eventual sa o putem scoate la imprimanta si s-o punem in farfuie, nu mai stateam dupa reteta...:D:clap::dance:Quote:
Originally Posted by zmeura [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Printable View
eventual sa o putem scoate la imprimanta si s-o punem in farfuie, nu mai stateam dupa reteta...:D:clap::dance:Quote:
Originally Posted by zmeura [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Daca vreti sa incercati o mancare cu specific grecesc, foarte simpla de preparat aveti nevoie de un iaurt (cat mai)gras, castraveti - taiati bucatele mici sau rasi- si usturoi dupa gust.O maslina pentru decor,se serveste rece(de preferabil cu cartofi prajiti), se numeste TZATZIKI si e yamiii! Pofta buna! :D :gathering:
Vin si eu cu ceva de sezon;
se ia un gratar mare incins bine cu carbuni,se pun; 4 pulpe de pui dezosate,8 carnaciori oltenesti 4 feli de friptura [vita],separat se pregateste un boll mare de salata; rosii,castraveti,ardei gras,2 felii de lamaie,oregano,ulei,sare,otet,masline,se amesteca bine bine si se da la rece pana gratrul e gata,intre timp se curata 8-12 cartofi se taie feliute gen Mc Donald.s si se pun la prajit,cand gratarul e gata se pune si salata pe masa si cartofii dar si....berea rece!
am mancat in bulgaria dovlecei cu sos de iart si usturoi; dovleceii se taie felii si se prajesc, sosul se pune cald peste feliile de dovlecei; nu stiu cum se prepara, dar este ceva pur si simpul delicios; sapt viitoare ajung iar in russe, in bg si ma duc sa mananc delicatesa respectiva
Ardei umpluti,6-8 ardei mijlocii 1 kg carne tocata,o cescuta cu orez,ceapa,usturoi,ulei,bulion,4-5 rosii; se scoate capacul la ardei se curata bine bine se umplu ardei cu carnea tocata amestecata in prealabil cu orezul o parte din ceapa si ustoroiul [catei-4-6 buc taiati marunt] se aseaza intr-o craticioara in care punem apa pana depaseste ardeii cu 2 degete,se pune la foc potrivit si se lasa sa fiarba usor pana apa scade la jumate,intre timp aprindem cuptorul si intr-o tigatita calim ceapa pana devine aurie apoi turnam peste ea rosiile taiate cubulete si o lingura de bulion impreuna cu piper,1-2 foi de dafin si un pic de delikat,amestecam incontinuu la foc mic pana rosiile se topesc in sosul gata creat,luam craticioara cu ardei umpluti o punem la cuptor si o lasam pana ce apa scade la 2 degete,apoi punem sosul din tigatita peste ardeii deja facuti si lasam la foc mic inca 15-20 min dupa care ii scoatem si ii lasam la racit,cand sau racit ardeii punem cate 2 in farfurie cu 3-4 linguri de sos iar peste turnam o ceasca cu smantana,
Pofta buna!
PS! lam pus sticky ca nu se stie cand ni se face foame si sa nu cautam prin tot forumul topicul 'culinar'
ma bucur ca ati inceput sa mai postati si aici k de vreo luna mi se cam facuse foame :D:D:D:D:D...si ideile voastre sunt binevenite :dance:
Pofta buna!!!:gathering:
si nu uitati, o mancare buna trebuie sa fie de insotita de :drinks:(ceva rece) ;)
O omleta beton!!
4 oua,o ceapa micuta,50g sunca,salam,muschi afumat [dupa gustul fiecaruia] ulei de masline,o bucatica de branza rasa,marar,o lingurita de bulion,piper,sare,dupa gust,6-8 masline fara samburi;
se toaca ceapa marunt[fideluta] se bat ouale spuma impreuna cu lingurita de bulion,se adauga ceapa fideluta si restul componentelor apoi se toarna amestecul in tigaita incinsa,la final se presara deasupra mararul tocat fin,pofta buna!
O prajitura de sezon;
blatul;4 oua,4 lingiri de zahar,4 linguri faina,1 lingurita de rom.
compozitia din blat-fructe de sezon;visine,cirese,caise,mere etc.
se amesteca ouale cu zaharul si se bat spuma,cand zaharul sa topit se adauga faina putin cate putin iar la final o lingurita de rom se toarna compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata in prealabil cu faina apoi se adauga fructele;daca sunt cirese/visine o cana de fructe fara samburi,daca sunt caise-8 buc taiate feliute,mere 3 mere taiate cubulete. se pune tava la cuptor la foc mic 20-35 min. cand e gata [se probeaza cu paiul] se scoate si se pune deasupra zahar pudra,pofta buna.
O recomandare de sezon; faceti compoturi din orce; caise/mere/prune/corcoduse etc; compotul din fructe naturale e sanatate curata.
Daca as sti sa gatesc .....as posta si eu o reteta:)...dar pentru ca nu stiu.....o sa va fur retetele:p
Nu cred ca nu sti sa faci ceva,macar niste cartofi pai?:band:Quote:
Originally Posted by kristaprim [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Mda din aia stiu sa fac........dar atat :pQuote:
Originally Posted by spaniolul [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
eu propun ca spaniolul sa fie declarat bucatarul nostru :D:D:D pentru ca posteaza niste retete chiar utile si simplutze, si are grija de topicul asta si de stomacul nostru ...good job....:D:D:D:D:D:D
Quote:
Originally Posted by mickey_7 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Si eu sunt de acord cu mickey_7.....dar sa vina si la mine acasa sa gateasca nu ,numai pe forum:p :p
va avea timp sa bucatareasca la ciuc :D:D:D , si dak face papica buna, il luam acasa :D:D:D:D:DQuote:
Originally Posted by kristaprim [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]