena si motor , am mutat antena pe :
-25.5 est ( centru ) : pt a avea semnal maxim RIDIC putin de antena ( salt de ea putin )
-53 est : pt a avea semnal puternic trebuie sa COBOR de antena
-15 vest : pt a avea semnal maxim trag in jos ( cobor ) antena
Din cate imi dau seama , nu face curba cum trebuie . La ce reglaje trebuie sa umblu ( reglaj motor , elevatie ) si cum .
Multumesc anticipat !
1. motor HH e 45 fix in romania
2. stalpu e vertical complet?
3. din cele relatate aici se pare ca tu esti peste curba polara daca pe extreme trebuie sa tragi de antena in jos !
4. regleaza semnal maxim pe TP 11.919 - ARABSAT
5 apoi semnal AB 3 pe west si TURKSAT pe est! si vei avea toata curba !
success
un hh in targoviste cu 0.9 --- reglat bine --- merge de la 18 W - 75 E cu receptie ok ! inclusiv viasaturile de pe sirius
Cam asa am eu la Pitesti cu H-H si antena de 0.9 m pe Sirius si cred ca se poate si mai bine.
1. stalpul de care prinzi montura h-h sa fie vertical perfect si sa-si pastreze verticalitatea si dupa montarea ansamblului montura-antena ... dupa ce ai prins ansamblul montura-antena verifici verticalitatea de tabla care iti indica elevatia chiar pe colt la mijloc in 2 pozitii perpendiculare ...
2. elevatia (inclinarea ansamblu motor-antena) se calculeaza dupa formula 90-latitudinea locului unde montezi motorul-antena si se fixeaza dupa gradatia de pe laterala sistemului pe prindere al monturii
3.montura trebuie resetata adica data la zero grade.
3. motorul pe antena se monteaza in asa fel incat distanta de la locul de prindere al bratului pentru lnb la mufa tif pt lnb sa fie aceeasi cu distanta de la celalalt punct de prindere brat lnb la mufa f de intrare receptor ... intr-un cuvant montura sa fie perpendiculara pe antena, in caz contrar prinzi sateliti in vest si nu prinzi in est si invers ...
4.trebuie pus ansamblul antena-motor pe directia sud geografic folosindu-te de busola ...
4.declinatia (inclinare antenei pe trompa monturii ) ar trebui sa o pui dupa coordonatele locului unde esti dar se poate regla si prin inclinare antenei fata spate pe directia sud privind din spatele antenei-monturii ...
4. pui receptorul pe satelitul aflat la pozitie cat mai apropiata de longitudinea locului tau ... de exemplu badr 26 est canal MBC 11919 sau chiar astra 23,5 est depinde la ce pozitie esti tu ... si trebuie sa te mai joci la inclinarea antenei ...
5. in vest pe 1w ai music channel pe 11785 28000
6. in est ai pe 39 est hellasat etno free to air ...
7. in general ar trebui sa iti mearga arc complet daca ai trecut pas cu pas pasii de mai sus ...
daca mai ai nelamuriri da un pm sau mai bine suna la 0770166595 ca se intra foarte greu pe site si poate nu vad pm-ul si te indrum eu cum sa faci ... intr-adevar e mai complicat la inceput dar ai sa vezi ca o sa te amuzi cand o sa iti amintesti de ce incepator erai ...
spor si ne auzim daca ai nevoie ...
theghostbuster
success
si eu am intimpinat probleme la reglarea motorului stilpul perfect da perfect veritical imi intrau satelitii de la west in est nu imi intra nici hellassat desi era prins perfect sudul cu satelitul bard nu stiu poate gradatia de la motor o fi decalata locatia mea 47.75 26.66 dar odata ce am pus elevatia motorului la 49 de grade am toti satelitii de la 53 est pina la 53 vest :drinks:
@jump
Ai latitudinea 47.75, asa ca lasa elevatia si pune latitudinea pe mototr 47.7 (poti sa o pui si 48).
Eu la timisoara (45.7, 21.2) prind de la 80E pana la 45W
poate faza de care ai mentionat cu 49 si nu 47, ceva a aparut pentru ca LNB-ul nu era corect reglat pe antena
dar si ce a spus Sorin sta in picioare ca doar 0,3 grade nu poate influenta foarte mult