Sunt variatoare de tensiune specializate pt. aceste becuri sau merg şi cele clasice pentru cele cu incadescenţă?
Printable View
Sunt variatoare de tensiune specializate pt. aceste becuri sau merg şi cele clasice pentru cele cu incadescenţă?
Cel mai bine mergi in magazinele mari si vezi becurile pe care le cumperi.
Eu pentru birou am lumina rece (neon, la 6500k) pentru ca lucrez (citesc) mult noaptea. In baie poti pune becuri led (desi mie nu imi place lumina pe care o dau), in bucatarie becuri cu halogen lumina calda (Spot-uri sau becuri mari).
Incearca si niste lampi cu halogen cu ... nu stiu cum ii zice .. rotite dintr-alea pentru reglat intensitatea luminii.
Gasiti si la Adelaida destule leduri si module pentru 12v/220v.
@ [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Functioneza foarte bine cu variatoarele clasice
am o intrebare, e normal ca aceste becuri spiralate sa sa se degaje caldura, problema e ca se incinge si are un miros ciudat, miroase ca si cum s-ar arde izolatia.
ma gandesc ca pt ca becu e nou am aceasta problema in primele ore de functionare. acum l-am scos si l-am pus pe ala vechi
Nu este normal, ale mele nu degaja niciun miros si se incalzesc doar foarte putin.
Sent from my Nexus 4
Sper ca ai cumparat osram sau phillips..
Nu emana nici un miros.
Eu am noname prin casa luate de la metro ieftineala, dar nu am astfel de probleme.
Tocmai din cauza căldurii degajate e posibil să se incingă izolaţia cablurilor de alimentare din vecinătatea duliei şi de acolo mirosul. Cum zicea @zildan intr-o postare anterioară, atenţie la ventilaţie!Quote:
Originally Posted by franta [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Pentru a intelege mai bine principiul de functionare al becurilor economice aveti aici un linck ;[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] becurile se incalzesc datorita celor 2 filamente care sunt supra alimentate (cele care se incalzesc exesiv sunt in principui defecte din nascare indiferent de firma ) este normal sa se incalzeasca putin ....
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]